Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα Θέμα5ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας: Στη ρότα του Φιλανδού ταξιδευτή Goran Schildt

5ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας: Στη ρότα του Φιλανδού ταξιδευτή Goran Schildt

Σκάφη από Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ιταλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατέπλευσαν σε Λειψούς, Αγαθονήσι και Λέρο.

O 5ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας “Goran Schildt Regatta” άνοιξε πανιά από τη Λέρο χθες, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 35 σκαριών από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Εεπιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το Ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο “Άρτεμις”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Λέρου.

Σκάφη από Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ιταλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατέπλευσαν σε Λειψούς, Αγαθονήσι και Λέρο. Η σχεδιασμένη διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες σε σημεία-περάσματα και αναμένεται να περιλαμβάνει θεαματικές στιγμές.

Η συγκέντρωση σκαφών και πληρωμάτων έγινε χθες το βράδυ στον διαμορφωμένο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Λέρου, ενώ η τελετή έναρξης στο κινηματοθέατρο Λακκιού περιελάμβανε αξιόλογο ελληνικό και φιλανδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Φιλανδός πρέσβης Pauli Makela και o διευθυντής του Μουσείου Ναυτικής Τέχνης της Φιλανδίας Jaako Tikka.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας “Goran Schildt Regatta” διέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς ιστιοδρομιών της ISAF (RSS 2013-2016) και διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στη μνήμη του Φιλανδού ταξιδευτή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην εξερεύνηση όμορφων νησιωτικών περασμάτων του Αιγαίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024