Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΌσα δεν λέγονται... αλλά γράφονται!Κάποιοι δικαιώνονται για την Ολυμπιακή

Κάποιοι δικαιώνονται για την Ολυμπιακή

Κάποιοι δικαιώνονται για την Ολυμπιακή
του Γιάννη Ευαγγέλου

Με τη θετικά κατά την άποψή μας εξέλιξη της Ολυμπιακής, κάποιοι δικαιώθηκαν όχι μόνο γιατί είχαν προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και γιατί το είχαν υποστηρίξει.

Πιο δικαιωμένος πρέπει να θεωρηθεί ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος υπέμεινε τόσα χρόνια τις πολιτικές παραδοξολογίες και τα διάφορα σενάρια τα οποία εξελίσσονταν σε απλές φούσκες. Δικαιώνονται επίσης γιατί  η εταιρία που εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την ελληνική υπερηφάνεια αναβιώνει και θα συνεχίσει να τον εξυπηρετεί στα αεροπορικά του ταξίδια. Μαζί με την πολύ αξιόπιστη Aegean και τις άλλες μικρότερες εταιρίες.  Ο μεγάλος κερδισμένος όμως είναι ο ελληνικός τουρισμός αφού σήμερα κάτω από τις πολύ ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, θα ενισχυθεί με μία υγιή και αναβαθμισμένη Ολυμπιακή.

Δικαιώθηκε και o Κωστής Χατζηδάκης, που κάποτε τόλμησε να δημοσιοποιήσει την πραγματική κατάσταση της Ολυμπιακής και συνέλεξε τις πιο ακραίες και κακόβουλες αντιδράσεις και κριτικές.  Δεν πολιτικολογώ, απλά τολμώ να πω μια αλήθεια.

Δικαιωθήκαμε και εμείς, γιατί τολμήσαμε να υποστηρίξουμε την ανάγκη να διατηρηθεί η Ολυμπιακή  (με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει με ιδιωτικά κριτήρια), όπως επίσης δικαιωθήκαμε γιατί τολμήσαμε, τότε που όλοι έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα της Ολυμπιακής, να αναφερθούμε στο σημαντικό έργο της εταιρείας και την προσφορά της στον Ελληνικό τουρισμό, τότε που  πέταγε σαν εθνικό σύμβολο στις πέντε ηπείρους.

Αυτή την άποψη μας (εννοώ ο ΗΑΤΤΑ), τολμήσαμε να την πούμε με επίσημη επιστολή μας, που απευθύναμε στον περίφημο κ. Ζακ Μπαρό και πήραμε μια εκπληκτικά θρασύτατη απάντηση η οποία μεταξύ των άλλων, μας ανέφερε και πράγματα στα   οποία εμείς ουδέποτε είχαμε  αναφερθεί. . Μεταφέρω για την ιστορία ένα μικρό απόσπασμα :

 «η Ολυμπιακή έχει πάρει ένα αριθμό από δικαστικά  μέτρα εναντίον του Ελληνικού  κράτους για να “συμψηφίσει” διάφορες απώλειες που υπέστη και συγκεκριμένα από την μεταφορά των εγκαταστάσεών της στο αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και την προσφορά της σε πτήσεις δημόσιου ενδιαφέροντος. Αν και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γι αυτά τα μέτρα, τα πιο κάτω πρέπει να ληφθούν υπΆ όψιν.

Η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι ο μόνος μέτοχος της Ολυμπιακής αποφάσισε να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις της από το Ελληνικό στα Σπάτα. Με αυτή την απόφαση οι Ελληνικές αρχές προσέφεραν βοήθεια στην Ολυμπιακή γι αυτή τη μεταφορά, η οποία επετράπη από την Επιτροπή της Ε.Ε. Επί πλέον η Ολυμπιακή έχει και συνεχίζει να εισπράττει αποζημίωση για τις πτήσεις που κάνει για το δημόσιο. Από αυτά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει λόγος, να αποζημιωθεί η εταιρία γι αυτά τα έξοδα και δεύτερη φορά».

Και τελείωνε απειλητικά.

«Σε περίπτωση που η Ολυμπιακή δεχθεί επί πλέον αποζημιώσεις, η Επιτροπή θα ελέγξει αυτές τις πληρωμές πολύ προσεκτικά και  θα ερευνήσει την περίπτωση της συμβατότητας της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε η Ολυμπιακή να μην εισπράξει διπλή αποζημίωση»!!

Υποχρεώθηκα να τα επαναλάβω όλα αυτά γιατί διάβασα πως κάποιοι, όπως ο ευρωβουλευτής, κ. Παπαδημούλης, προσπαθούν να ανατρέψουν τη συμφωνία για την Ολυμπιακή, στέλνοντας ερωτήσεις στην commission, με σκοπό αν ακυρωθεί αυτή η σύμβαση ,   βάζοντας κι εγώ, μιας και έχω τη δυνατότητα να προσθέσω την άποψη μου δημόσια , πως αυτά τα παιχνίδια με έναν κ. εμπαθή κ. Μπαρό, είναι πολύ επικίνδυνα και πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως και αυτή με τον έντονα προβληματισμένο ελληνικό τουρισμό, απαιτείται συναίνεση και σύνεση.

Γιατί ποιος αμφιβάλει ότι μια υγιής Ολυμπιακή, όπως και οι άλλες Ελληνικές εταιρείες, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τουρισμό μας;

Για να μη μένουμε μόνο στα λόγια, για το πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την χώρα μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024