Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΤα πανάκριβα Airbus Α340-400 θα γίνουν… “καλές κατσαρόλες”

Τα πανάκριβα Airbus Α340-400 θα γίνουν… “καλές κατσαρόλες”

Νέο πεδίο δόξης λαμπρόν για τα υπ’αριθ. κατασκευαστή MSN 292 και 280 αεροσκάφη.

Το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ και η παλιά Ολυμπιακή κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια να ξεπουλήσουν για scrap και, πιθανά, κατσαρόλες τα δύο από τα αεροσκάφη που στοίχισαν στον αφελή Έλληνα φορολογούμενο, μαζί με τα υπόλοιπα δύο που πρόλαβαν και πουλήθηκαν τεμαχισμένα, περισσότερα από 400 εκατ. δολ. ΗΠΑ, με την επί χρόνια μάταιη συντήρησή τους, τα έξοδα στάθμευσής τους και σειρά άλλων πολυποίκιλων δαπανών, όπως και κινητήρων που “έκαναν φτερά”.

Και όταν το 2011 βρέθηκε αγοραστής από τις ΗΠΑ να δώσει περί τα 40 εκατ. δολ., σειρά συγκυριών ματαίωσαν και αυτή τη σύμβαση. Μεταγενέστερα η Apollo Aviation προσέφερε 9 εκατ. δολ. ΗΠΑ, όμως η γραφειοκρατία και το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσαν κάθε ελπίδα πώλησης.

Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ που δεν έχει ακόμη στα χαρτιά του την ιδιοκτησία που ανήκει σε κυπριακή εταιρεία, κάνει απελπισμένες “βουτιές στα βαθιά”, αφού είναι μη πλόιμα, και, ίσως, αντί για κατσαρόλες, να γίνουν κέντρα διασκεδάσεως για ενήλικες και παιδιά.

Και βέβαια, η κυπριακή Ottinger Enterprises Limited παραμένει ακόμη κυρία των αεροσκαφών, και έτσι ούτε για scrap ή κέντρα θα πουληθούν και πάλι μάλλον αυτά.

Όλα πλέον είναι ζήτημα χρόνου και προθεσμιών.

Κι η διελκυστίνδα αναβολών “καλά κρατεί”. Δημόσιο ένδοξο, που σαν μπουλντόζα περνάς πάνω από το πτώμα της ελληνικής οικονομίας, και κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας, “δοξάζεσαι” ξανά και ξανά! Ζήτω! Το κύρος σου!

Πολίτες της χώρας που τρώει τα παιδιά της, μη φοβάσθε. Το Δημόσιο “σέβεται” την Ιώβειο υπομονή σας και αγωνίζεται για το “καλό” σας. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί κάτι να αλλάξει επιτέλους. Δύσκολο έως αδύνατο…

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024