Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούΔημήτρης ΜαυραγάνηςΓενικός Διευθυντής Industrial & Retail Solutions της Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ

Δημήτρης ΜαυραγάνηςΓενικός Διευθυντής Industrial & Retail Solutions της Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ

Δημήτρης Μαυραγάνης
Γενικός Διευθυντής Industrial & Retail Solutions της Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ
“Όσο δίνονται επιδοτήσεις από την πολιτεία, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εκσυγχρονίζονται”

Στα επίκαιρα θέματα της εφαρμογής της τεχνολογίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και στις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ξενοδοχείων αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Industrial & Retail Solutions της εταιρίας Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ κ. Δημήτρης Μαυραγάνης τονίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να εφαρμόσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα, ανεξάρτητα με το μέγεθος τους.

TravelDailyNews: Κύριε Μαυραγάνη, πιστεύετε ότι μετά το 2004, οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εκσυγχρονίζονται στον ίδιο βαθμό με αυτόν που συμβαίνει τώρα;

Δημήτρης Μαυραγάνης: Όσο δίνονται επιδοτήσεις από την πολιτεία, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εκσυγχρονίζονται. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν τα οφέλη από την εφαρμογή της τεχνολογίας αλλά πολλές φορές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβούν σε μια επένδυση, έστω και αν έχει μικρό κόστος. Ωστόσο, τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν σε επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα, στην πλειονότητά τους, εντάσσουν και την μηχανογράφηση της μονάδας.

TDN: Πως απαντά μια επιχείρηση τεχνολογικού εξοπλισμού στην ερώτηση πολλών ξενοδόχων ότι η τεχνολογία συνέχεια αλλάζει και βελτιώνεται με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορο οικονομικά για πολλές επιχειρήσεις να ακολουθούν αυτό τον ρυθμό και να εκσυγχρονίζονται συνέχεια;

Δ.Μ: Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το FiloXenia δεν επιβαρύνονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας, διότι υπόκεινται σε ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης όπότε τους παρέχεται δωρεάν η νέα έκδοση της εφαρμογής, κάθε χρόνο. Παράλληλα, δεν απαιτείται ιδιαίτερη αναβάθμιση στο εξοπλισμό των εγκατεστημένων λύσεων.

TDN: Σε σύγκριση με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, είτε στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, είτε στα τουριστικά θέρετρα που είναι ανταγωνιστικά με την χώρα μας, ποια είναι η θέση των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά την τεχνολογική τους εξέλιξη;

Δ.Μ: Οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στο μεγαλύτερο πλήθος τους, δεν είναι μηχανογραφημένες. Τα 2/3 των μονάδων φιλοξενίας της χώρας μας, αποτελούνται από ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τα οποία δεν είναι μηχανογραφημένα. Το υπόλοιπο 1/3 αποτελείται από ξενοδοχεία μεσαίας και μεγάλης δυναμικότητας, εκ των οποίων, μόλις το 50% λειτουργούν με ξενοδοχειακές εφαρμογές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι ελληνικές μονάδες φιλοξενίας έχουν εξειδικευμένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επάρκεια από λύσεις εισαγόμενες από το εξωτερικό. Οι Έλληνες ξενοδόχοι οφείλουν να στραφούν σε λύσεις και εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί βάση της ελληνικής πραγματικότητας και οι οποίες προσαρμόζονται άμεσα στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις. Η ιδανική πρόταση μηχανογράφησης, θα πρέπει να είναι μια επένδυση κερδοφόρα και αποδοτική, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Οι επιχειρηματίες πρέπει να στραφούν σε μια εταιρία η οποία διαθέτει όλα τα μέσα και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσει επιτυχώς την επένδυση.

TDN: Οι ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού που προσφέρει η εταιρία σας στον τουριστικό, τον ξενοδοχειακό και εστιατοριακό κλάδο απευθύνονται σε ποιο μέγεθος επιχειρήσεων; Μια μικρομεσαία επιχείρηση θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτές;

Δ.Μ: Η Πουλιάδης & Συνεργάτες έχει εδραιωθεί στην Τουριστική Αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να είναι σύγχρονες και ανταγωνιστικές. Διαθέτει μεγάλη γκάμα λύσεων καλύπτοντας όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, αναγκών και τρόπου λειτουργίας.

Στον τομέα της μηχανογράφησης μονάδων φιλοξενίας, διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε μεγέθους επιχείρηση και για κάθε βαλάντιο. Το Kalimera είναι το νέο πρόγραμμα που απευθύνεται στην αγορά των ενοικιαζόμενων δωματίων, διαμερισμάτων και ξενοδοχείων δυναμικότητας μέχρι 30 δωματίων ενώ το FiloXenia basic είναι μια πλήρης λύση για μεσαίου μεγέθους μονάδες, που καλύπτει την διαχείριση της υποδοχής και των κρατήσεων, την παρακολούθηση της αποθήκης και τον έλεγχο των σημείων πώλησης της μονάδας.

Το FiloXenia Suite of Applications είναι η πλήρης σουίτα εφαρμογών, ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει όλες τις ανάγκες των μεγάλων μονάδων ακόμα και ομίλων ξενοδοχείων, με πληθώρα στατιστικών στοιχείων στο Front Office, εφαρμογή Food & Beverage Control, διάχυση των πληροφοριών με real time on line ενημέρωση από και προς όλα τα τμήματα της μονάδας.

Όσον αφορά τα προγράμματα διαχείρισης και παρακολούθησης των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, έχουμε αναπτύξει πρωτοποριακές και ευέλικτες εφαρμογές, ειδικά σχεδιασμένες για σύγχρονα εστιατόρια, Fast Food, delivery, Self Service, Bars, Café, Beach Bars, Water Parks, Bowling Centers, πολυχώρους κ.α.

Η επιτυχία μας στον τομέα μηχανογράφησης χώρων εστίασης επιβεβαιώνεται από τις εκατοντάδες εγκαταστάσεις μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και από τους χιλιάδες χειριστές του φορητού τερματικού ασύρματης παραγγελιοληψίας WaiterMate® τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Κεντρικός πυρήνας των λύσεών μας είναι η αύξηση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίαs των πελατών μας.

TDN: Ποιο είναι το τελικό όφελος από την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στις επιχειρήσεις;

Δ.Μ: Κάθε επιχείρηση έχει τον δικό της τρόπο λειτουργίας και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μια ιδανική λύση μηχανογράφησης μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη, αν είναι παραμετροποήσιμη και αρκετά ευέλικτη ώστε να αποτελέσει επένδυση και όχι φορέα προβλημάτων. Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μια επιχείρηση, από μια ορθά μελετημένη πρόταση μηχανογράφησης, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζόμενων, καλύτερη εξυπηρέτηση, έλεγχο των προμηθειών και των πωλήσεων, μείωση των λειτουργικών εξόδων και μεγάλη αύξηση του τζίρου. Όλα τα παραπάνω, είναι οφέλη που μας έχουν μεταφέρει οι ίδιοι οι πελάτες μας.

TDN: Πως έχουν αντιδράσει οι ελληνικές επιχειρήσεις στις καινοτόμες προτάσεις σας για τα φορητά τερματικά ασύρματης παραγγελιοληψίας εστιατορίου;

Δ.Μ: Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν συνειδητοποιήσει τα οφέλη που απορρέουν από την εφαρμογή της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της επιχείρησης. Το ευχάριστο είναι ότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποδέχονται την τεχνολογία ως εργαλείο που τους διευκολύνει και απλοποιεί την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024