Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΟ Γ. Παπανδρέου στη 19η Γ.Σ. του ΣΕΤΕ: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την κρίση»

Ο Γ. Παπανδρέου στη 19η Γ.Σ. του ΣΕΤΕ: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την κρίση»

Ο Γ. Παπανδρέου στη 19η Γ.Σ. του ΣΕΤΕ: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την κρίση»

«Δε θα βγούμε από την κρίση με μαγικές συνταγές, αλλά μέσα από τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή 19η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού.

Ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις για την τουριστική κατοικία, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η ανάπτυξη της θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων η πέντε αστέρων, ενώ προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος των κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων.

Με στόχο την τόνωση του τουριστικού προορισμού της Αθήνας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι στο τελικό στάδιο η μείωση του «σπατόσημου» στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους χειμερινούς μήνες, από αεροδρόμια εκτός ΕΕ, αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κάτι που ήδη ισχύει για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Αντί το μειωμένο τέλος να ισχύει μόνο για τα αεροδρόμια της Ευρώπης θα ισχύει και για πτήσεις από πόλεις όπως η Μόσχα ή το Τελ Αβίβ, τους μήνες του χειμώνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την κατάργηση του χαρτόσημου στις θεωρήσεις διαβατηρίων (Visa), γεγονός που δίνει μια πολύ σημαντική ελάφρυνση τόσο στο κόστος (40%) όσο και στην ταχύτητα της έκδοσής της.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024