Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΟινοποιείο Καραμήτρου

Οινοποιείο Καραμήτρου

Το Οινοποιείο Καραμήτρου βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας και είναι ονομαστό για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί του και για τις πολλές βραβεύσεις που έχουν αποσπάσει τα κρασιά του. Προσφέρει επίσης την δυνατότητα επίσκεψης στους χώρους του, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Το οινοποιείο

 Το Οινοποιείο Καραμήτρου ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα του νομού Καρδίτσας. Βρίσκεται στο Μεσενικόλα Δήμου Πλαστήρα και απέχει 22 χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας και μόλις 3 χλμ. από την πανέμορφη και γραφική λίμνη Πλαστήρα. Είναι το μοναδικό οινοποιείο μέσα στη ζώνη Ο.Π.Α.Π. ( Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας ). Η ζώνη Ο.Π.Α.Π. σημαίνει ότι μόνο μια συγκεκριμένη περιοχή έχει δικαίωμα να παράγει ένα συγκεκριμένο κρασί. Η παραγωγή του κρασιού ακολουθεί συγκεκριμένες και νομοθετημένες προδιαγραφές όπως η γεωγραφική ζώνη παραγωγής των σταφυλιών, οι επιτρεπόμενες ποικιλίες σταφυλιών για την παραγωγή του, η στρεμματική απόδοση των αμπελιών, η τεχνική της οινοποίησης και ο χρόνος παλαίωσής του.

  

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη πείρα στο χώρο του κρασιού, πείρα που χάνεται δύο γενιές πίσω στο παρελθόν. Το Οινοποιείο Καραμήτρου διαθέτει ιδιόκτητες αμπελοκαλλιέργειες περίπου 40 στρεμμάτων όλες στο Μεσενικόλα καθώς επίσης και 100 συνεργαζόμενους αμπελώνες. Σήμερα η ετήσια παραγωγή του οινοποιείου ανέρχεται σε 35.000 φιάλες με βασικό του προϊόν το Μαύρο Μεσενικόλα το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά ενώ ένα μέρος του εξάγεται στη Γερμανία. Στην αγορά διαθέτει επίσης κρασιά σε φιάλες των 187 ml και σε ασκούς ( bag in box ) των 5, 10 και 20 λίτρων. Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του οινοποιείου ο βασικός του στόχος παραμένει η προώθηση του εμφιαλωμένου προϊόντος σε ανταγωνιστικές τιμές χωρίς όμως κανένα συμβιβασμό στην υψηλή ποιότητα και πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή.

 

Βραβεύσεις

 Όπως κάθε πραγματικά καλό οινοποιείο έτσι και το Οινοποιείο Καραμήτρου  έχει να παρουσιάσει μια σειρά από βραβεύσεις. Για χάριν συντομίας θα αναφερθούν μόνο οι βραβεύσεις του οινοποιείου για το έτος 2012 μιας και διαχρονικά είναι πραγματικά πάρα πολλές. Αρχικά στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2012 το οινοποιείο απέσπασε 4 χρυσά βραβεία για τα κρασιά Μεσενικόλα, Πολίχνης Οίνος Λευκός, Μέλισμα και Δύο Φεγγάρια ξεχωρίζοντας το καθένα στην κατηγορία του. Επίσης στον Διεθνή Διαγωνισμό DECANTER 2012 τα κρασιά Δύο Φεγγάρια, Μεσενικόλα και Πολίχνης Οίνος Λευκός διακρίθηκαν ανάμεσα σε 12.000 κρασιά από όλον τον κόσμο και τιμήθηκαν με ασημένιο μετάλλιο το πρώτο και επαίνους τα άλλα δύο.

 

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2012 όπου συμμετείχαν περίπου 8.000 κρασιά από 39 χώρες, το κρασί Κυρά της Λίμνης τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο, τα κρασιά Δύο Φεγγάρια και Μεσενικόλα τιμήθηκαν με χάλκινο μετάλλιο ενώ τα κρασιά Πολίχνης Οίνος Ερυθρός και Μέλισμα τιμήθηκαν με έπαινο. Τέλος στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2012 το κρασί Πολίχνης Οίνος Λευκός κέρδισε ασημένιο μετάλλιο.

  

Επίσκεψη

  Μια πολύ σημαντική δυνατότητα που προσφέρει το Οινοποιείο Καραμήτρου  είναι αυτή της επίσκεψης στους χώρους του. Το οινοποιείο δημιούργησε επισκέψιμους χώρους με σκοπό να μοιραστεί τη χαρά της διαδικασίας της δημιουργίας του κρασιού με όλους τους επισκέπτες. Έτσι μπορεί ο κάθε επισκέπτης να γνωρίσει τα μυστικά παλαίωσης του κρασιού στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου, όπου το κρασί κοιμάται για όσο χρόνο χρειάζεται μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του οίκου Magrenan, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο τρεις φορές. Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να δει τη γραμμή εμφιάλωσης του οινοποιείου καθώς και τις σύγχρονες και φυσικά ανοξείδωτες δεξαμενές με οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζύμωσης και τέλος τις δεξαμενές συντήρησης με άζωτο.

 

Η οικογένεια Καραμήτρου με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση ξεναγεί όλους τους επισκέπτες στους χώρους του οινοποιείου και προσφέρει για δοκιμή όλα της τα κρασιά. Η οικογένεια σας υπόσχεται ένα απολαυστικό ταξίδι στη χώρα της γεύσης, των αρωμάτων και των χρωμάτων. Όλες σας οι αισθήσεις θα ξυπνήσουν και θα ανοίξουν νέους δρόμους στην απόλαυση ενός εξαιρετικού κρασιού.

  

 

Οινοποιείο Καραμήτρου

 Μεσενικόλας Καρδίτσας 43 067

  

Τηλ. 24410 95250

 Φαξ. 24410 70871

 E-mail : giorgoskaramitros@yahoo.gr

 http://www.messenikolaswines.com/

 

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024