Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίαση ΠροϊόντοςEnterspot Deals. To νέο κανάλι επικοινωνίας για το ξενοδοχείο και τον επαγγελματία του τουρισμού που θέλει να είναι μπροστά από την εποχή του

Enterspot Deals. To νέο κανάλι επικοινωνίας για το ξενοδοχείο και τον επαγγελματία του τουρισμού που θέλει να είναι μπροστά από την εποχή του

Eπενδύοντας στην παγκόσμια δυναμική των social media, τις δυνατότητες της facebook σελίδας ή σελίδων ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος αλλά και τις εναλλακτικές που μας προσφέρει η τεχνολογία cloud, μια νέα εταιρία, η Enterspot δημιούργησε τα Deals Channels. Τα εναλλακτικά και πρωτοποριακά κανάλια που:
> Αξιοποιούν τη φύση της ξενοδοχειακής επιχείρησης και τη διαμονή τουριστών στη φυσική της έδρα
> Πολλαπλασιάζουν την αυθόρμητη διαφήμιση και το ενδιαφέρον νέων πελατών ώστε να την επισκεφθούν

Μετατρέποντας τη σημερινή τουριστική επιχείρηση στο ξενοδοχείο του μέλλοντος: Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη, με απλησίαστη φυσική ομορφιά από την τεχνητή πολυτέλεια των ανταγωνιστικών κρατών, ο μοχλός ανάπτυξης της ξενοδοχειακής επιχείρησης που θέλει να είναι επικεφαλής των εξελίξεων, δεν είναι άλλος από τη γνώση. Τη γνώση του τι ακριβώς ενθουσιάζει τους ενοίκους της, συνήθως πολυπολιτισμικής προέλευσης, τη γνώση των προτιμήσεών τους, συνήθως αδύνατο να καταγραφούν σε ρεαλιστική βάση, και βέβαια τη γνώση της επιτυχίας της κάθε επικοινωνιακής της κίνησης σε ένα κοινό που προέρχεται από διαφορετικά κράτη. Αυτή, άλλωστε, η γνώση είναι η ικανότητα που στο μέλλον θα καθορίσει τους ηγέτες σε μια κατηγορία επιχειρηματικής δραστηριότητας με υψηλό ανταγωνισμό, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδά της.
 
Enterpot Deals Channel. Η κίνηση mat στη τουριστική σκακιέρα: Κι όμως αυτή η γνώση, σήμερα, μπορεί να πάψει να είναι αντικείμενο υποθέσεων ή χρονοβόρας και κοστοβόρας μελέτης. Χάρη στα Enterspot Deals, η τουριστική επιχείρηση αποκτά το δικό της αυτόνομο, ανεξάρτητο αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας κανάλι που τη βοηθά να πετύχει τη σωστή κίνηση επικοινωνίας με το κοινό που έχει και το κοινό στο οποίο στοχεύει. Πως γίνεται αυτό;
 
Με έξυπνη τεχνολογία. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής της Cisco, του κορυφαίου ονόματος παγκόσμια στις εφαρμογές cloud, η επιχείρηση, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, προσφέρει wi-fi στους χώρους της, με πρόσβαση μέσω της σελίδας facebook που διατηρεί, συνολικά ή επιμέρους (fb page reception, fb page spa n’ recreation facilities, fb page hotel restaurant, fb page beach bar κ.α. ή απλά fb page hotel brand). 


 

Mε ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Σε όλα τα είδη ξενοδοχειακών μονάδων, από ένα boutique hotel, στο κέντρο του θερέτρου, μέχρι έναν παραδοσιακό ξενώνα σε κάποια ορεινή τοποθεσία, από ένα πολυδιάστατο συγκρότημα διαμερισμάτων (apartments) και κατοικιών (resorts) έως και μια αλυσίδα rooms to let σε διαφορετικές πόλεις ή νησιά, ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η έκταση της επιθυμητής κάλυψης δικτύου.
 
Με ανάπτυξη της σχέσης επιχείρησης και πελάτη. Κάθε ένοικος που επιλέγει να χρησιμοποιήσει το wi-fi του ξενοδοχείου, μπαίνοντας στην σελίδα του facebook ανακαλύπτει μια σειρά προσφερόμενων deals, τα οποία τον ανταμείβουν για την επιλογή του, εξαργυρώνονται άμεσα και ταυτόχρονα κοινοποιούνται στον ευρύτερο social κύκλο του. Απλά, σκεφθείτε πόσο πολύ «δένονται» μαζί σας μια οικογένεια από τη Ρωσία, μια παρέα Γάλλων, ένα group από την Κίνα, οι οποίοι περιφέρονται στο ξενοδοχείο σας και βομβαρδίζονται από ευχάριστες εκπλήξεις, συγκεκριμένου περιεχομένου και καθορισμένης διάρκειας. 


