Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤουριστική Επιστημονική ΕπιθεώρησηΤεύχος 3 – Φθινόπωρο 2006

Τεύχος 3 – Φθινόπωρο 2006

Τουριστική Επιστημονική Επιθεώρηση

Προλογικό σημείωμα του Διευθυντή Έκδοσης, κ. Περικλή Λύτρα:

“Η έκδοση μιας χρονικά προκαθορισμένης επιστημονικής έκδοησς δεν είναι λίγες φορές που προσκρούει συχνά σε κάποια άλλοτε σημαντικά και άλλοτε λιγότερο σημαντικά προβλήματα.

Η οργάνωση και το “στήσιμο” μιας επιστημονικής επιθεώρησης και μάλιστα σ΄ έναν τόσο εξειδικευμένο χώρο, όπως είναι ο τουρισμός, μόνον εύκολη υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, ιδίως από τη στιγμή που απαιτείται ταυτόχρονη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση.

Αυτό βεβαίως, δεν αποτελεί κανενός είδους δικαιολογία για τη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης του τεύχους Νο 3 που κρατάς, αγαπητέ αναγνώστη, στα χέρια σου και που ελπίζω, ότι εφεξής θα κυκλοφορεί με απόλυτη συνέπεια το Φθινόπωρο και την `Ανοιξη κάθε χρόνου.

Η αποδοχή της τουριστικής ακαδημαϊκής κοινότητας σε ότι αφορά τη χρησιμότητα, την αναγκαιότητα και την ποιότητα της έκδοσης “Τουριστική Επιστημονική Επιθεώρηση”, αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια τώρα που το τεύχος Νο 3 είναι πραγματικότητα και έχει ήδη υποβληθεί σχεδόν όλο το υλικό για το επόμενο τεύχος (Νο 4) της ερχόμενης `Ανοιξης.

Θα επιθυμούσαμε έγκαιρα, να ενημερώσουμε ότι η Συντακτική Επιτροπή της “Τουριστικής Επιστημονικής Επιθεώρησης” απεφάσισε, ότι το τεύχος Νο 5 του ερχόμενου Φθινοπώρου, θα είναι αφιερωμένο στην τουριστική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και καλεί από τώρα όλους τους ενδιαφερόμενους να αποστέλλουν τις εργασίες τους.

Την αιγίδα της έκδοσης εφεξής θα έχει το “Δίκτυο Εθελοντών για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” (Δ.Ε.ΤΟ.Π.), πιστεύοντας ότι η έκδοση αυτή συντείνει τόσο στην ανάπτυξη του τουρισμού όσο και σ΄ αυτήν του πολιτισμού μέσα από τα γράμματα και την επιστήμη και όλων όσοι τα υπηρετούν.

Από το τεύχος αυτό καθορίσαμε μία ειδική τιμή με έκπτωση 50% για φοιτήτριες και φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., καθώς και για τους σπουδάζοντες τουριστικά επαγγέλματα σε οποιονδήποτε τουριστικό εκπαιδευτικό φορέα, ήτοι 5 ευρώ αντί για τα 10 ευρώ που είναι για το μη εξειδικευμένο κοινό και τα νομικά πρόσωπα.

Οι ευχαριστίες στους κ.κ. Στάθη Νικητόπουλο και Θόδωρο Κουμέλη για εμένα αποτελούν πραγματική υποχρέωση και όχι συνήθεις φιλοφρονήσεις”.

Περιεχόμενα:

  • Ανδρονίκη Κάβουρα – Κριτική Προσέγγιση των Κανόνων Διαφάνειας στις Σχέσεις Μέσων Ενημέρωσης και Διαφημιστικών Εταιριών: Παραδείγματα από το Χώρο του Τουρισμού
  • Chris Vassiliadis, George Siomkos, Aikaterini Vassilikopoulou, Periklis Lytras – Measuring the Degree of Tourists’ Satisfaction with the Use of Log-Linear Analysis: The case of North Greece
  • Μπίντση Όλγα, Γλυνιά Ελένη – Η Ενσυναίσθηση στην Ποιότητα Υπηρεσιών του Αθλητικού Τουρισμού
  • Στέλιος Βαρβαρέσος, Σγουρώ Μελισίδου, Μάριος Σωτηριάδης – Ορεινός – Χιονοδρομικός Τουρισμός: Διεθνή και Ελληνικά Πρότυπα Ανάπτυξης
  • Δημήτρης Μυλωνόπουλος – Το Εύρος των Ευκαιριών Αναψυχής στο Παράκτιο Περιβάλλον
  • Λουκάς Ντούβας – Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες – Αθλητικός Τουρισμός – Απασχόληση
  • Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου, Νικόλαος Γεωργόπουλος – Η Ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελληνική Περιφέρεια: Η Περίπτωση του Νομού Μεσσηνίας
  • Θεόδωρος Α. Σταυρινούδης – Οι Αδυναμίες της Επιχειρησιακής Εφαρμογής του Timeshare στην Εγχώρια Αγορά Φιλοξενίας
  • Νίκος Θεοχάρης – Συστήματα Κρατήσεων στον Τουριστικό Τομέα
  • Παύλος Θ. Παυλίδης – Εφαρμόσιμη Πολιτική Εθνικού και Διεθνούς Ελέγχου της Δράσης των Πολυεθνικών Τουρ Οπερέιτορς (Μέρος Δεύτερο)
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024