Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΠροσυνέδριο Ν.Δ. – ΚρήτηΠετραλιά: Η σχέση της Κρήτης με τον τουρισμό είναι σχέση ζωής

Προσυνέδριο Ν.Δ. – ΚρήτηΠετραλιά: Η σχέση της Κρήτης με τον τουρισμό είναι σχέση ζωής

Προσυνέδριο Ν.Δ. – Κρήτη
Πετραλιά: Η σχέση της Κρήτης με τον τουρισμό είναι σχέση ζωής

“Η ανάπτυξη της Κρήτης οφείλει πολλά στον τουρισμό, όπως και ο τουρισμός οφείλει πολλά στην Κρήτη” ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στο προσυνέδριο της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Ιουνίου, στην Κρήτη. Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως “η σχέση της Κρήτης με τον τουρισμό είναι σχέση ζωής”.

Μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Κρήτη έδειξε ότι το πρότυπο του μαζικού τουρισμού που κυριάρχησε μέχρι σήμερα, έχει αρχίσει να χάνει τη δυναμική του. Για το λόγο αυτό οι κύριες κατευθύνσεις της νέας πολιτικής για την Κρήτη εστιάζονται:

  • Στην ανανέωση της τουριστικής οικονομίας, επικεντρώνοντας στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και στην ανθρώπινη παράμετρο.

  • Στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και ιδιαιτερότητας.

  • Στην αξιοποίηση της κρητικής ενδοχώρας.

  • Στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.


Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε η κα Πετραλιά:

  • Η περιοχή των Μαλίων Χερσονήσου, ως ενδεικτική των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι κορεσμένοι τουριστικοί προορισμοί, επιλέχθηκε για την εκπόνηση μελέτης–σχεδίου αναβάθμισης, με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου και του Δήμου. Τα συμπεράσματα της μελέτης του πιλοτικού αυτού προγράμματος θα είναι χρήσιμα για τη συγκρότηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής για όλες τις κορεσμένες τουριστικά περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας.

  • Για την αξιοποίηση της έκτασης των Αγίων Αποστόλων, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους Δήμους Χανίων και Νέας Κυδωνίας, έλαβε την απόφαση για τη δημιουργία Πολυδύναμου Πολιτιστικού Πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης». Το συγκεκριμένο πάρκο θα καταστήσει την περιοχή σημαντικό πόλο έλξης πολιτιστικού τουρισμού και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση
    της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

  • Σε στενή συνεργασία με το Δήμο Χανίων προχωρούμε μαζί στην ανάδειξη των ενετικών οχυρώσεων των Χανίων και στην ανάπλαση του χώρου με την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Ξενία Χανίων.

  • Στο πλαίσιο του τέταρτου κοινοτικού πλαισίου, προχωρούμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, στην ανάδειξη της Σπιναλόγκας.

  • Μετά την ολοκλήρωση του φράγματος ποταμών στο Νομό Ρεθύμνου, η περιοχή θα αποκτήσει τη δική της «λίμνη Πλαστήρα», και τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού.

  • Ο τουρισμός σε ολόκληρη την Κρήτη, με βάση τον σχεδιασμό του Δ΄ ΚΠΣ ενισχύεται με 50.000.000 ευρώ, ειδικότερα 37.200.000 ευρώ στον άξονα 2 και 12.800.000 ευρώ στον άξονα 3.

  • Eπιπλέον, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προωθεί ειδικές δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την προβολή του τουρισμού. Οι δράσεις αφορούν την ενίσχυση (μέχρι ποσοστού 50%) των προγραμμάτων προβολής των περιοχών από τις ΝΕΠΤ.

  • Χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης, ξεκινά μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με προϋπολογισμό 1,2 δις ευρώ, και αναπτύσσεται σε έκταση 25.000 στρεμμάτων της μονής Τοπλού στο Βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης.


Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού χτίζεται σήμερα στην Κρήτη. Μπορούμε να οδηγήσουμε την Κρήτη στην πρωτοπορία της τουριστικής βιομηχανίας σε μεσογειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι βέβαιη ότι θα πετύχουμε αυτό τον μεγάλο στόχο” ανέφερε, μεταξύ άλλων η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κλείνοντας την ομιλία της.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024