Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑνοιχτή ΓραμμήΑπόψειςΌχι σε νευραλγικές θέσεις άτομα με δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο σκέψης, αλλά τεχνοκράτες

ΑπόψειςΌχι σε νευραλγικές θέσεις άτομα με δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο σκέψης, αλλά τεχνοκράτες

Απόψεις
Όχι σε νευραλγικές θέσεις άτομα με δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο σκέψης, αλλά τεχνοκράτες
του Μανώλη Γεραπετρίτη

Με πικρία και απογοήτευση διαπιστώσαμε με προσωπική εμπειρία για το ακατάλληλον του ατόμου, του κυρίου Γαλανού, για τη θέση ως διευθυντού του ΕΟΤ Γερμανίας, ενός ατόμου με έλλειψη βασικών γνώσεων περί του διαδικτύου και απαραίτητης συμπεριφοράς.

Η παραπάνω διαπίστωση μας ήταν προϊόν της σύντομης και για πρώτη φορά προσωπικής επαφής που είχαμε με τον κύριο Γαλανό κατά την πρώτη ημέρα της τουριστικής έκθεσης Μονάχου (CBR 14. – 18.02.08) στην προσπάθεια μας να διαφημίσουμε ένα νέο και μοναδικό δημιούργημα για τον ελληνικό τουριστικό χώρο.

Το δημιούργημα αυτό – αποτέλεσμα μιας δημιουργικής φαντασίας, μακρόχρονης εργασίας και υψηλά οικονομικής επιβάρυνσης – είναι ένα σύστημα κρατήσεων του ευρύτερα ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω του διαδικτύου (internet) για το γερμανόφωνο τουριστικό καταναλωτικό κοινό και στεγάζεται κάτω από το όνομα (domain): www.visit-greece.de

Μετά από την απαραίτητη προετοιμασία μας για την εναρκτήρια προβολή του παραπάνω δημιουργήματος με το κατάλληλο διαφημιστικό υλικό (flyer), αντιμετωπίσαμε την αντίδραση του διευθυντή ΕΟΤ Γερμανίας, ο οποίος με πρωτοφανή συμπεριφορά δεν επέτρεψε στο flyer μας να προβληθεί στο περίπτερο του ΕΟΤ, δικαιολογώντας τη θέση του, λέγοντας «Δεν έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιείτε το δικό μας όνομα„ (δηλαδή με το δικό μας εννοούσε το: www.visitgreece.gr). Η προσπάθεια μας να μπορέσουμε να πείσουμε τον κύριο Γαλανό ότι τα δύο domain (δικό μας και δικό τους) είναι δύο διαφορετικά πράγματα και βέβαια να επιτρέψει την προβολή του στο ελληνικό περίπτερο, ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Και τα δύο domain είναι νόμιμα καταχωρημένα χωρίς καν τη παραμικρή αμφισβήτηση τους.  Το ένα προβάλλει την Ελλάδα  (πληροφοριακό domain), το άλλο δίνει τη δυνατότητα κρατήσεων μόνο για τον ελλαδικό τουριστικό χώρο (booking engine), δηλαδή δεν αλληλοσυγκρούονται, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Είναι λοιπόν λυπηρό το γεγονός αυτό όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι λυπηρό το ότι το άτομο  (κύριος Γαλανός), στο οποίο το ελληνικό κράτος εμπιστεύεται μια τέτοια νευραλγική θέση, να στερείται των στοιχειωδών γνώσεων του νομικού πλαισίου που ισχύει για το διαδίκτυο. Ένα διπλωματικά και τεχνοκρατικά καταρτισμένο άτομο (άκρα απαραίτητο για τέτοιες θέσεις) θα λειτουργούσε πολύ πιο διαφορετικά, αφήνοντας τη δυνατότητα ενημέρωσης σε άλλους που είναι όντως ειδήμονες.

Μετά από αυτό το γεγονός αντιδράσαμε άμεσα με επιστολή – διαμαρτυρία (επιστολή με e-mail), στις 15.02 και σε επανάληψη 19.02.08 προς την κεντρική διεύθυνση του ΕΟΤ Ελλάδας χωρίς δυστυχώς να έχουμε μέχρι σήμερα μια απάντηση.

Προσδοκούμε βέβαια ακόμα ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα δώσει κάποια μέρα κάποια απάντηση, λαμβάνοντας θέση για το παραπάνω θέμα που τους εκθέσαμε.

Πιστεύουμε επίσης ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα εξετάσει το ζήτημα μας πιο τεχνοκρατικά και θα επιτρέψει την παρουσίαση του flyer στα γραφεία του ΕΟΤ Γερμανίας, βλέποντας μας όχι σαν ανταγωνιστές, αλλά σαν συναγωνιστές στη προσπάθεια προβολής των ελληνικών συμφερόντων.

Ο κ. Μανώλης Γεραπετρίτης είναι tour operator της Γερμανίας (Manolis Tours), που ειδικεύεται στον αθλητικό τουρισμό και συγκεκριμένα στο wind surfing.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024