Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΜάριος Κουνέλης Αλλαγή διοίκησης στο ιστορικό ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ

Μάριος Κουνέλης Αλλαγή διοίκησης στο ιστορικό ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ

Μάριος Κουνέλης
Αλλαγή διοίκησης στο ιστορικό ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ

Ο κ. Μάριος Κουνέλης ήταν διαχειριστής του ξενοδοχείου ΧΕΛΜΟΣ στα Καλάβρυτα για αρκετά χρόνια, αλλά όπως μας εξηγεί, παρά τη μεγάλη του θέληση να συνεχίσει οι καταστάσεις επέβαλαν τη διακοπή της συνεργασίας του.

TravelDailyNews: Πως προέκυψε η αποχώρησή σας από το ιστορικό ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ, στο οποίο τα τελευταία χρόνια είχατε δώσει νέα πνοή;

Μάριος Κουνέλης: Είναι πραγματικότητα ότι τα τελευταία 5 χρόνια διετέλεσα διαχειριστής του ιστορικού ξενοδοχείου ΧΕΛΜΟΣ. Με τη βοήθεια των τουριστικών πρακτόρων όλης της Ελλάδας καταφέραμε πάρα πολλά. Δημιουργήσαμε το πρώτο ξενοδοχείο 4άρων αστέρων στα Καλάβρυτα, βάλαμε τον προορισμό Καλάβρυτα στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, προωθήσαμε την τοπική γαστρονομία και την αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας, προβάλαμε τα αξιοθέατα της περιοχής, στηρίξαμε και προβάλαμε τους τοπικούς παραγωγούς, ενισχύσαμε την τοπική οικονομία και κοινωνία, και προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να προσφέρουμε κάτι ποιοτικό και κάτι ξεχωριστό.

Ωστόσο, όταν έκανα τη συμφωνία μου για την ενοικίαση και διαχείριση του ξενοδοχείου πριν από 5 χρόνια, τα δεδομένα της αγοράς ήταν εντελώς διαφορετικά από ό,τι σήμερα. Η οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές που περιόρισαν την χιονοδρομική περίοδο και o περιορισμός των εταιρικών εκδηλώσεων των φαρμακευτικών εταιρειών, επέβαλαν την ανάγκη για αναδιαπραγμάτευση των όρων της συνεργασίας μου με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν και αυτό επέβαλε τη διακοπή της συνεργασίας. Οι επόμενες επιχειρηματικές μου κινήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα».

TDN: Γνωρίζουμε ότι στο πλευρό σας σε αυτή τον ‘αγώνα’ είχατε την αρωγή της εταιρίας My publics. Πώς ακριβώς δράσατε;

Μ.Κ.: Η MyPublics είχε αναλάβει τη στρατηγική marketing και δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου HELMOS από τις αρχές του 2009 και υλοποίησε μια σειρά δημιουργικών ενεργειών που περιλαμβάνουν την καλλιέργεια σχέσεων με τα ΜΜΕ, δημιουργία web site, e-newsletter και on-line marketing, χορηγίες και οργάνωση εκδηλώσεων, δημιουργία του επικοινωνιακού υλικού και άλλων πρωτότυπων ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Η καλή συνεργασία είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας και η εξαιρετική επικοινωνία που είχα με τη Mαρία Παπάζογλου και τους συνεργάτες της, ήταν το συστατικό για όλη την επιτυχημένη πορεία σε επίπεδο marketing και δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου. Η αναγνωρισιμότητα του ξενοδοχείου, η διαφοροποίηση και οι δημιουργικές ιδέες αυξήθηκαν κατά πολύ από την έναρξη της συνεργασίας μου με την MyPublics και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για όλη την υποστήριξη που μας προσέφεραν. Αντίστοιχα, προβλήθηκε και όλη η περιοχή, γιατί πάντα συμπεριλαμβάνονται στην επικοινωνία πληροφορίες και υλικό για την περιοχή (Οδοντωτός, Σπήλια Λιμνών, Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων κ.ά.), καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής, ροδοζάχαρη, τυροκομικά κ.λπ.

TDN: Μέχρι στιγμής είσαστε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων ποια θα είναι η εξέλιξη;

Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Η Ένωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων αποτελεί την κοινή προσπάθεια όλων των επαγγελματιών των Καλαβρύτων για πρόοδο του τόπου. Από το Μάιο του 2010 που εκλεχτήκαμε έγιναν σημαντικά βήματα. Δημιουργείται info-kiosk στην είσοδο της πόλης με πληροφορίες για τα καταλύματα και τα αξιοθέατα και με online διαθεσιμότητα δωματίων, επανεκδίδουμε τον έντυπο τουριστικό οδηγό των Καλαβρύτων που διανέμεται δωρεάν στον επισκέπτη, τρέχουμε διαγωνισμούς σε ραδιόφωνο και εφημερίδες για να γίνει διαφήμιση του προορισμού, ενώ πολύ σημαντική ενέργεια ήταν η διοργάνωση workshop στην Αθήνα σε συνεργασία με την Travel Media Applications με τουριστικούς πράκτορες για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να προωθήσουν τα Καλάβρυτα. Στο ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ βρίσκονται νέα, δραστήρια και άξια άτομα, που είμαι σίγουρος πως τα συνεχίσουν επάξια αυτό το έργο που ξεκίνησα, καθότι σκοπεύω να παραιτηθώ καθότι δε νοείται πρόεδρος χωρίς ξενοδοχείο!

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024