Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςUFI 14th Global Barometer Survey: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς MICE για το 2015

UFI 14th Global Barometer Survey: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς MICE για το 2015

Η κατάσταση φαίνεται αρκετά σταθερή, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων από όλες τις περιοχές του κόσμου να ανακοινώνει αύξηση του κύκλου εργασιών τους, τουλάχιστον από το 2011. Ωστόσο, λιγότερο από μία εταιρεία στις δύο δηλώνει αύξηση των ετήσιων κερδών της άνω του 10% για το 2014 και μόνο το 41% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η οικονομική κρίση έχει τελειώσει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του 14ου Παγκόσμιου Βαρόμετρου του UFI (Global Association of the Exhibition Industry) δείχνουν θετικές προοπτικές για το 2015. Η κατάσταση φαίνεται αρκετά σταθερή, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων από όλες τις περιοχές του κόσμου να ανακοινώνει αύξηση του κύκλου εργασιών τους, τουλάχιστον από το 2011. Ωστόσο, λιγότερο από μία εταιρεία στις δύο δηλώνει αύξηση των ετήσιων κερδών της άνω του 10% για το 2014 και μόνο το 41% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η οικονομική κρίση έχει τελειώσει.

Οι περισσότερες εταιρείες σχεδιάζουν νέες επιχειρηματικές δράσεις για την ανάπτυξή τους. Το 76% σχεδιάζουν νέες δραστηριότητες είτε στην κλασική γκάμα εκθεσιακών δραστηριοτήτων (χώρος / διοργανωτής / υπηρεσίες) είτε στον τομέα των γεγονότων μέσω Internet (ή και τα δύο). Ένα 51% σχεδιάζει να επεκτείνει τις εκθεσιακές δραστηριοτητές του σε νέες χώρες.

Ο Paul Woodward, διευθύνων σύμβουλος του UFI σημειώνει: “Σε ένα παγκόσμιο, εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, η βιομηχανία MICE εξακολουθεί να επιδεικνύει αρκετά καλές επιδόσεις, με εξαίρεση ορισμένες χώρες με συγκεκριμένες τρέχοντα ζητήματα. Το UFI ενθαρρύνει όλες τις εταιρείες που ρωτήθηκαν για το Βαρόμετρο να συνεχίσουν να παρέχουν πληροφορίες, προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το σημαντικό εργαλείο για τη βιομηχανία και τα ενδιαφερόμενα μέρη“.

Τα πιο σημαντικά θέματα των επιχειρήσεων του χώρου εξακολουθούν να συνδέονται με τη γενική οικονομική κατάσταση, με την κατάσταση της εθνικής / περιφερειακής οικονομίας και την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, με συνέπεια αυτά να επιλέγνται ως τα πιο σημαντικά θέματα των επιχειρήσεων MICE τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μαζί με τον τοπικό ανταγωνισμό και τις εσωτερικές προκλήσεις της διαχείρισης. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, οι προσδοκίες των πελατών, οι κανονισμοί κλπ εμφανίζονται ως τα επόμενα πιο σημαντικά θέματα.

Το 14ο Παγκόσμιο Βαρόμετρο του UFI πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 και απαντήθηκε από 203 εταιρείες σε 55 χώρες. Το επόμενο Βαρόμετρο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2015.

UFI Global Exhibition Barometer January 2015

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024