Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςΛιγότερο ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού το 2011

Λιγότερο ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού το 2011

Η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων (πλην των ξενοδοχειακών) δηλώνει λιγότερο ικανοποιημένη από την δραστηριότητά της σε σχέση με πέρυσι.

Η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων (πλην των ξενοδοχειακών) δηλώνει λιγότερο ικανοποιημένη από την δραστηριότητά της σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αντανακλάται στο σχετικό ισοζύγιο το οποίο κινείται σε αρνητικό έδαφος (-27 μονάδες). Η εξέλιξη αυτή, ερμηνεύεται σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της συνολικής ζήτησης, καθώς οι μισές τουλάχιστον επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, αναφέρουν πτώση σε σχέση με πέρυσι με το σχετικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στο -18. Η τάση αυτή αποδίδεται στη μικρότερη, συγκριτικά με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, άνοδο της διεθνούς ζήτησης, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση από το εσωτερικό της χώρας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτά είναι κάποια από τα συμπεράσματα της 1ης Έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας στις Τουριστικές Επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Στην έρευνα, που αφορά στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011, συμμετείχαν επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καταλύματος (Ξενοδοχειακού τύπου καταλύματα και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Διαμερίσματα) και Τουριστικές επιχειρήσεις (Τουριστικά γραφεία, εταιρίες Ενοικίασης αυτοκινήτων, Θαλάσσιου τουρισμού, Διοργάνωσης Συνεδρίων-Εκθέσεων και Αεροπορικές).

ΙΟΒΕ-ΣΕΤΕ Δελτίο Oικονομικής Συγκυρίας στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2011

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024