Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςAmadeus: Ο συνδυσμός νέων τεχνολογιών και κοινωνικών αλλαγών θα μεταμορφώσουν τα ταξίδια έως το 2020

Amadeus: Ο συνδυσμός νέων τεχνολογιών και κοινωνικών αλλαγών θα μεταμορφώσουν τα ταξίδια έως το 2020

Η διευρυμένη πραγματικότητα, το gamification, τα έξυπνα αρχεία επιβατών, τα βιομετρικά στοιχεία μεγάλης εμβέλειας και η άνοδος της wellbeing agenda θα οδηγήσει την αλλαγή στην επόμενη δεκαετία και πέρα προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή ταξιδιωτικής συνεργασίας.

Με τίτλο “Από το Χάος στη Συνεργασία”, η έρευνα της Amadeus προκαλεί την ταξιδιωτική βιομηχανία να ξεπεράσει την αβεβαιότητα και το στρες των σύγχρονων ταξιδιών, μέσα από την εφαρμογή νέων και πρωτοποριακών τεχνολογιών. Η διευρυμένη πραγματικότητα, το gamification, τα έξυπνα αρχεία επιβατών, τα βιομετρικά στοιχεία μεγάλης εμβέλειας και η άνοδος της wellbeing agenda θα οδηγήσει την αλλαγή στην επόμενη δεκαετία και πέρα προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή ταξιδιωτικής συνεργασίας.

Μια παγκόσμια έρευνα της Amadeus περιγράφει πως οι μετασχηματιστικές τεχνολογίες και οι εξελισσόμενες κοινωνικές αξίες και τάσεις θα συνδυαστούν για να εδραιώσουν μια νέα εποχή “συνεργατικών ταξιδιών” στα επόμενα 10 χρόνια και πέρα.

Η έρευνα με τίτλο “Από το Χάος στη Συνεργασία: Πως οι μετασχηματιστικές τεχνολογίες θα προαναγγείλουν μια νέα εποχή στα ταξίδια”, επιτάσσει αυξημένες συνεργασίες στην ταξιδιωτική βιομηχανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άγχους, της αβεβαιότητας και του χάους που έχει συνδεθεί με τα ταξίδια στον 21ο αιώνα, καθώς επίσης και την προσφορά μιας πιο πλούσιας, βαθύτερης και πιο προσωπικής ταξιδιωτικής εμπειρίας ταυτόχρονα.     

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε εκ μέρους της Amadeus από την The Futures Company, μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία προβλέψεων, καταγράφει λεπτομερώς και ξεκάθαρα την ποιοτική μεταστροφή σύμφωνα με την οποία οι χρήστες των υπηρεσιών είναι περισσότερο συνεργάτες παρά πελάτες και όπου το γενικότερο πλαίσιο είναι εξίσου σημαντικό με την συναλλαγή. Φυσικά, στην καρδιά αυτής της νέας εποχής συνεργασίας βρίσκεται η διακριτική “ενεργοποίηση” τεχνολογιών και πρωτοποριακών λύσεων.  

Βασισμένη σε εκτεταμένη έρευνα και στοιχεία από ειδικούς της βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων τεχνολόγοι, κορυφαίοι αντιπρόσωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ειδικοί κοινωνικών τάσεων και μελλοντιστές, καθώς επίσης και σε ποσοτική ταξιδιωτική έρευνα σε Βραζιλία, Κίνα, Ρωσία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, η μελέτη εξερευνά έξι κύριους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν η μελλοντική τεχνολογία και η καινοτομία.

Κύρια ευρήματα της έρευνας:

1. Η επόμενη γενιά της εμπειρίας: Τα ταξίδια έχουν να κάνουν περισσότερο με το βάθος παρά με το εύρος της εμπειρίας. Τεχνολογίες όπως η διευρυμένη πραγματικότητα, οι μηχανισμοί gamification και οι έξυπνες φορητές συσκευές αναμένεται να μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία

2. Αυτόματο transit: Η διαδικασία του check in θα μπορούσε να γίνει η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, με την άνοδο γρήγορων και πιο αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης ταυτοποίησης. Τσίπ, βιομετρικά στοιχεία, καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων μεγάλης εμβέλειας και τεχνολογία near field communication (NFC) είναι μόνο μερικές από τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγαλύτερο βαθμό ενοποίησης, ώστε να επιταχύνουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται  οι άνθρωποι.

