Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΤροχοπέδη στην ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού η διάταξη περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στο Νόμο 3427/05

Τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού η διάταξη περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στο Νόμο 3427/05

Τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού η διάταξη περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στο Νόμο 3427/05

Για τις επιπτώσεις της διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων, που συμπεριλήφθη στο Νόμο 3427/05, άρθρο 24, ω, στην ανάπτυξη και περαιτέρω πορεία του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού, μίλησαν στο Travel Daily News επαγγελματίες του χώρου, εκφράζοντας τις απόψεις τους, στα πλαίσια έρευνας.

Γεγονός στο οποίο συμφώνησαν όλοι ήταν ότι η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού της χώρας μας, για την οποία φέρεται να μοχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η πολιτική ηγεσία και ειδικότερα το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων μόνο εταιρίες με μεγάλο κεφάλαιο και αποθέματα, ενώ σχεδόν όλα τα συνέδρια θα πραγματοποιούνται στις μεγαλουπόλεις, με αποτέλεσμα η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά) να μοιάζει ως ένα όνειρο ακόμη πιο απατηλό. Συνεπώς, όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη διάταξη.

Όπως επεσήμαναν οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα, η διάταξη αυτή θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία, στα γραφεία οργάνωσης συνεδρίων και στα ξενοδοχεία όλων των περιοχών της χώρας, ενώ θα πληγούν σημαντικά και οι τοπικές οικονομίες των ελληνικών περιφερειών, που στηρίζονται στον τομέα του τουρισμού.

Ακόμα μια παράμετρος, που τέθηκε και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όλων είναι ότι με την εφαρμογή της διάταξης αυτής ουσιαστικά διακόπτεται η μεταφορά γνώσεων και ιδεών μεταξύ των συμπολιτών μας, καθώς πολλοί από τους επιστήμονες και επαγγελματίες, που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια πιθανόν να μην έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν με προσωπικά τους έξοδα κάποια άλλη πόλη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κάποια συνέδριο και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα δραστηριοποίησης τους, με αποτέλεσμα κατά αυτό τον τρόπο να επιβραδύνεται και η ανάπτυξη της κοινωνίας μας εν γένει.

Αξιοσημείωτη είναι τέλος η παρατήρηση του προέδρου της EFAPCO (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Ενώσεων Οργανωτών Συνεδρίων), κ. Ζαχαρία Καπλανίδη, ότι παρόμοια νομοθεσία δεν υφίσταται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αντίθετα, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνουν συνεχώς μέτρα για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, δημιουργώντας ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και θετικό επενδυτικό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι οι συνεντεύξεις στη διπλανή στήλη παρατίθενται με αλφαβητική σειρά επιθέτου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024