Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΟ Δήμος Γεροσκήπου Πάφου και η Ryanair καλωσορίζουν τους τουρίστες στην Πάφο

Ο Δήμος Γεροσκήπου Πάφου και η Ryanair καλωσορίζουν τους τουρίστες στην Πάφο

Σκοπός του Δήμου Γεροσκήπου είναι να αναβαθμίσει τις τουριστικές υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσει να διαφοροποιήσει το προϊόν και να το κάνει πιο ελκυστικό για εξειδικευμένες αγορές.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του Travel Daily News στην Πάφο είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε για λίγο με τον νέο δήμαρχο Γεροσκήπου, κ. Μιχάλη Παυλίδη, ο οποίος μας δέχτηκε για λίγο στο γραφείο του και θεωρήσαμε καλή ευκαιρία πίνοντας ένα καφέ και απολαμβάνοντας το παραδοσιακό λουκούμι Γεροσκήπου (μοναδικό κυπριακό προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) να τον ρωτήσουμε για τον τουρισμό και τη νέα συμφωνία που η Ryanair υπέγραψε με τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Η Γεροσκήπου είναι ένας δήμος της ευρύτερης περιοχής Πάφου, που συνορεύει με τον δήμο Πάφου και πήρε το όνομά του από τους Ιερούς Κήπους της Αφροδίτης, Παφίας θεότητας για την οποία οι τόπακες είναι πολύ περήφανοι.  

tdn: Αγαπητέ κύριε Παυλίδη, πρώτα από όλα θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στον Δήμο Γεροσκήπου. Από ότι διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για τον Δήμο σας;

Μ.Π.: Η Γεροσκήπου είναι ένας δήμος με μεγάλο παραλιακό μέτωπο όπου είναι χτισμένα πολύ σημαντικά τουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής Πάφου. Αυτό και μόνο καθιστά την Γεροσκήπου ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στο τουριστικό ψηφιδωτό της Κύπρου. Σκοπός του Δήμου Γεροσκήπου είναι να αναβαθμίσει τις τουριστικές υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσει να διαφοροποιήσει το προϊόν και να το κάνει πιο ελκυστικό για εξειδικευμένες αγορές όπως π.χ. τον αθλητικό τουρισμό κ.ά.

tdn: Ποια η εκτίμησή σας για τη συμφωνία της Ryanair με τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου για την έναρξη πτήσεων τον Απρίλιο από την Πάφο;

Μ.Π.: Ο Δήμος Γεροσκήπου καλωσορίζει αυτή τη συμφωνία και συγχαίρει όσους συνέβαλαν στην επίτευξή της. Το άνοιγμα της Πάφου σε τόσους νέους προορισμούς είναι πρωτοφανές και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες προβολής της ευρύτερης περιοχής Πάφου σε αυτούς τους νέους προορισμούς.  Η μετατροπή της Πάφου στη 50ή βάση της Ryanair στον κόσμο μετατρέπει το αεροδρόμιο της επαρχίας μας από περιθωριακό σε σημαντικό και αυτό είναι που πρέπει να διαχειριστούμε ορθά, και όταν λέω να διαχειριστούμε εννοώ εμείς οι εκλελεγμένοι πρέπει να είμαστε οι σημαιοφόροι αυτής της ορθής διαχείρισης.  

tdn: Ποιος ο ρόλος της Γεροσκήπου σε αυτή τη νέα εποχή που ξεκινά μετά την υπογραφή με την Ryanair;

Μ.Π.: Η Γεροσκήπου είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές προσφέροντας ξενοδοχειακές μονάδες προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως το Υδάτινο Πάρκο, γήπεδα για αθλητισμό κ.ά., με την άφιξη της Ryanair ευελπιστούμε ότι οικογένειες από τους νέους προορισμούς όπως η Φρανκφούρτη, η Κρακοβία, το Όσλο, η Στοκχόλμη και άλλοι θα προτιμήσουν την επαρχία μας και συγκεκριμένα τις υπηρεσίες που προσφέρει η Γεροσκήπου. Ο δήμος δε θα παραμείνει όμως άπρακτος, αλλά θα στηρίξουμε τις προσπάθειες προβολής που θα γίνουν σε αυτούς τους νέους προορισμούς προβάλλοντας μέσα από το τουριστικό προϊόν της Πάφου τη μοναδικότητα της Γεροσκήπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024