Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 3ο:Αναζητώντας τις καλύτερες ελληνικές σουίτες: Penthouse Corner Suite στο Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης

Επεισόδιο 3ο:Αναζητώντας τις καλύτερες ελληνικές σουίτες: Penthouse Corner Suite στο Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης

Επεισόδιο 3ο:
Ο Μορφέας παίρνει τον ύπνο του στην Penthouse Corner Suite του Les Lazaristes Θεσσαλονίκης

Όταν το 2004 άνοιξε το στιλάτο Les Lazaristes σε μια παλιά καπναποθήκη της Θεσσαλονίκης, η πόλη απέκτησε ένα ξενοδοχειακό κόσμημα. Μονάδα φιλοξενίας αφιερωμένη στις τέχνες και θερμός υποστηρικτής των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη γειτονική Μονή Λαζαριστών, το Lazaristes καθιερώθηκε αμέσως ως ένα από τα τέσσερα καλύτερα ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας.

Λόγω μεγέθους, το Lazaristes δεν διαθέτει τις εγκαταστάσεις των μεγαλύτερων ξενοδοχείων όπως εσωτερική πισίνα, spa και γυμναστήριο, ωστόσο οι δημιουργοί του αντιμετώπισαν αυτές τις ελλείψεις με διάφορες έξυπνες λύσεις. Πολλές από αυτές τις λύσεις βρίσκουμε στις σουίτες, με πιο εντυπωσιακή την Penthouse Corner Suite του πέμπτου ορόφου που από μόνη της αποτελεί ένα privé spa.

Αυτή η σουίτα των 65 τετραγωνικών μέτρων κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις χάρη στο καλό γούστο και το sex appeal της. Το μικρό καθιστικό έχει επιπλωθεί με λιτό και συνάμα καλόγουστο τρόπο, με τον έναν τοίχο να έχει καλυφθεί με καθρέπτες. Το μάτι πέφτει καταρχήν στον προβολέα, ο οποίος τοποθετημένος πάνω σε ψηλό τρίποδα φωτίζει με υποβλητικό τρόπο το δωμάτιο. Σχεδόν μέχρι το ταβάνι φτάνει ο γερμένος σε μια γωνία καθρέπτης με δερμάτινο κάδρο, μπροστά στον οποίο βρίσκεται το γραφείο με το ασύρματο τηλέφωνο, αλλά χωρίς μια εύκολα προσβάσιμη πρίζα για το laptop. Απέναντι από την τηλεόραση βρίσκεται ένα άνετο ανάκλιντρο και ένα αντίγραφο πίνακα από την περίφημη συλλογή Κωστάκη. Αντίγραφα έργων της ίδιας συλλογής χρησίμευσαν επίσης για να ντύσουν το εντυπωσιακό παραβάν που βρίσκεται στο κυρίως δωμάτιο της σουίτας και το οποίο απομονώνει το χώρο με το διπλό στιλάτο νιπτήρα από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Το ξύλινο πάτωμα και τα χειροποίητα χαλιά προσθέτουν ζεστασιά στο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, το οποίο απλώνεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο είναι η ντουλάπα και οι νιπτήρες με το μεγάλο καθρέπτη. Σε δύο ξεχωριστές καμπίνες κρύβεται το ντους και το WC. Η καμπίνα του ντους (χωράει άνετα δεύτερο, ακόμη και τρίτο άτομο) χρησιμεύει και σαν χαμάμ χάρη στο εγκατεστημένο σύστημα ατμόλουτρου.

Αυτό, πάντως, που προάγει ιδιαίτερα τον αισθησιασμό μεταξύ των ενοίκων της σουίτας είναι η βυθισμένη στο πάτωμα ευρύχωρη μπανιέρα με το υδρομασάζ που βρίσκεται στο επάνω επίπεδο του δωματίου δίπλα ακριβώς στο μεγάλο κρεβάτι με το βελούδινο ριχτάρι. Δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, οι δημιουργοί του Lazaristes έβαλαν γύρω από τη μπανιέρα μικρά κεριά και προσφέρουν διάφορα άλατα και έλαια μπάνιου του οίκου Hermes για να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό σκηνικό, το οποίο συμπληρώνει η μουσική από το στερεοφωνικό καθώς και η σαμπάνια ή το fondue σοκολάτας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να παραγγελθεί μέσω room service.

