Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςUNWTO Γενική ΣυνέλευσηΕλαφρά ενισχυμένη η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού – Αστανά, Καζακστάν 2009

Ελαφρά ενισχυμένη η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού – Αστανά, Καζακστάν 2009

Ελαφρά ενισχυμένη η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού
Αστανά, Καζακστάν 2009

Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα από τα χειρότερα χρόνια της ιστορίας του διεθνούς τουρισμού, υπουργοί και εκπρόσωποι από 142 χώρες συναντώνται στην Αστάνα του Καζακστάν για την 18η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), με στόχο να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν και πάλι.

Η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού έχει ελαφρώς ενισχυθεί, σύμφωνα με στοιχεία Ιουλίου του 2009 όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις, καθώς και στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο προσωρινός Γενικός Γραμματέας του UNWTO προβλέπει ότι ο τουρισμός θα επιταχυνθεί ελαφρά το επόμενο έτος, μετά την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του ιού H1N1 της γρίπης.

Τα στοιχεία καταδείχνουν κάποια συγκράτηση στη μείωση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, ένα πάνελ 250 εμπειρογνώμονες του UNWTO εξέφρασαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πλέον στην τουριστική αγορά.

Οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 4% τον Ιούλιο του 2009, μια σχετική βελτίωση σε σύγκριση με τη μείωση του 10% το Μάιο και του 7% τον Ιούνιο.

Η Ευρώπη, η μεγαλύτερη τουριστική αγορά του πλανήτη, έχει «υποφέρει» περισσότερο από την πλευρά των διεθνών αφίξεων, ενώ για την Αφρική έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης κατά περίπου 4%, αν και έχει ήδη ξεκινήσει από «μικρά» νούμερα.

Ο τουρισμός προσφέρει περισσότερα από 75 εκατ. θέσεις εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, το 30% των εξαγωγών στον κόσμο (που αντιστοιχεί σε ένα τρισ. δολ. το χρόνο) και τζίρο που αποτελεί έως και το 45% των συνολικών εξαγωγών των υπηρεσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες). Μια απότομη μείωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, το διαθέσιμο εισόδημα και η αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στις βασικές αγορές προέλευσης, έπληξαν ιδιαίτερα τον τουρισμό φέτος.

Τα διεθνή κέρδη από τον τουριστικό τομέα έχουν πληγεί λίγο περισσότερο από τις αφίξεις, καθώς οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, μένουν κοντά στο σπίτι τους και μειώνουν τα χρονικά διαστήματα για ταξίδια.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024