Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΠαρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων της Χίου στη Σμύρνη

Παρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων της Χίου στη Σμύρνη

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων και των Οθωμανικών μνημείων της Χίου στη Σμύρνη. Οι χρόνιες συνεργασίες και καλές διπλωματικές σχέσεις των δύο περιοχών πλέον ευδοκιμούν τουριστικά όλες τις περιόδους.

Το TravelDailyNews βρέθηκε στην εκδήλωση που έλαβε μέρος στη Σμύρνη της Τουρκίας όπου παρουσιάστηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις των χωριών της Χίου και τα Οθωμανικά Μνημεία, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2013. Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο Σμύρνης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, η παρουσίαση της Χίου έλαβε μέρος στα γραφεία της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας) στη Σμύρνη, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η προσέλευση και το ενδιαφέρον των τουριστικών γραφείων και τουριστικών πρακτόρων της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης ήταν πολύ μεγάλη, όπως επίσης και των δημοσιογράφων της περιοχής. Παρόντες ήταν δημοσιογράφοι από εφημερίδες, αλλά και από τηλεοπτικούς σταθμούς, τόσο από τη Σμύρνη όσο κι από τα γειτονικά παράλια της Χίου, Τσεσμέ και Αλάτσατα. Σημειώνουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης έχει πάνω από 4 εκατ. κατοίκους στους οποίους τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλη και συνεχής προβολή του νησιού με στόχο να την επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια. Ήδη τα νούμερα από την περσινή καλοκαιρινή περίοδο δείχνουν ότι η αγάπη των περιοχών της Σμύρνης προς τη Χίο συνεχώς και αυξάνονται, καθώς επίσης και οι πωλήσεις τοπικών προϊόντων.  

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην καφετέρια Sakiz Adasi της Σμύρνης, που σημαίνει, το νησί των Μαστίχας, όπως δηλαδή αποκαλούν τη Χίο οι Τούρκοι, όπου γιορτάστηκε το καρναβάλι όπως το γιορτάζουν οι Χιώτες, και αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους Τούρκους. Και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης όλοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της Χίου και να έχουν μια πρώτη γεύση με το νησί. Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό πλαισίωνε τη παρουσίαση των δύο ημερών, αλλά σημαντική ήταν και η προβολή των εθίμων της Χίου κατά τη δεύτερη ημέρα εφόσον απέκτησε και βιωματικό χαρακτήρα, χάρη στην ενεργή παρουσία εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, όπου πρόσφεραν μουσική και γιορτινό κλίμα καρναβαλιού με ενδυμασίες αποκριάτικων στολών.

  kerasma me proionta Xiou

Κέρασμα με προϊόντα της Χίου κατά τη διάρκεια της υποδοχής των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στα γραφεία της TURSAB.

 

 Mr Sait Tez from Kozak Turizm and Mrs Nezihe Erturk from Erturk Lines

Ο κ. Sait Tez από το τουριστικό γραφείο Kozak Turizm και η κα Nezihe Erturk από το Erturk Lines (το τούρκικο καραβάκι που κάνει τη γραμμή Τσεσμέ-Χίος) απολαμβάνουν χιώτικο λικέρ μαστίχας μαζί με συναδέλφους τους και δημοσιογράφους.

 

Parousiasi kai sinentefxsi

Από αριστερά: Ο κ. Ali Hepşen, πρόεδρος TURSAB Σμύρνης και ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου Logo Travel στη Σμύρνη, η κα Ιωάννα Σαμουηλίδου από το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στη Σμύρνη, ο κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος, πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου και η κα Ρένα Δαμίγου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και της συνέντευξης.

 

parousiasi tis Hiou

Μεγάλο το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για τη διήμερη παρουσίαση της Χίου που έγινε Παρασκευή και Σάββατο. Πολλές τοπικές εφημερίδες είχαν αναφορά για το γεγονός στο Κυριακάτικο φύλλο τους.

 

Rena Damigou and Pinar Baris Karayilanoglu

Η κα Ρένα Δαμίγου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου μαζί με την κα Pinar Baris Karayilanoglu, συνεργάτη του προέδρου Εκρέμ Ντεμιρτάς του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

 

anamnistiki fotografia

Από κάτω αριστερά: Ο κ. Δημήτρης Κιτριλάκης, πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου και μέλος του Επιμελητηρίου Χίου, η κα Ρένα Δαμίγου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου , ο κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος, πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου, ο κ. Κυριάκος Φρεζούλης, πρόεδρος ΜΕΟΘ, ο κ. Sait Tez από το τουριστικό γραφείο Kozak Turism, ο κ. Ali Hepşen, πρόεδρος TURSAB Σμύρνης, o κ. Ayhan Turan από το τουριστικό γραφείο Yagiz Turizm, η κα Şule Er από το τουριστικό γραφείο Gencay Star Turizm, ο κ. Osman Kızıltuğ από το τουριστικό γραφείο Mavi İnci Turizm, ο κ. Cem Çandarli από το τουριστικό γραφείο Claros Tour και η Aise Tselepi αρχαιολόγος, ελληνόφωνη ξεναγός σε αναμνηστική φωτογραφία έξω από τα γραφεία της TURSAB.

