Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, αποτελεί ακόμη μια ελπίδα ανάπτυξης και ευημερίας του τουριστικού προϊόντος.

Κρουαζιέρα… κάποτε  θεωρούνταν ένα όνειρο για πολλούς, που μόνο λίγοι όμως μπορούσαν να το πραγματοποιήσουν. Σήμερα η κρουαζιέρα συνεχίζει να διατηρεί τη λάμψη και την ποιότητά της και αποδεικνύεται σαν ένα τρόπο εναλλακτικής μορφής τουρισμού που ο καθένας μας μπορεί να το επιλέξει.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, αποτελεί ακόμη μια ελπίδα ανάπτυξης και ευημερίας του τουριστικού προϊόντος. Η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά παράλληλα θεωρούνται από τους πιο κορυφαίους προορισμούς κρουαζιερόπλοιων (δεύτερη μετά την Καραϊβική), επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα της χώρας μας είναι πως η Ελλάδα είναι το κομβικό σημείο (κέντρο) όλων των κρουαζιέρων της ανατολικής Μεσογείου, πράγμα που σημαίνει ότι η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και η οικονομική ανάπτυξη μέσω της κρουαζιέρας θα βοηθήσει και θα “ανεβάσει” τουριστικά πολλά μέρη, λιμάνια.

Επίσης, μην ξεχνάμε όιτι μεγάλο ρόλο θα παίξει για το 2012 η άρση του καμποτάζ, μια κίνηση που χαροποίησε όλους τους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες, που δίνει τη δυνατότητα να ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια από τα ελληνικά λιμάνια και να απελευθερωθεί πλήρως η κρουαζιέρα. Τα οφέλη και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, αλλά και του ελληνικού τουρισμού, θα είναι πολύ περισσότερα από τα παλαιότερα χρόνια. Όλα τα πλεονεκτήματα της άρσης του καμποτάζ έχουν αναδεχθεί σε σειρά ημερίδων και διεθνών συνεδρίων, που έχουν διοργανωθεί (από τον ΗΑΤΤΑ και άλλους αρμόδιους συλλόγους και οργανώσεις), με τη συμμετοχή ατόμων από το διεθνή χώρο της κρουαζιέρας. Ο ΗΑΤΤΑ και οι τουριστικοί πράκτορες θα κάνουν διεθνώς γνωστή την άρση του καμποτάζ στη χώρα μας, προκειμένου να συμβάλλουν στην άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση του τουριστικού κλάδου.

Ένα παράδειγμα μεγάλης ανάπτυξης της κρουαζιέρας για το 2012 από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει η Μαγνησία και οι Βόρειες Σποράδες, με το λιμάνι της Σκιάθου να αποτελεί φυσικά τον πρωτοπόρο και να έχει δεχθεί  κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο ούκ ολίγα κρουαζιερόπλοια. Φαίνεται ότι το νησί  του Παπαδιαμάντη ,το νησί που γυρίστηκε “το Mamma Mia!”, αλλά και το νέο video clip της Δέσποινα Βανδή  “Το Νησί”, το νησί της διάσημης κυπριακής σειράς “Άσπρα μπαλόνια”, αλλά και το νησί που επέλεξε ο Woody Allen για τη νέα του ταινία, θα είναι φέτος η πρώτη επιλογή όλων των φίλων της ελληνικής κρουαζιέρας.

Ο Λάμπρος Σανιδάς είναι Hotel & FB Manager, Μαγνησία/Β.Σποράδες/Σκιάθος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024