Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 7ο:Αναζητώντας τις καλύτερες ελληνικές σουίτες: Royal Spa Villa στο Elounda Gulf Villas & Suites της Κρήτης

Επεισόδιο 7ο:Αναζητώντας τις καλύτερες ελληνικές σουίτες: Royal Spa Villa στο Elounda Gulf Villas & Suites της Κρήτης

Επεισόδιο 7ο:
Αναζητώντας τις καλύτερες ελληνικές σουίτες: Royal Spa Villa στο Elounda Gulf Villas & Suites της Κρήτης

Επισκεπτόμενος πριν από μερικούς μήνες την Κρήτη, είχα μία εμπειρία που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο σπάνια: Βρέθηκα σε ένα ξενοδοχείο που ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες μου. Συνήθως είμαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσω σε ένα ξενοδοχείο προτού ακόμη το επισκεφτώ χάρη σε περιγραφές φίλων, ξενοδοχειακούς οδηγούς και άλλες πηγές. Η παραμονή μου στο Elounda Gulf Villa & Suites ήταν, ωστόσο, μια σπουδαία ανακάλυψη, την οποία θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες αυτής της στήλης.

Η οικογένεια Καδιανάκη δημιούργησε με πολύ μεράκι και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια μια μονάδα φιλοξενίας εφάμιλλη των καλύτερων ξενοδοχείων της Μεσογείου. Ελάχιστα ξενοδοχεία προσφέρουν αυτόν το συνδυασμό πολυτέλειας και καλού γούστου που θα συναντήσει κανείς στο Elounda Gulf, το οποίο είναι εδώ και αρκετά χρόνια μέλος της ένωσης Small Luxury Hotels of the World.

Πρόκειται για ένα boutique resort στην καλύτερή του εκδοχή. Το συγκρότημα των 18 βιλών και των 10 σουιτών αναπτύσσεται στην πλαγιά ενός λόφου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα παραλιακά ξενοδοχεία της Ελούντας. Στο ψηλότερο σημείο του συγκροτήματος και ανάμεσα στους όμορφα διαμορφωμένους κήπους βρίσκεται η Royal Spa Villa, ένα από τα πολυτελέστερα καταλύματα της χώρας.

Η Royal Spa Villa

Η βίλα καταλαμβάνει συνολικά 350 τ.μ. και προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να αποτραβηχτεί κανείς μέσα στην απόλυτη πολυτέλεια. Κάθε άνεση που θα επιθυμούσε ένας απαιτητικός παραθεριστής στις διακοπές του θα τη βρει εδώ, μακριά από οχλήσεις και αδιάκριτα βλέμματα.

Αυτό που κυριαρχεί παντού είναι το καλό γούστο. Στον επάνω όροφο της βίλας βρίσκεται το μεγάλο και πανέμορφα διακοσμημένο καθιστικό με την τραπεζαρία, τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τις αντίκες και το τζάκι. Οι αθεράπευτα εργασιομανείς θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το μεγάλο γραφείο, τη συσκευή φαξ καθώς και την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η παρακείμενη, πολυτελώς εξοπλισμένη κουζίνα χρησιμοποιείται είτε από τους ενοίκους της βίλας είτε από το μάγειρα του ξενοδοχείου για την παρασκευή γευμάτων.

Τόσο από τα μεγάλα παράθυρα του καθιστικού όσο και από το χώρο της πισίνας προσφέρεται μια συγκλονιστική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου, το δε γκαζόν του κήπου προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες ρεμβασμού αλλά και για μπάρμπεκιου. Σε αντίθεση με τις μικρές ατομικές πισίνες τύπου plunge pool που πλέον υπάρχουν σε αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής, η μεγάλη πισίνα της Royal Spa Villa προσφέρεται για κολύμβηση, ενώ διαθέτει και υπαίθριο υδρομασάζ.

Ιδιαίτερα ρομαντική είναι η ατμόσφαιρα στα τέσσερα ευρύχωρα υπνοδωμάτια – όλα με δικό τους πολυτελές μπάνιο – που βρίσκονται στον κάτω όροφο της βίλας. Καθένα τους αποτελεί μια junior suite με διαφορετικό ύφος και με όμορφες διακοσμητικές πινελιές όπως λ.χ. παλιές βαλίτσες, ζωγραφιστά μπαούλα και πολλά κεριά.

