Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 4ο:Δοκιμάζοντας το spa στο Blue Palace της Ελούντας

Επεισόδιο 4ο:Δοκιμάζοντας το spa στο Blue Palace της Ελούντας

Επεισόδιο 4ο:
Δοκιμάζοντας το spa στο Blue Palace της Ελούντας

Ένα πρόσφατο ταξίδι μας στη Κρήτη εξελίχθηκε σε «spa safari» , αφού λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης χρειάστηκε να επισκεφτούμε και να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα spa του νησιού. Ιδιαίτερα απολαύσαμε την επίσκεψη στο Blue Palace , το οποίο ξεχωρίζει στο πλούσιο τοπίο των κρητικών spa χάρη στις προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Blue Palace είναι το νεότερο και πιο εντυπωσιακό δημιούργημα της οικογένειας Σμπώκου και ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κρήτης. Βρίσκεται στην Πλάκα της Ελούντας, ακριβώς απέναντι από το μεσαιωνικό κάστρο της Σπιναλόγκας.

Το Elounda Spa & Thalassotherapy καταλαμβάνει ξεχωριστό τριώροφο κτίριο στο κάτω μέρος του συγκροτήματος, δίπλα στην παραλία και την κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου. Σε συνολικά 2.000 m 2 το spa προσφέρει μια εσωτερική πισίνα με γλυκό νερό, την πισίνα θαλασσοθεραπείας με 16 σημεία πίεσης και αντίστασης καθώς και 23 δωμάτια για ατομικές περιποιήσεις. ¶λλες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το γυμναστήριο, ένα χώρο ξεκούρασης καθώς επίσης υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνες ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες.

Η διευθύντρια του spa Δώρα Κορομηλά διευθύνει με επιτυχία μια ομάδα 23 συνεργατών που εκπέμπουν ένα επαγγελματισμό, τον οποίο δεν απαντά κανείς συχνά στα ελληνικά ξενοδοχεία. Εγώ βρέθηκα στα ικανά χέρια της Ειρήνης, μιας νέας φυσιοθεραπεύτριας που ανέλαβε να με απαλλάξει από το συσσωρεμένο άγχος και την κόπωση.

Επιλέξαμε μεταξύ των περιποιήσεων που αναπτύχθηκαν ειδικά για το spa του Blue Palace – των λεγόμενων «signature treatments» – το παραδοσιακό κρητικό μασάζ με ελαιόλαδο. Αυτή η επιλογή αποτέλεσε μιαν εξαιρετική ευκαιρία για την Ειρήνη να εντοπίσει και να εκδιώξει με συστηματικότητα και επιμονή κάθε ίχνος κούρασης από τους μυϊκούς μου ιστούς.

Μου εξήγησε τη γκάμα και το σκεπτικό των «signature treatments» , τα οποία προσδίδουν κρητικό χρώμα στις περιποιήσεις και διαφοροποιούν το Blue Palace από άλλα spa . Παραδείγματα τέτοιων « signature treatments » αποτελούν το υδρομασάζ θαλασσινού νερού με κρητικά βότανα (όπως λ.χ. πιπερόριζα, φασκόμηλο και ευκάλυπτος), η απολέπιση σώματος με ζεστό ελαιόλαδο και κόκκους ζάχαρης ή με κουκούτσι σταφυλιού για αντιγηραντική δράση, η βαθιά απολέπιση προσώπου με κόκκους από το κουκούτσι της ελιάς καθώς και η επονομαζόμενη «ρακοθεραπεία», δηλ. ένα μασάζ με ρακή και μερικές σταγόνες λαδιού.

