Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 8ο:Υπηρετώντας την τέχνη της φιλοξενίας στο Daios Luxury Living

Επεισόδιο 8ο:Υπηρετώντας την τέχνη της φιλοξενίας στο Daios Luxury Living

Επεισόδιο 8ο:
Υπηρετώντας την τέχνη της φιλοξενίας στο Daios Luxury Living

Όταν το 2006 άνοιξε τις πύλες του το Daios Luxury Living, η Θεσσαλονίκη απέκτησε ένα ακόμη ξενοδοχειακό κόσμημα, κατά τη γνώμη μας το πιο λαμπρό απ` όλα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικά boutique hotels της χώρας, το οποίο αφενός αποπνέει καλό γούστο και υψηλή αισθητική και αφετέρου προτείνει μια μη συμβατική προσέγγιση σε καθιερωμένες ξενοδοχειακές νόρμες. Πλαισιώνεται από μια νεανική ομάδα συνεργατών, όλοι τους εξαίρετοι επαγγελματίες που μεταδίδουν την καλή τους διάθεση σε όσους έχουμε τη χαρά να διαμένουμε στο ξενοδοχείο.

Κατά την πρώτη μου επίσκεψη στο Daios μου έκανε εντύπωση η διάχυτη αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης και ο έξυπνος σχεδιασμός αυτού του μικρού ξενοδοχείου. Το αίθριο, το οποίο διαμορφώθηκε στον κάτω όροφο ως εσωτερικός κήπος ιαπωνικής αισθητικής, διατρέχει όλο το ύψος του κτιρίου και συνδέει με κρεμαστές γέφυρες τις δύο πτέρυγες του ξενοδοχείου. Οι αρχιτέκτονες προσέδωσαν στη διαδρομή από το φωτεινό χώρο υποδοχής στο δωμάτιο μια σχεδόν θεατρική διάσταση χάρη στους σκοτεινούς διαδρόμους των πάνω ορόφων. Καθώς ανοίγει ως αυλαία η πόρτα του δωματίου, ο επισκέπτης βρίσκεται σε έναν όμορφα διακοσμημένο χωρό, ο οποίος συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με μια ζεστή οικειότητα. Από τα δωμάτια δεν λείπει καμιά από τις τεχνολογικές και λοιπές ανέσεις που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο πεντάστερο ξενοδοχείο. Ιδιαίτερα μου άρεσε το μαρμάρινο μπάνιο με το ξύλινο πάτωμα, το οποίο διαθέτει ξεχωριστή μπανιέρα και ντουζιέρα, αλλά και το ανάκλιντρο που προσφέρεται για ρεμβασμό και χαλάρωση.

Ένα δίλεπτο μετά την άφιξή μου στο δωμάτιο, χτύπησε την πόρτα ένας ευγενέστατος σερβιτόρος, ο οποίος έφερε για καλωσόρισμα ολόφρεσκα γλυκά από το εστιατόριο. Μια λεπτομέρεια που χάρηκα στο Daios είναι ότι μπόρεσα να ξεχάσω τις τόσο συνηθισμένες σε αστικά πολυτελή ξενοδοχεία χρεώσεις: πρωινά των 20 και 25 Ευρώ, γκαράζ των 20 Ευρώ και άνω ημερησίως, απλησίαστες τιμές στο minibar… Στο Daios αυτά παρέχονται δωρεάν, το δε περιεχόμενο του minibar αναπληρώνεται ημερησίως.

Αυτή η πολιτική των added-value παροχών αποκτά μια άλλη διάσταση στις πανέμορφες Luxury Living Suites, των οποίων οι πελάτες τυγχάνουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν μεταφοράς από το αεροδρόμιο με μισθωμένο ταξί, butler service αλλά και μασάζ εντός της σουίτας. Ως ένοικος της Σουίτας 503 σε επόμενη επίσκεψή μου, απόλαυσα ιδιαίτερα τη μεγάλη βεράντα πάνω από την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης με την καλύτερη θέα της πόλης: το Λευκό Πύργο, το Θερμαϊκό Κόλπο και τον Όλυμπο. Η βεράντα με τις υπερμεγέθεις γλάστρες, τις ξαπλώστρες και το τραπέζι φαγητού είναι ό,τι πρέπει για να δεξιωθεί κανείς φίλους και συνεργάτες σε ένα ελκυστικό σκηνικό. Το καθιστικό με το μοντέρνο διάκοσμο διαθέτει προηγμένο οπτικοακουστικό σύστημα ψυχαγωγίας, το ηλιόλουστο μπάνιο εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια και τη διακόσμηση, η δε προσφορά επώνυμων (και ακριβών) καλλυντικών είναι εντυπωσιακή. Δεν μας έλειψε ούτε το ιδιαίτερα πλούσιο κέρασμα από φρούτα, γλυκά και ποτά.

Η κουζίνα του Daios είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου. Περιλαμβάνει μοντέρνα, άψογα εκτελεσμένα πιάτα ελληνοϊταλικού προσανατολισμού, ενώ προσφέρεται επίσης μια επιλογή από 300 ετικέτες καλού κρασιού με τη συνοδεία tapas. Από τα ορεκτικά μάς άρεσε ιδιαίτερα η ψητή μελιτζάνα αρωματισμένη με δεντρολίβανο και σερβιρισμένη με φέτες απάκι και κρασοτύρι Σίφνου καθώς και η φορμαέλα Αράχοβας σε κρούστα από corn flakes με σάλτσα σύκων, ενώ στα κυρίως πιάτα εντυπωσίασαν οι γαρίδες γιουβέτσι αλλά και τα φρέσκα τορτιλόνι γεμιστά με γαρίδα και κολίανδρο επάνω σε σάλτσα από μπισκ αστακού, μπράντυ και ταμπάσκο.

Τιμήσαμε δεόντως και το μπουφέ του πρωινού με το πεντανόστιμο ψωμί, τα εξαιρετικά μαγειρευτά και γλυκά, το δε προσωπικό του εστιατορίου διεκπεραίωσε τάχιστα κάθε παραγγελία για παρασκευή αυγών και χυμών.

Αυτή η επένδυση των 30 εκατομμυρίων ευρώ για μόλις 49 δωμάτια και σουίτες δείχνει με πόσο πάθος εισήλθε η οικογένεια Δάιου στο χώρο της ξενοδοχίας και πόσο καλά κατέχει την τέχνη της φιλοξενίας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ως πελάτης του Daios Living Luxury χάρηκα κάθε στιγμή της παραμονής μου σε αυτό και οφείλω να συγχαρώ την ομάδα του Daios για την εξαιρετική της δουλειά.

http://www.daioshotels.com

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024