Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΠροβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιταλίας – Ελλάδας

Προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιταλίας – Ελλάδας

Η Sicilian Sun, ιταλική ταξιδιωτική εταιρεία με εξειδίκευση στη Μεσόγειο, στέλνει στην Ελλάδα περίπου 2.000 επιβάτες το χρόνο, ειδικά τη «χαμηλή» περίοδο. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών όμως […]

Η Sicilian Sun, ιταλική ταξιδιωτική εταιρεία με εξειδίκευση στη Μεσόγειο, στέλνει στην Ελλάδα περίπου 2.000 επιβάτες το χρόνο, ειδικά τη «χαμηλή» περίοδο. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών όμως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και έχουν ακυρωθεί συχνά γκρουπ, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων θέσεων ή καμπινών.

Η κατάσταση αυτή έγινε χειρότερη, όταν η εταιρεία του Αγούδημου έπαψε να πραγματοποιεί δρομολόγια από το Μπάρι προς την Πάτρα. Οι δύο εναπομείνασες εταιρείες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όλων των διελεύσεων, λόγω του μικρού μεγέθους των πλοίων Superfast, με αποτέλεσμα η Endevor Lines να αναγκάζεται να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών γκρουπ. Πολλές φορές όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια κάθε Πέμπτη. Γι’αυτό τα γκρουπ πρέπει να πάνε στο λιμάνι της Ανκόνα, ώστε να περάσουν στην Ελλάδα -γεγονός που αποδεικνύεται πολύ ακριβό για αρκετά από αυτά.

Κατά το παρελθόν, ως Sicilian Sun, χρησιμοποιήσαμε την Venturis από Μπάρι προς Ηγουμενίτσα, η οποία όμως δεν είναι οικονομική λύση. Ακόμη, πολλά γκρουπ (που αποτελούνται κυρίως από Αμερικανούς φοιτητές), αντιμετωπίζουν σεξουαλική παρενόχληση από τους οδηγούς φορτηγών, αναγκάζοντας τις φοιτήτριες έτσι να περάσουν το υπόλοιπο του ταξιδιού τους κλειδωμένες στην καμπίνα τους και καταστρέφοντας την όλη εμπειρία της Ελλάδας γι’αυτές. Εξαιτίας αυτού του σοβαρού προβλήματος, πολλές εταιρείες δε λαμβάνουν αυτήν τη διαδρομή υπόψιν τους.

Ο Antonio Balbi είναι ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Sicilian Sun.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024