Πλήρως αναζωογονημένος και χαλαρωμένος από το μασάζ άρχισα κατά την προσφιλή μου συνήθεια να εξερευνώ τους χώρους του spa και να ρωτώ για τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Έτσι έμαθα για τα πολυήμερα προγράμματα θαλασσοθεραπείας, τα οποία γίνονται υπό ιατρική παρακολούθηση και περιέχουν τόσο εφαρμογές στην κεντρική πισίνα όσο και ατομικές περιποιήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το υδρομασάζ με φύκια και μεταλλικά άλατα, το υποβρύχιο μασάζ σε ζεστό θαλασσινό νερό καθώς και το «affusion shower» , ένα ειδικά σχεδιασμένο ντους ζεστού νερού για καταπραϋντικό μασάζ. Όλες οι εφαρμογές της θαλασσοθεραπείας βασίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού και άλλων θαλάσσιων στοιχείων και μικροοργανισμών που ενισχύουν την υγεία και αίσθηση ευεξίας.

Επίσης έμαθα για τις σύνθετες περιποιήσεις – τα επονομαζόμενα «rituals» που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρία Thalgo – οι οποίες διαρκούν μιάμιση ώρα και αποτελούνται από μασάζ και τεχνικές αισθητικής. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί λ.χ. να συνδυάζει ένα υδρομασάζ θαλασσινού νερού με μια περιτύλιξη σώματος με αιθέρια έλαια και λάσπη ακολουθούμενη από ένα λυμφατικό μασάζ με μείγμα αιθέριων ελαίων για αποτοξίνωση.

Το spa προσφέρει και πολλές άλλες περιποιήσεις προσώπου και σώματος, όπως λ.χ. 14 τύπους μασάζ με τεχνικές από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική καθώς και ζεστές και κρύες περιτυλίξεις σώματος διαφόρων τύπων. Επίσης διαθέτει δωμάτιο περιποίησης για ζευγάρια. Οι γυμναστές του spa διοργανώνουν σε εβδομαδιαία βάση ομαδικές ή εξατομικευμένες ασκήσεις για διαλογισμό, γιόγκα, stretching, κινησιολογία, αερόμπικ κοκ. τόσο στο γυμναστήριο όσο και υπαιθρίως. Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του spa είναι, εξάλλου, τα σεμινάρια υγιεινής διατροφής από τον σεφ και το διαιτολόγο του Blue Palace .

Το ξενοδοχείο

Το Blue Palace καθιερώθηκε μετά το άνοιγμά του το 2003 μεταξύ των πολυτελέστερων ελληνικών ξενοδοχείων. Είναι συμβεβλημένο με την πολυεθνική ξενοδοχειακή εταιρία Starwood Hotels & Resorts και λειτουργεί υπό την εμπορική επωνυμία «Luxury Collection».

Η πλειοψηφία των συνολικά 204 δωματίων και σουιτών διαθέτει ατομική πισίνα καθώς και εξαιρετική θέα στη Σπιναλόγκα Επίσης υπάρχουν δύο μεγάλες πισίνες, με πιο εντυπωσιακή αυτήν που βρίσκεται ψηλά στο λόφο δίπλα στο χώρο της υποδοχής και του καθιστικού. Η αισθητική του λόμπυ είναι εξαιρετική χάρη στη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική γραμμή που θυμίζει τα βενετσιάνικα αρσενάλια. Το τελεφερίκ συνδέει την υποδοχή και τα δωμάτια με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που βρίσκονται κάτω στην ιδιωτική παραλία.

Στα συνολικά πέντε εστιατόρια του συγκροτήματος συγκαταλέγονται μια παραδοσιακή κρητική ταβέρνα δίπλα στο κύμα, ένα ασιατικό εστιατόριο καθώς και ένα βραβευμένο γαστρονομικό εστιατόριο που διαθέτει κελάρι με 200 ετικέτες κρασιού. Τα παιδιά έχουν το δικό τους χώρο στο ξενοδοχείο, ενώ οι συνεδριακοί χώροι θα επεκταθούν και στη νέα πτέρυγα που είναι υπό κατασκευή.

Το Blue Palace προσφέρει, κοντολογίς, ένα ελκυστικότατο περιβάλλον για διακοπές πολυτελείας, ενώ διαθέτει και ένα από τα καλύτερα spa της χώρας. Εμείς περάσαμε πολύ καλά και ευχαρίστως θα το ξαναεπισκεφτούμε. Ευκαιρία να δοκιμάσω και το μασάζ με τέσσερα χέρια.

http://www.bluepalace.gr

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024