Η βίλα προσφέρει τις ανέσεις ενός ιδιωτικού, πλήρως εξοπλισμένου spa. Διαθέτει πέραν της πισίνας δική της σάουνα, όργανα γυμναστικής και χώρο για μασάζ, ενώ σε κάθε μπάνιο υπάρχει ατμόλουτρο και υδρομασάζ. Οι αισθητικοί και οι φυσιοθεραπευτές του ξενοδοχείου είναι στη διάθεση των ενοίκων για περιποιήσεις εντός της βίλας.

Η μεγάλη σημασία που δίνουν οι δημιουργοί του Elounda Gulf στη λεπτομέρεια φαίνεται επίσης στις πολύ προσεγμένες παροχές της βίλας, οι οποίες φτάνουν από τους διπλούς νιπτήρες και τις ζυγαριές στα μπάνια μέχρι τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μαξιλαριών διαφόρων τύπων. Στις προσφερόμενες ανέσεις περιλαμβάνονται επίσης τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης με συσκευή για DVD και CD καθώς και ο άρτιος εξοπλισμός της κουζίνας, από την οποία δεν λείπει ούτε ο αποχυμωτής ή η τοστιέρα.

Η βίλα διαθέτει ξεχωριστή πρόσβαση από αυτήν των υπολοίπων καταλυμάτων και δικό της χώρο στάθμευσης, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα από όσους VIP πελάτες επιζητούν τη διακριτικότητα.

`Αλλες σουίτες

Το Elounda Gulf διαθέτει και άλλες διόροφες Spa Villas που προσφέρουν διακόσμηση και εξοπλισμό αντίστοιχο της Royal Spa Villa. Όλες τους έχουν πισίνα με υδρομασάζ, μεγάλο κήπο, γυμναστήριο, χαμάμ, πολυτελή μπάνια και κουζίνα καθώς και ένα έως τρία υπνοδωμάτια. Ακόμα και τα πιο απλά καταλύματα – οι δέκα ευρύχωρες σουίτες κοντά στην κεντρική πισίνα – διακρίνονται για το ρομαντικό ντεκόρ, τα όμορφα ζωγραφισμένα μπάνια και τον πλήρη εξοπλισμό τους.

Το συγκρότημα

Παρά τις μόλις 28 βίλες και σουίτες και το γεγονός ότι αυτές διαθέτουν δική τους κουζίνα, η οικογένεια Καδιανάκη φρόντισε για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εστιατορίου δίπλα στην κεντρική πισίνα. Περίπου τα μισά από τα πιάτα στο μικρό κατάλογο είναι κλασικές ελληνικές συνταγές άψογα εκτελεσμένες από τον σεφ Κυριάκο Μυλωνά. Στις υπόλοιπες επιλογές ο σεφ ξετυλίγει τη δημιουργικότητά του παρουσιάζοντας πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο και την Ασία. Ιδιαίτερα απολαύσαμε το σολομό στον ατμό με ασιατικά λαχανικά και αφρό πικάντικου wasabi, το δε αχνιστό φιλέτο σκορπίνας πάνω σε φακές καραβίδας συνοδευμένο από κρητικό παραδοσιακό λουκάνικο εξαφανίστηκε από το πιάτο μέχρι να πεις «μοντέρνα δημιουργική κουζίνα».

Οι ένοικοι του Elounda Gulf μπορούν να κάνουν χρήση της κεντρικής πισίνας και ενός μικρού γυμναστηρίου, ενώ προσφέρονται επίσης περιποιήσεις spa. Ηλεκτρικά αμαξίδια είναι στη διάθεση των πελάτων για τη μεταφορά τους εντός του συγκροτήματος.

Θα μπορούσε να βελτιωθεί…

… η παροχή υπηρεσιών τις νυχτερινές ώρες, όταν κλείνει η υποδοχή και σταματά το room service. Μπορεί το Elounda Gulf να μην λειτουργεί ως συμβατικό ξενοδοχείο αλλά ως συγκρότημα διαμερισμάτων, εντούτοις είναι τόσο υψηλής ποιότητας η φιλοξενία που προσφέρει, ώστε να ξενίζει κάπως η απουσία 24ωρης εξυπηρέτησης. Εντούτοις, με προηγούμενη συνεννόηση παρέχεται κάθε διευκόλυνση στους πελάτες ακόμα και τις μικρές ώρες της ημέρας.

Αξιολόγηση της Royal Spa Villa στο Elounda Gulf Villas & Suites της Κρήτης από τον Μορφέα (με άριστα το 10):

Τιμή διανυκτέρευσης στη Royal Spa Villa: 2.000 ευρώ

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024