Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμαΗλεκτρονικά συστήματα κρατήσεωνCRS vs Internet

Ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεωνCRS vs Internet

Ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων
CRS vs Internet

Σε μία περίοδο που όλοι μιλάνε για την εισβολή της τεχνολογίας
του Internet στον τουρισμό, οι εταιρίες των παραδοσιακών συστημάτων ηλεκτρονικών
κρατήσεων (CRS) παρακολουθούν και συμμετέχουν με ηρεμία στις εξελίξεις και
καθησυχάζουν τους τουριστικούς πράκτορες.

Μιλώντας λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα για ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων το μυαλό μας πήγαινε στα γνωστά Computer Reservation Systems ή αλλιώς Global Distribution Systems, τα οποία αποτελούσαν το δεξί χέρι των τουριστικών πρακτόρων.

Η ύπαρξή τους όχι μόνο δεν ενοχλούσε κανέναν αλλά έλυνε τα χέρια των υπαλλήλων κρατήσεων επιταχύνοντας κατά πολύ την δουλειά τους.

Με την εμφάνιση του internet και του ηλεκτρονικού εμπορίου η μέχρι τότε φιλική σχέση των τουριστικών πρακτόρων με την τεχνολογία άρχισε να γίνεται σχέση αντιπαλότητας. Η απειλή της τεχνολογίας άρχισε να εμφανίζεται τη στιγμή που to Internet άρχισε να δίνει τη δυνατότητα στον τελικό καταναλωτή να κάνει τις κρατήσεις του απ’ ευθείας από την άνεση του σπιτιού του παρακάμπτοντας τον τουριστικό πράκτορα.

Πως αντιδράσανε όμως τα ‘παραδοσιακά’ συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων με τα οποία ο πράκτορα ήταν ήδη πολύ εξοικιωμένος;

Το Amadeus, το Galileo, το Sabre και το Worldspan έδειξαν ταχύτατη προσαρμοστικότητα ερχόμενα να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ τελικού καταναλωτή και τουριστικού πράκτορα που φαινόταν να μεγαλώνει εξ αιτίας του νέου τεχνολογικού εισβολέα.

¶μεσα όλα ετοίμασαν εφαρμογές για το Internet, τόσο για τον τελικό καταναλωτή όσο και για τον επαγγελματία τουριστικό πράκτορα.

Μάλιστα φαίνεται να εκπλήσσονται με την ‘φοβία’ των πρακτόρων για την δύναμη της τεχνολογίας, δεδομένου ότι οι τελευταίοι είναι εξοικειωμένοι ήδη πολλά χρόνια και έχουν μάθει πώς να την χρησιμοποιούν ως εργαλείο.

Το Internet δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα εργαλείο που είναι ανοικτό να το αξιοποιήσει ο οποιοσδήποτε προς όφελός του και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ένα ακόμα ευέλικτο εργαλείο για να προσεγγίσουν και να εξυπηρετήσουν τον πελάτη τους, πολλές φορές μέσα από τα ήδη γνωστά τους CRS.

Τρεις από τις εταιρίες ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων απάντησαν στο TDN για την σχέση τους με το Internet δίνοντας το στίγμα των δικών τους ενεργειών και θέσεων.

Για προτάσεις, κριτική και ιδέες σχετικά με τον
προγραμματισμό και τη θεματολογία των
αφιερωμάτων μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί
μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024