Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηSarina Alvarez: Ανάπτυξη του τουρισμού από τη Μεσόγειο προς το Μεξικό

Sarina Alvarez: Ανάπτυξη του τουρισμού από τη Μεσόγειο προς το Μεξικό

Το Μεξικό προσφέρει στον τουρίστα από τη Μεσόγειο ένα οικείο περιβάλλον λόγω της Λατινικής ρίζας των Μεξικάνων, αλλά παράλληλα μια διαφορετική ατμόσφαιρα που κατάγεται από τις ρίζες των Μάγια. Ένας συνδιασμός που υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.

Η κ. Sarina Alvarez είναι διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού του Μεξικό στην Ιταλία με ευθύνη, εκτός από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Κύπρο, και τη Μάλτα.

TravelDailyNews : κ. Alvarez, πως κινείται ο τουρισμός από την περιοχή μας προς το Μεξικό?

Sarina Alvarez : Το Μεξικό είναι πολύ δημοφιλής χώρα και υποδέχεται πάνω από 23 εκατ. τουρίστες το χρόνο από όλο τον κόσμο. Η κύρια χώρα προσέλευσης φυσικά είναι οι ΗΠΑ, κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης μας. Όμως πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξη του από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μιας και από την Ιταλία υποδεχόμαστε 150.000 τουρίστες το χρόνο ενώ από την Ελλάδα μόνο 3.000. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγορές της Ασίας, της Ιαπωνίας, και της Ρωσίας. Η περιοχή της Ανατ. Μεσογείου δεν έχει απευθείας πτήσεις προς το Μεξικό και την πρωτεύουσα μας Μέξικο Σίτι, αλλά οι ανταποκρίσεις από το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο αλλά ακόμα και από τη Γερμανία είναι πολύ βολικές για τους ταξιδιώτες.

TDN : Ποια είναι τα κύρια αξιοθέατα και οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο Έλληνας στο Μεξικό?

S.A. : Ο πολιτισμός μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν της Μεσογείου αλλά παραμένουμε Λατίνοι, οπότε η ανάμειξη αυτή δίνει στον τουρίστα της Μεσογείου μια μοναδική αλλά και οικεία εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι και φιλικοί. Το περιβάλλον που ζούμε είναι πολύχρωμο και μουσικό ιδανικό δηλ για διακοπές. Οι παραλίες μας είναι ηλιόλουστες αλλά διαφορετικές από της Μεσογείου με τόνους Καραϊβικής. Οι παραλίες μας, ειδικά αυτές της Καραιβικής είναι ιδανικές για scuba diving, ενώ οι θαλάσσιες περιοχές μας που είναι στα σύνορα με την Αμερική έχουν χαρακτηριστεί απο τον πασίγνωστο ωκεανογράφο, κο Jaques-Yves Cousteau, σαν το “Ενυδρείο του Πλανήτη Γή”. Επιπλέον η ποικιλία τοπίων στην χώρα μας είναι ανεπανάληπτη – για παράδειγμα, ενώ όλοι γνωρίζουν το Grand Canyon, ελάχιστοι ξέρουν οτι το Μεξικάνικο Barranca Del Cobre, στην πολιτεία της Chihuahua, είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Η χώρα μου διαθέτει 3.000 αρχαιολογικούς χώρους με πολύ παλιά ιστορία, όπως αυτούς των Μάγια που πραγματικά μαγεύουν τους Ευρωπαίους. Επίσης μια σειρά απο πόλεις του Mexico, που αποκαλούνται “μαγικές πόλεις” είναι διατηρητέοι οικισμοί που δεν έχουν αλλάξει καθόλου για αιώνες, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε άλλες εποχές.

Η γαστρονομία μας είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή και αγαπητή. Διαφέρει φυσικά από τη Μεσογειακή αλλά είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες που την απολαμβάνουν.

TDN : Είναι γνωστό ότι οι Μάγια έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου στις 12 Δεκεμβρίου του 2012. Τι αντίκτυπο έχει αυτό στον τουρισμό σας?

S.A. : Οι Μάγια έχουν προβλέψει το τέλος μιας εποχής του κόσμου και όχι το πραγματικό τέλος του κόσμου. Δηλ στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 κλείνει μια ιστορική περίοδος και ξεκινά μια άλλη, μια καλύτερη ιστορική περίοδος για όλη τη γη. Η πρόβλεψη αυτή είναι αισιόδοξη και όχι η καταστροφή του κόσμου όπως συνήθως λέγεται. Η νέα αυτή περίοδος αναμένουμε να είναι πιο πνευματική και να συμβάλει στην καλύτερη πορεία του ανθρώπου πάνω στη γη. Από τουριστικής απόψεως αυτή η πρόβλεψη των Μάγια αποτελεί για εμάς μια διαφήμιση για το Μεξικό, αφού βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Καλούμε λοιπόν τους Έλληνες να επισκεφθούν αυτή τη χρονιά το Μεξικό και να γνωρίσουν από κοντά αυτή την αλλαγή της ιστορικής περιόδου, τον πολιτισμό μας, τα αξιοθέατα μας, τη φυσική μας ομορφιά, τις παραλίες μας, τα καταπληκτικά μας πάρκα, τις ξεχωριστές μας πολύχρωμες πόλεις, και φυσικά τη γαστρονομία μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024