3. Πληρωμή με μνήμη: Όλα τα δεδομένα σχετικά με πληρωμές, οι οποίες πραγματοποιούνται πριν και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού θα ενσωματώνονται, ώστε να λειτουργούν σαν μια ψηφιακή μνήμη εξόδων και δραστηριοτήτων για άτομα, ομάδες και χειριστές ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Τα έξυπνα αρχεία επιβατών, το “digital breadcrumb” και οι τεχνολογίες ανέπαφων συναλλαγών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσωποποιηθούν και να συγκεντρωθούν υπηρεσίες που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία και πιο προσοδοφόρες σχέσεις.  

4. Έξυπνες συστάσεις: Καθώς οι τεχνολογίες διευκολύνουν τους ανθρώπους για να παρακολουθούν και να αξιολογούν όλες τις πλευρές της ταξιδιωτικής εμπειρίας, οι ταξιδιώτες θα επηρεάζονται ολοένα και περισσότερο από τους κοντινούς τους ανθρώπους και τους ειδικούς. Η προοπτική των προσωπικών ξεναγών και των αντιπροσώπων mobile tour θα δώσουν στους ταξιδιώτες τα εργαλεία που χρειάζονται για να εμπλουτίσουν στην εμπειρία τους.

5. Απομακρύνοντας το άγχος από τα ταξίδια: Η επιθυμία για ευεξία και τα μεταλλασσόμενα δημογραφικά στοιχεία θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην απομάκρυνση του ταξιδιωτικού άγχους. Έξυπνες ετικέτες αποσκευών και έξυπνα εισιτήρια θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο καθησυχασμό, ενώ οι εφαρμογές m-Health (mobile Health) θα δώσουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν την υγεία και ευεξία τους, σαν να βρίσκονταν στο σπίτι τους

6. Ο business τουρίστας: Η συνεχής έμφαση που δίνεται στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και της ευεξίας στη δουλειά μπορεί να οδηγήσουν σε άνοδο του business τουρίστα, ο οποίος θα απαιτεί ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, καθώς επίσης και ένα σπίτι μακριά από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον κ. Eberhard Haag, εκτελεστικό αντιπρόεδρο των Παγκόσμιων Λειτουργιών της Amadeus: “Στα επόμενα δέκα χρόνια, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πως η βιομηχανία προσφέρει και παρέχει υπηρεσίες για να καλύψει τις μεταλλασσόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών. Το κλειδί για αυτό είναι η ανταλλαγή πιο έξυπνων πληροφοριών, η προθυμία που δείχνουμε να προκαλέσουμε το status quo και μεγαλύτερες, αμφίδρομες συνεργασίες μεταξύ των ταξιδιωτών και των παικτών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Δεσμευόμαστε ότι θα παρακινήσουμε τις συζητήσεις στον τομέα των ταξιδιών σχετικά με το πως αλλάζει ο κόσμος, τις αυξανόμενες προσδοκίες των ταξιδιωτών και με ποιόν τρόπο μπορεί να εξελιχθεί η βιομηχανία, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η κερδοφορία για τη μελλοντική επιτυχία των πελατών μας”.

Ο κ. Andrew Curry, διευθυντής και συγγραφέας της The Futures Company σχολίασε σχετικά: “Θέλαμε να αποφύγουμε να κάνουμε τεχνοκεντρικές εικασίες σχετικά με το μέλλον των ταξιδιών και να απεικονίσουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και έξυπνα ρομπότ σε ένα κόσμο που κατά τα άλλα παραμένει απαράλλαχτος από το παρόν. Δεν μπορείς να κάνεις ρεαλιστικές ή έξυπνες προβλέψεις σχετικά με την επίδραση της τεχνολογίας χωρίς να λάβεις υπόψη την υποδομή, τα συστήματα και τα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς επίσης και τις κοινωνικές αξίες και τάσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα προκαλέσει και θα παρακινήσει την σκέψη για το πως όλοι μας θα ταξιδεύουμε στο μέλλον”.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα παρακάτω:

AMADEUS-Technology Leadership Study

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024