Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούOι λύσεις της Climaveneta για τα ξενοδοχεία

Oι λύσεις της Climaveneta για τα ξενοδοχεία

Eξειδικευμένες λύσεις για τις τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα προσφέρει το σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης της Climaveneta, που υπόσχεται οικονομία από 50% έως 80%.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν ήδη αρχίσει να υιοθετούνται από επιχειρηματίες του χώρου του τουρισμού: πρόσφατο παράδειγμα η εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 70 κλινών στην Μύκονο. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες. Σε δύο από αυτές έγινε τοποθέτηση αντλιών θερμότητας Climaveneta υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW 0071 HT ισχύος 37,3 kW και AW 0041 HT ισχύος 19,9 kW.
 
Τα μηχανήματα προορίζονται αποκλειστικά για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για τις πτέρυγες του ξενοδοχείου, όπως περιγράφεται παρακάτω:
– Πτέρυγα με 20 δωμάτια (2 boilers των 500lt) και εσωτερική πισίνα (6x4x1,5m).
– Πτέρυγα με τα 50 δωμάτια (4 boilers των 500lt) και τα πλυντήρια της μονάδας.
 
Στο ίδιο ξενοδοχείο, σε άλλη πτέρυγα, είχε τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2013 μία ακόμα αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW-HT 0071t για τον ίδιο σκοπό. Η αρχική αυτή εγκατάσταση αποτέλεσε και τον πετυχημένο «οδηγό» για τη φετινή μεγαλύτερη εγκατάσταση, η οποία καλύπτει πλέον ολόκληρο το συγκρότημα.


 

Τοποθέτηση γεωθερμικής αντλίας θερμότητας και σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη
 
Η συγκεκριμένη πτέρυγα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος αποτελείται από 60 bungalows τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 150 άτομα. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συγκροτήματος με ζεστό νερό χρήσης, τοποθετήθηκε γεωθερμική αντλία θερμότητας Climaveneta τύπου BWR 0121 MTD2 θερμικής ισχύος 50 kW η οποία θερμαίνει το νερό σε δύο Boiler των 2000 λίτρων το καθένα.
 
Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων της Climaveneta για τα ξενοδοχεία
Άμεση αύξηση της κερδοφορίας κάθε ξενοδοχείου με απεξάρτηση από το πετρέλαιο: Η μείωση των ενεργειακών δαπανών μίας ξενοδοχειακής μονάδας είναι ο ταχύτερος τρόπος αύξησης της κερδοφορίας του. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη έρευνα της σύγχρονης τουριστικής αγοράς και ακριβώς εκεί στοχεύουν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta. Μειώνοντας δραστικά το ενεργειακό κόστος, αυτό το σύγχρονο σύστημα θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, «χτυπά» κατευθείαν τη μεγαλύτερη πηγή εξόδων κάθε ξενοδοχείου, οποιουδήποτε μεγέθους, υφιστάμενου ή νεοαναγειρόμενου.


 

Η Climaveneta, ο Νο1 κατασκευαστής αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη έχει την εμπειρία και τα μέσα για να βοηθήσει κάθε ξενοδοχειακή μονάδα στην προσπάθεια για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της.
 
Συγκεκριμένα, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta μπορούν να παρέχουν :
• απεξάρτηση από το πετρέλαιο με κορυφαία εξοικονόμηση έως 80% για θέρμανση & ζεστά νερά
• παραγωγή ζεστών νερών χρήσης ακόμα και το καλοκαίρι
• αποδοτική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, από -20°C έως +46°C
• μικρό κόστος συντήρησης και εύκολος χειρισμό
• εύκολη εγκατάσταση σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες
• βελτίωση της άνεσης των πελατών
• βελτίωση της οικολογικής εικόνας του ξενοδοχείου
 
Τα ζεστά νερά χρήσης
Εάν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν ακόμα και το καλοκαίρι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί έχουν ακόμα περισσότερα να κερδίσουν από μία αντλία θερμότητας.
Επίσης, ακόμα κι αν κάποιο ξενοδοχείο έχει άλλο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού (π.χ. μονάδες τύπου split ή VRV) συνεχίζει να αποτελεί δυνητικό αγοραστή μίας αντλίας θερμότητας απλά και μόνο για την εξοικονόμηση στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.
 
Η απόσβεση της αγοράς
Η προμήθεια και εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας Climaveneta θα πραγματοποιηθεί για ένα ξενοδοχείο ακόμα ταχύτερα από ότι σε μία κατοικία, διότι οι καταναλώσεις είναι μεγαλύτερες και η χρήση εντονότερη. Κάθε χρόνο το ξενοδοχείο θα έχει οικονομικό όφελος ίσο με το 60-80% του ποσού που έως τώρα πλήρωνε για αγορά πετρελαίου. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση γίνεται συνήθως σε ένα μεσαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε 2-3 έτη το πολύ.
 
ΔΕΛΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΕ
Μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Τηλ. 210 9400720
Email: info@deltatechniki.graircon@deltatechniki.gr
Website: www.climaveneta-economy.gr

     

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024