Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΠρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού

Πρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας απέστειλε στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά πρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας απέστειλε στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά πρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού. Ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας ήταν ο δρ. Τουριστικής Οικονομίας Κωνσταντίνος Τσουμάνης, Προϊστάμενος της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή της κατάργησης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΟΤΕΚ) και την πιθανή μεταφορά ,σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, αρμοδιοτήτων από τον ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού, θεωρούμε ότι τέτοιας μικρής κλίμακας παρεμβάσεις δεν επιλύουν χρόνια ζητήματα του ελληνικού τουρισμού.

Επιτρέψτε μας να σας καταθέσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού Κέρκυρας διενήργησε το 2009 μια έρευνα για τον κερκυραϊκό τουρισμό. Στις προτάσεις αναφέρεται η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του Υπουργείου Τουρισμού σε Υπουργείο Συντονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του Ελληνικού τουρισμού. Η σύσταση του Υπουργείου Τουρισμού με την υπάρχουσα οργανωτική δομή και αρμοδιοτήτων δεν έχει επιλύσει τα ουσιώδη προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό τουρισμό και υπάρχει εξήγηση γι’αυτό:

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ως προς το τουριστικό αποτέλεσμα , δεν τους αναλογεί περισσότερο από το 10%, το υπόλοιπο 90% είναι διασκορπισμένο σε άλλα συναρμόδια Υπουργεία, που ελλείψει ενός συντονιστικού οργάνου δεν αποφέρει το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

Έτσι προκύπτει ως αναγκαιότητα η αναβάθμιση του Υπουργείου Τουρισμού, σε Υπουργείο Συντονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης με νέα οργανωτική δομή και αρμοδιότητες όπως προτείνεται στο συνημμένο υπόμνημα από την Ε.Ε.Τ.Κ.

Εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, συμφωνούμε στη γενική φιλοσοφία του υπομνήματος διότι η ιδιαιτερότητα του τουρισμού ότι ‘εισέρχεται’ σε διάφορα συναρμόδια Υπουργεία και η έλλειψη ενός θεσμοθετημένου συντονιστικού οργάνου δεν βοηθά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Όλοι οι τουριστικοί φορείς (ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ) επανειλημμένα έχουν επισημάνει αυτή την σοβαρή έλλειψη.

Η χώρα μας διέρχεται μια δύσκολη οικονομική κρίση και ο Τουρισμός είναι από τους σημαντικότερους κλάδους ο οποίος συνεισφέρει 19% στο ΑΕΠ και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για να αναβαθμιστεί το Υπουργείο Τουρισμού σε Υπουργείο Συντονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης με τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στο υπόμνημα και να επιλυθούν διαχρονικά προβλήματα.

Ελπίζοντας ότι οι απόψεις μας θα εισακουστούν, είμαστε στη διάθεση αυτών που πιθανόν να τις επεξεργαστούν για να παραθέσουμε επιπλέον στοιχεία”.

Πρόταση – υπόμνημα για μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024