 

Mrs Kladia from Alithia TV with Mr Ali Hepsen president of Tursab

Από το κανάλι της Χίου Αλήθεια ΤV η παρουσιάστρια κα Άννα Κλαδιά με τον κ. Ali Hepşen, πρόεδρο TURSAB Σμύρνης.

smell Hios

“Μύρισε Χίο” η παραλιακή Σμύρνη, με την επιλογή του Sakiz Adasi κατά τη 2η μέρα παρουσίασης των  αποκριάτικων εθίμων του νησιού.

 

Mrs Spanoliou Argiro with Mr Constantino Moundro

Παρούσα ήταν και η κα Αργυρώ Σπανολιού, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου Sunrise Tours, που διαχειρίζεται το καραβάκι από τη Χίο στο Τσεσμέ, διαθέτοντας και τοπικό τουριστικό γραφείο στο Τσεσμέ για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν και τους δύο προορισμούς. Στη φωτογραφία με τον κ. Κωνσταντίνο Μούνδρο, πρόεδρο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου.

 

 channer CANAL 35

Λήψη του τηλεοπτικού καναλιού Canal 35 της Σμύρνης μέρους των παραδοσιακών προϊόντων της Χίου. Η κα Ρένα Δαμίγου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου εξηγεί τα προϊόντα και την ιδιαιτερότητα της μαστίχας που η Χίος έχει το προνόμιο να είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που ευδοκιμεί.

 

Rena Damigou, Con. Moundros, Eirini Sassou Anil Yikgec and Denizhan Guzel

Η κα Ρένα Δαμίγου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου και ο κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος, πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου πλαισιωμένοι από την κα Ειρήνη Σάσσου, εκπρόσωπο της TravelDailyNews Media Network μαζί με Τούρκους συναδέλφους την κα Anıl Yıkgeç και τον κ. Denizhan Guzel.

 

Con. Moundros, Rena Damigou Husnu Baylav, Aliki Brieniou and Ioanna Samouilidou

Συζήτηση συνεργασιών μεταξύ του κ. Κωνσταντίνου Μούνδρου, προέδρου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου, της κα Ρένας Δαμίγου, προϊσταμένης Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου, και του κ. Husnu Baylav, διευθυντή Γραφείου Τουρισμού Αλατσάτων, και των κ.κ. Αλίκης Βριενίου και Ιωάννας Σαμουηλίδου από το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στη Σμύρνη. Το Γενικό Προξενείο στηρίζει έμπρακτα την κάθε ενέργεια συνεργασίας της Χίου με την Τουρκία.

 

Testing products from Hios

Η δοκιμή των χιώτικων προϊόντων και το εορταστικό κλίμα δε σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο τραπέζι διακρίνονται ο κ. Mustafa Cenger, πρόεδρος Επιμελητηρίου Τσεσμέ και πρόεδρος Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Τσεσμέ, ο κ. Δημήτρης Κιτριλάκης, πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου και μέλος του Επιμελητηρίου Χίου και η γυναίκα του, ιδιοκτήτες του παραδοσιακού αρχοντικού Μαυροκορδάτικο στο Κάμπο, ο κ. Osman Köfüncü, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Τσεσμέ, ο κ. Husnu Baylav, διευθυντής Γραφείου Τουρισμού Αλατσάτων κι η σύζυγός του, ο κ. Armagan Durkan, και η Anıl Yıkgeç, φωτογράφος και δημοσιογράφος, αντίστοιχα, των τουρκικών μέσων επικοινωνίας.

 

Interview Mrs Rena Damigou in Canal 35

Συνέντευξη της κας Ρένας Δαμίγου, προϊσταμένης Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου για τη προβολή της Χίου στο Canal της Σμύρνης. Μεγάλη βοήθεια πρόσφερε, όχι μόνο στη συνέντευξη αλλά και σε όλο το διήμερο των εκδηλώσεων, η κα Ιωάννα Σαμουηλίδου από το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στη Σμύρνη, η οποία ανέλαβε τις επιτόπου μεταφράσεις.

 

Klima Karnavaliou

Η παρουσιάστρια κα Άννα Κλαδιά από το κανάλι Αλήθεια TV της Χίου, ο κ. Κυριάκος Φρεζούλης, πρόεδρος ΜΕΟΘ μαζί με εκπροσώπους από τα Θυμιανά της Χίου μετέφεραν το κλίμα καρναβαλιού στη Τουρκία!

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024