Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηFrancois Xanier DelerΔυναμικά και στην Ελληνική αγορά τα Best Western Premier

Francois Xanier DelerΔυναμικά και στην Ελληνική αγορά τα Best Western Premier

Francois Xanier Deler
Δυναμικά και στην Ελληνική αγορά τα Best Western Premier

TravelDailyNews: Αναλύστε μας την απόφαση της Best Western να τμηματοποιήσει τα ξενοδοχεία – μέλη της και να δημιουργήσει τα Best Western Premier, ύστερα από τόσο χρόνια επιτυχίας στην αγορά.

Francois Xanier Deler: Τα Best Western Premier είναι η νέα ιδέα που λανσαρίσθηκε από την Best Western πριν λίγα χρόνια. Σε αυτό το τμήμα μας μέλη είναι ξενοδοχεία πολυτελείας που προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Η Best Western είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στο κόσμο με περισσότερα από 4.200 μέλη από 3-5 αστέρια. Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ξενοδοχείων μας θεωρήσαμε σωστό να διαφοροποιήσουμε ορισμένα δημιουργώντας αυτή τη ειδική κατηγορία. Επίσης, σκεφτήκαμε ότι αν δημιουργήσουμε μια υψηλότερη κατηγορία για τα μέλη μας ίσως να μπορούσαμε να προσελκύσουμε στην αλυσίδα  μας νέα ξενοδοχεία – μέλη.

TDN: Πως λειτουργεί η νέα κατηγορία τα Best Western Premier;

F.X.D.: Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες τουριστών. Εκείνοι που θέλουν να έχουν το ίδιο ακριβώς δωμάτιο όπου και να βρίσκονται, και εκείνοι που θέλουν να έχουν μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε ταξίδι τους, και θέλουν να γνωρίσουν τον πραγματικό τρόπο ζωής των ανθρώπων στον προορισμό που βρίσκονται. Παράλληλα, όμως αυτοί οι τουρίστες θέλουν να έχουν μια εγγύηση ότι θα έχουν την άνεση και τις υπηρεσίες που θέλουν. Έτσι τα ξενοδοχεία της Best Western Premier τους εξασφαλίζουν υψηλές ανέσεις, ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά και αυθεντικότητα στη διαμονή τους. Σε όλα τα ξενοδοχεία – μέλη μας θα δεις κάτι διαφορετικό, και παντού κυριαρχεί ο τρόπος ζωής των κατοίκων της περιοχής. Είναι μια αυθεντική προσέγγιση στη διαμονή και στον τρόπο ζωής, αυτό ακριβώς που λένε οι Γάλλοι ΅art de vivreΆ.

TDN: Γιατί λοιπόν ένας ξενοδόχος να επιλέξει να γίνει μέλος των Best Western Premier;

F.X.D.: Η Best Western είναι μια αλυσίδα ανεξάρτητων ξενοδοχείων, δεν είμαστε franchise ούτε έχουμε άλλη μορφή εξάρτησης. Η Best Western δεν είναι ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων, και έτσι κάθε μέλος είναι τελείως ανεξάρτητο. Βέβαια, πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα, αυτό που λέμε standards της αλυσίδας. Έτσι η Best Western είναι σε θέση να μπορεί να εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα από τα μέλη της, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της δίνοντας τις ίδιες υπηρεσίες στον ξενοδόχο. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο δουλεύει τέλεια εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο. Όταν ένα ξενοδοχείο υπογράφει συμφωνία με έναν από τους ανταγωνιστές μας είναι δεσμευμένο για πάνω από 30 χρόνια συνήθως, και δεν μπορεί να ακυρώσει έτσι εύκολα αυτή τη συμφωνία. Πρέπει να έχει συγκεκριμένο στυλ στα δωμάτια του, στα χρώματα του, και γενικά σε όλη την ΅εικόναΆ του. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος, γιατί οι περισσότεροι ξενοδόχοι και ιδίως στην Ελλάδα, δίνουν στα ξενοδοχεία τους ένα προσωπικό στυλ, είναι για αυτούς το ΅βασίλειοΆ τους, και δεν τους αρέσει η ιδέα να δώσουν μέρος των αποφάσεων τους σε κάποιον άλλο. Αν κάποιος ξενοδόχος νοιώθει έτσι, τότε η Best Western είναι η αλυσίδα που του ταιριάζει.

Οι βασικοί λόγοι που πρέπει να συντρέχουν όταν ένας ξενοδόχος θα διαλέξει να γίνει μέλος την Best Western Premier είναι οι ακόλουθοι:

  1. Η συγκεκριμένη αγορά όπου απευθύνεται θα πρέπει να υποστηρίζει την πελατεία της Best Western Premier, γιατί τα Best Western Premier δε διαμορφώνουν την αγορά.
  2. Αν αυτό υπάρχει τότε η Best Western Premier είναι η καλύτερη λύση, γιατί το ποσό της συνδρομής είναι το χαμηλότερο, και το επιχειρηματικό σχέδιο των Best Western Premier δουλεύει εδώ και χρόνια πάρα πολύ καλά σε όλο τον κόσμο.
  3. Ο ξενοδόχος παραμένει το ΅αφεντικόΆ στην επιχείρηση του.
  4. Υπάρχει πολύ μεγάλη υποστήριξη και εμπορική δύναμη από την Best Western, η οποία είναι μια πολύ γνωστή φίρμα και κάνει παγκόσμιες εκστρατείες στον τομέα του marketing που ένα μεμονωμένο ξενοδοχείο δεν  μπορεί να πετύχει. 

TDN: Τι ποσοστό κρατήσεων έχουν τα μέλη ξενοδοχεία σας από την αλυσίδα;

F.X.D.: Τα περισσότερα μέλη μας έχουν από 15-30% στο σύνολο των κρατήσεων τους από τα συστήματα της Best Western, κυρίως από τον κόμβο, και τα τηλεφωνικά μας κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτές οι κρατήσεις είναι σε υψηλότερη τιμή από ότι ο μέσος όρος των κρατήσεων του ξενοδοχείου. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ καλό γιατί δίνει τη δυνατότητα στον ξενοδόχο να έχει κρατήσεις και από άλλα κανάλια κρατώντας έτσι την ανεξαρτησία του. Σαν αποτέλεσμα, ο ξενοδόχος είναι πολύ πιο δυνατός και ανεξάρτητος, ενώ παράλληλα είναι και μέλος μιας διεθνούς αλυσίδας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024