Η σουίτα προάγει εκτός από τις σαρκικές και τις πνευματικές απολαύσεις, προσφέροντας αφενός μιαν εξαιρετική θέα στη διπλανή Μονή Λαζαριστών, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της χώρας, και αφετέρου μια μικρή βιβλιοθήκη με βιβλία τέχνης και ιστορίας. Οι περσίδες που καλύπτουν τα μεγάλα παράθυρα ανοιγοκλείνουν με τηλεκοντρόλ.

Η σουίτα προσφέρεται για cocooning ιδίως κατά τους κρύους μήνες του χρόνου (δεν διαθέτει μπαλκόνι), με το μεγάλο ντιβάνι – το παραδοσιακό «μιντέρι» – κάτω από το παράθυρο και μια δεύτερη τηλεοπτική συσκευή επίπεδης οθόνης να παρασέρνουν τους ενοίκους σε ρεμβασμό. Κοιμηθήκαμε εξαιρετικά στο μεγάλο king-size κρεβάτι με το σκληρό στρώμα. Τα έξυπνα σχεδιασμένα φωτάκια ανάγνωσης επιτρέπουν το διάβασμα στο κρεβάτι χωρίς να ενοχλείται το έτερον ήμισυ.

Κατά την άφιξή μας μάς υποδέχθηκαν στη σουίτα με παραδοσιακό κέρασμα – ένα καραφάκι ούζο και λουκούμια – ενώ το βράδυ προσφέρονται ολόφρεσκες πραλίνες.

Θα μπορούσε να βελτιωθεί…

… το κέρασμα, το οποίο μοιάζει μάλλον φτωχό για το επίπεδο της πολυτέλειας που προσφέρει αυτή η σουίτα. Μας έλειψε ένα μεγάλο μπουκάλι με μεταλλικό νερό και ένα καλάθι με φρούτα, τα οποία είναι πλέον μια συνηθισμένη παροχή σε πολλά ξενοδοχεία. Επίσης θα ταίριαζε στη φιλοσοφία της σουίτας ένα DVD player, η δε ρεσεψιόν θα μπορούσε να διαθέτει μια συλλογή από CD και DVD προς χρήση των πελατών.

`Αλλες σουίτες

Το Lazaristes διαθέτει και άλλες ενδιαφέρουσες σουίτες, όπως τις δύο Athletic Suites. Η μία έχει στο μικρό σαλόνι ένα ποδήλατο, ένα πολυμηχάνημα εκγύμνασης και ένα κρεβάτι για μασάζ, στο δε μπάνιο υπάρχει ένα μικρό χαμάμ. Συνδεδεμένη με ενδιάμεση πόρτα είναι η ετέρα αθλητική σουίτα με διάδρομο για jogging και δική της σάουνα. Η μεγαλύτερη σουίτα του ξενοδοχείου είναι το Presidential Apartment των 180 τ.μ. με τρεις κρεβατοκάμαρες.

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να λειτουργήσουν και οι Business Suites. Αυτές θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη θέση εργασίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή, συσκευή φαξ, απευθείας τηλεφωνική γραμμή καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

Το ξενοδοχείο

Το πέντε αστέρων Lazaristes βρίσκεται στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης και διαθέτει συνολικά 74 δωμάτια και σουίτες. Κάθε όροφος του ξενοδοχείου είναι αφιερωμένος σε μια από τις τέχνες. Π.χ. στο ισόγειο υμνείται ο χορός μέσα από μια εξαιρετική συλλογή φωτογραφιών γνωστών μπαλέτων, το δε εστιατόριο φέρει την εύλογη ονομασία «Fred & Ginger». Όλο το κτίριο αποτελεί μια σπονδή στο καλό γούστο, με μια εξαιρετική μοντέρνα διακόσμηση και διακριτική παρουσία πολυτέλειας και υψηλής τεχνολογίας. Τα στάνταρ δωμάτια είναι τα πιο καλαίσθητα και άνετα που υπάρχουν στην πόλη. Επίσης διαθέτει εξωτερική πισίνα και πανέμορφες αίθουσες εκδηλώσεων με φυσικό φως. Εκτός από το εστιατόριο λειτουργεί το piano lounge, το cigar bar καθώς και το μπαρ της πισίνας.

To Lazaristes αποτέλεσε το πρώτο ξενοδοχείο μιας μικρής αλυσίδας με την επωνυμία Domotel (www.domotel.gr), στην οποία επίσης ανήκει το Ξενία Βόλου και η Aρνη στην Καρδίτσα.

Αξιολόγηση της Penthouse Corner Suite στο Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης από τον Μορφέα (με άριστα το 10):

Τιμή διανυκτέρευσης στην Penthouse Corner Suite: 1.200 Ευρώ

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024