Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραSky Greece, η ελληνική αεροπορική με τον τραγικό επίλογο

Sky Greece, η ελληνική αεροπορική με τον τραγικό επίλογο

Η Sky Greece έφθασε με 1.000 επιβάτες να έχουν εισιτήρια, που ήταν απλά χαρτάκια, και με τους Καναδούς ιθύνοντες της πολιτικής τους αεροπορίας που επέβαλαν άχρηστα πρόστιμα στο νεκρό 'σώμα' της, να τη θρηνούμε σήμερα. Οι δυστυχείς υπάλληλοί της στην Ελλάδα έμειναν στον 'αέρα'.

Πραγματικά αυτό το τέλος της επιχειρηματικής ζωής της Sky Greece δεν της άξιζε. Αυτήν την άποψη τολμούμε να την διατυπώσουμε, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και από τις αρχές του εγχειρήματος, τις δυνατότητες, που θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, είχε τούτη η αεροπορική.

Όταν πριν από 5 χρόνια είδαμε το σχεδιασμό στον Καναδά, είχαμε την πρόνοια, γνωρίζοντας προσωπικά τους κυριότερους από την ομάδα των ιδρυτών, να τους διατυπώσουμε τις απόψεις μας. Αυτές που πηγάζουν από την 43χρονη εμπειρία μας στις διεθνείς αερομεταφορές. Τονίσαμε τότε ότι το περιβάλλον του Καναδά και της Ελλάδας στο αντικείμενο, ελάχιστα προσφερόταν για να ευδοκιμήσει το εγχείρημα. Γιατί στον μεν Καναδά η Air Canada είχε σχεδιασμό που υλοποίησε σταδιακά για πτήσεις μακράς πνοής προς/από Ελλάδα, η δε Air Transat είχε ισχυρούς συμμάχους που δημιούργησαν μαζί με ξενοδοχειακό δίκτυο στη χώρα μας τις προϋποθέσεις σοβαρότατης αεροπορικής γέφυρας, που με” πακέτα” ήταν ακτύπητη.

Οι ιδρυτές αντέτειναν για τις δικές τους επιχειρηματικές προσβάσεις στον Καναδά, και για το αεροσκάφος που είχαν εν όψει. Και γι’αυτό τεχνικά και τότε και πρόσφατα πριν από μερικούς μήνες σε συνάντηση, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, που δυστυχώς επαληθεύθηκαν.

Ιδιαίτερα στο σημείο τούτο τονίζουμε ότι προσφέραμε σχετικά πρόσφατα διεξόδους κάποιου είδους διάσωσης της εταιρείας τους, που όμως έμειναν αναπάντητες.

Και έτσι έφθασε η Sky Greece με 1.000 επιβάτες να έχουν εισιτήρια, που ήταν απλά χαρτάκια, και με τους Καναδούς ιθύνοντες της πολιτικής τους αεροπορίας που επέβαλαν άχρηστα πρόστιμα στο νεκρό “σώμα” της, να τη θρηνούμε σήμερα. Οι δυστυχείς υπάλληλοί της στην Ελλάδα έμειναν στον “αέρα”.

Τα κομμάτια της ζωής της, αναμνηστικά αντικείμενα, πωλούνται στο διαδίκτυο. Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού της Κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες, χωρίς προφανώς να έχει ενημερωθεί από τους συμβούλους της για το “κενό” δυνατοτήτων της εταιρείας, συμμετείχε σε συνέντευξη θριαμβολογίας. Ενδεικτικό της απειρίας της στον τομέα.

Ήδη η σπουδαία ιδέα που θα υλοποιούσε τη σύνδεση της ομογένειας του Καναδά με την μητέρα πατρίδα σε τακτική διατλαντική βάση κείτεται καθηλωμένη στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο. Όλες οι πόλεις του Καναδά, που έλπιζαν στη θρυλική αυτή διασύνδεση με Ελλάδα, λυπούνται αληθινά για την κατάληξη.

Το επιμύθιο παραμένει διαχρονικό και ακλόνητο. Οι μεγάλες επιχειρηματικές προσδοκίες στο αεροπορικό γίγνεσθαι απαιτούνσχεδιασμό μακράς πνοής. Σίγουρες υλικοτεχνικές υποδομές. Στάθμιση των αντιπάλων παικτών του τομέα. Λίγες θριαμβολογίες από τους ίδιους που επιχειρούν, αλλά και τους ταγούς του τουρισμού στη χώρα μας. Σοβαρότητα κάθε μορφής, για να’χουν προοπτική. Δύσκολα βήματα, που κάποτε πρέπει να γίνουν μαθήματα για όλους ανεξαιρέτως, πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974. – See more at: http://traveldailynews.gr/columns/article/2940#sthash.NqOPdJwL.dpuf
Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974. – See more at: http://traveldailynews.gr/columns/article/2940#sthash.NqOPdJwL.dpuf

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024