Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΧριστίνα ΤετράδηΥποψήφια Σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.`Προσωπικό χρέος` η εμπλοκή της στα κοινά του τουρισμού

Χριστίνα ΤετράδηΥποψήφια Σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.`Προσωπικό χρέος` η εμπλοκή της στα κοινά του τουρισμού

Χριστίνα Τετράδη
Υποψήφια Σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.
`Προσωπικό χρέος` η εμπλοκή της στα κοινά του τουρισμού

TravelDailyNews: Η ενασχόληση σας με τα δρώμενα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι γνωστή σε όλους εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιος ήταν ο λόγος όμως που σας έκανε φέτος να διεκδικήσετε μια θέση Συμβούλου στο νέο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος;

Χριστίνα Τετράδη: Η χώρα μας μπορεί να έχει ελλείψεις σε υποδομές, αλλά σίγουρα διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα τεθούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του τουρισμού με ορίζοντα δεκαετιών. Οι τωρινές μας ενέργειες θα καθορίσουν την εικόνα μας για τα επόμενα εκατό χρόνια. Η Ελλάδα έχει θέσει στόχο να αναπτυχθεί περαιτέρω στον τουρισμό ως χώρα σύγχρονη, προβάλλοντας τα ιδιαίτερά της στοιχεία και παράλληλα τη μοναδικότητά της.

Θεωρώ ότι μέσω των συνδικαλιστικών αγώνων οι όποιες προσπάθειες αλλαγής πορείας των πραγμάτων έχουν τις περισσότερες φορές καλύτερα αποτελέσματα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ακούγονται νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες από ανθρώπους νέους που αγαπούν τον χώρο και ασχολούνται ήδη σε αυτόν, έχοντας το όραμα, αλλά και την πίστη, ότι όλα μπορούν να αλλάξουν.

Εκτιμώ πως η συμμετοχή στα “σημεία” ή στα “κέντρα” εκείνα, όπου τα πράγματα διαμορφώνονται, αποτελεί ανάγκη των καιρών, προσωπικό χρέος αλλά και ενδιαφέρουσα πρόκληση.

TDN: Πως θα βλέπετε το ρόλο του Ξ.Ε.Ε.;

Χ.Τ.: Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, έχει θεσμικό χαρακτήρα και αποτελεί το συμβουλευτικό και νομοθετικό φορέα του κράτους για τα τουριστικά θέματα με άμεση παρέμβαση.

Σε πρόσφατες επισκέψεις μου σε άλλα νησιά, μιλώντας με συναδέλφους ξενοδόχους επιβεβαίωσα ότι τα περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες δεν είναι μόνον τοπικού χαρακτήρα, αλλά αφορούν τους ξενοδόχους όλης της Ελλάδας. Το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό, αφορά κυρίως, στην έλλειψη επικοινωνίας. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση και επικοινωνία του ΞΕΕ με την περιφέρεια ώστε να ακούσει και να υποστηρίξει με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό τα μέλη του.

TDN: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού σήμερα;

Χ.Τ.: Από τα σημαντικότερα προβλήματα κρίνω ότι είναι η έλλειψη σχεδιασμού, τόσο δράσεων, όσο και χωροταξικών χώρων, η έλλειψη εξειδικευμένης παιδείας αλλά και τουριστικής συνείδησης, η άναρχη ανάπτυξη που σημειώθηκε πριν μερικές δεκαετίες και τα αποτελέσματα της οποίας έρχονται στο φως σήμερα. Η ανάγκη άμεσων δράσεων είναι τώρα επιβεβλημένη.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν συνειδητοποιούν από την πρώτη στιγμή τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα διαθέτει ο τόπος τους, γεγονός που σε συνδυασμό με τον διεθνή ανταγωνισμό, απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις προβολής, αλλά και συντονισμό δράσεων.

Η Ελλάδα καλείται σήμερα να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κεφάλαιο ΠΟΙΟΤΗΤΑ, που όλοι αναζητούν. Στόχος όλων πρέπει να είναι η ποιότητα και η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και όχι η εφήμερη κερδοσκοπία, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στο μέλλον.

Σκοπός είναι να μείνουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες από τη χώρα μας και να την διαφημίσουν στις πατρίδες τους ως αξιόλογο προορισμό, ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες την επόμενη τουριστική περίοδο. `Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες, το γεγονός ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί επιλέγουν τον τόπο διακοπών τους, έπειτα από συστάσεις φίλων και γνωστών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024