Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραMια ακόμα έκθεση!

Mια ακόμα έκθεση!

Mια ακόμα έκθεση!

Είμαστε στον απόηχο μιας ακόμα έκθεσης, της Summer Holidays Expo 2011, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 20-22 Μαΐου στο Helexpo Palace στο Μαρούσι.

Φιλότιμη και καλή η προσπάθεια των διοργανωτών για μία αξιοπρεπή έκθεση από τεχνικής πλευράς (οργάνωση, καθαριότητα κ.λπ.), αλλά… Πόσο προβλήθηκε, ώστε να υπάρχει η συμμετοχή του κόσμου και να δικαιολογούνται οι τρεις μέρες;

Πώς επελέγησαν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες αφού η έκθεση αφορούσε το κοινό και τα παιδιά βρίσκονται σε περίοδο εξετάσεων; Φάνηκε άλλωστε, όσες οικογένειες επέλεξαν να έρθουν στην έκθεση, ήρθαν με τα μωρά τους που δεν έχουν εξετάσεις!

Αν έπρεπε να υπάρχει ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες γιατί, ας πούμε το workshop της Πελοποννήσου, προγραμματίσθηκε για τις 5μμ απόγευμα Σαββάτου, να έρθει ποιος; Πράκτορας ή άλλος του χώρου;

Η συμμετοχή των Περιφερειών ελλειπής, παντελής απουσία της Κρήτης, των Επτανήσων, της Στερεάς κ.λπ. ο κόσμος, όσος ήταν, ζήταγε να μάθει γιατί η Κρήτη και η Κέρκυρα σνομπάρουν και αν έχουν τόση δουλειά που δεν έχουν ανάγκη τους Έλληνες! Κρίμα δεν είναι να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας;

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με Κυκλάδες και Δωδεκάνησα παρούσα, με τους υπαλλήλους που ασχολούνται με τα τουριστικά θέματα του Δήμου τους όμως, που βέβαια σε εξειδικευμένες ερωτήσεις δεν μπορούν να απαντήσουν, απλά μοιράζουν φυλλάδια!

Φυλλάδια πολυσέλιδα, ακριβές εκδόσεις, από αυτά που στις ξένες εκθέσεις οι εταιρείες τα κρύβουν και τα διανέμουν με το σταγονόμετρο σε ειδικές περιπτώσεις! Φαίνεται ότι κάποιοι δήμοι ακόμα δεν έχουν πάρει είδηση σε τι εποχή ζούμε και τι σημαίνει οικονομία! Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει ακόμα ότι πρέπει να έχουμε «έντυπο εκθέσεων». Το δε αμίμητο ελληνικό κοινό βάση κατοχικού συνδρόμου, τα μάζεψε όλα, όπως κάνει πάντα άλλωστε, και επειδή κουράστηκε να τα κουβαλά, τα περισσότερα κατέληξαν στα σκουπίδια της έκθεσης! Ελπίζω να λειτουργεί η ανακύκλωση.

Στην ερώτησή μου γιατί δεν ήρθαν και ξενοδόχοι; Έμαθα ότι αφού η Περιφέρεια δεν τους πλήρωσε τα έξοδα μεταφοράς – διαμονής κ.λπ., δεν είχαν λόγο να έρθουν!!! Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που τα πληρώνουμε, τι είμαστε;;; και φαντάσου τι μπουζούκια πληρώνονταν, μαζί με όλα τα άλλα, κατά τη διάρκεια της Philoxenia και όχι μόνο, τόσα χρόνια!

Φωτεινή εξαίρεση η Ρόδος όπου η ΠΡΟΤΟΥΡ έστειλε υπάλληλό της για τη διαχείριση του περιπτέρου!

‘Αντε και του χρόνου μας λοιπόν και με τον στραβό γυαλό και με την στραβή βαρκάδα!

*Η Μαρία Σαράφογλου είναι ταξιδιωτικός πράκτορας, από την εταιρεία XT Travel Services Ltd.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024