 

Με άμεση και ρεαλιστική καταγραφή των κινήσεων και των δημογραφικών των ενοίκων. Χάρη στην εξελιγμένη λειτουργία του Deals Channel, καταγράφεται αυτόματα τι απέκτησε ποιος, το ποσοστό ενδιαφέροντος ή αδιαφορίας του κοινού απέναντι στο deal, η συχνότητα παρουσίας τους στο χώρο του ξενοδοχείου και του δικτύου σας, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, facebook address και mail address. Στοιχεία και στατιστικά, real life και real time, που ακτινογραφούν με ακρίβεια τι ακριβώς άρεσε στα μέλη της ρώσικης οικογένειας ανάλογα με την ηλικία τους, τι ενθουσίασε την παρέα των Γάλλων ανάλογα με το φύλο τους, τι τράβηξε το ενδιαφέρον του group των Κινέζων, ανάλογα με την επαγγελματική τους ιδιότητα και το μορφωτικό επίπεδο τους.
 
Με αυθόρμητη viral διαφήμιση από τον ίδιο τον αποδέκτη των deals. Η επιτυχία ενός deal ορίζεται πάντα από τη σχέση ποιοτικού περιεχομένου και γενναιόδωρης τιμολόγησης. Ναι, μπορεί το hotel restaurant να προσφέρει το top menu του, 70% χαμηλότερα της εμπορικής του αξίας, όμως αυτό θα γίνει για συγκεκριμένο αριθμό αποκτήσεων, συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Από την άλλη όμως θα καθηλώσει στο χώρο, ενδεχομένως και Γάλλους και Ρώσους και Κινέζους. Θα το προτιμήσουν από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης και δεν θα απομακρυνθούν από το ξενοδοχείο σας. Στην περίπτωση που δεν προλάβουν το εν λόγω deal, θα επαναλάβουν τις επισκέψεις τους και τις επόμενες ημέρες, ενώ σίγουρα θα γευματίσουν στο restaurant της επιχείρησης σας. Και αν το αποκτήσουν; 
 
Θα κοινοποιηθεί στο timeline τους: Άπλά, σκεφθείτε πόσοι από τον κύκλο των Γάλλων, των Ρώσων και των Κινέζων, θα μάθουν την ευχάριστη έκπληξη που απόλαυσαν οι φίλοι τους, όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά πολύ συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο σας και ακόμα πιο συγκεκριμένα στο restaurant σας.
 
Θα προσκληθούν στο Deals Channel σας. Βλέποντας τη σωστά ενημερωμένη facebook σελίδα σας, θα μάθουν τα πάντα για εσάς, την επιχείρησή σας, την περιοχή σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ό,τι έχετε αναρτήσει σε προϊόν ή υπηρεσία σε μορφή deal. Ταυτόχρονα, εσείς θα κεντρίσετε έξυπνα και ουσιαστικά το ενδιαφέρον τους για την τρέχουσα ή την επόμενη τουριστική σεζόν. 
 
Θα δοκιμάσουν αυθόρμητα να αποκτήσουν κάποιο από τα deals σας. Το σύστημα λειτουργίας του Deals Channel θα τους εμποδίσει ευγενικά, καθώς η απόκτηση κάποιου deal γίνεται μόνο όταν βρίσκεται ο αποδέκτης στην περιοχή κάλυψης δικτύου, άρα στο ξενοδοχείο σας, ενώ αυτόματα θα καταγράψει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προσφέροντας σας το ιδανικό data base για τις μελλοντικές ενέργειες επικοινωνίας σας. Αυτές, εσείς μπορείτε να τις σχεδιάσετε σε πολύ στέρεα βάση, ανάλογα με την προέλευση, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και την επαγγελματική ή οικογενειακή κατάστασή τους, στοιχεία τα οποία χάρη στο Deals Channel τα έχετε πια στη διάθεσή σας. Σκεφθείτε μόνο να  διαπιστώσετε τι είδους deal «μιλάει» στη γλώσσα της ρώσικης συνήθειας, ποια υπηρεσία σας γίνεται ανάρπαστη από τη κινέζικη προτίμηση ή ποιο προϊόν σας απευθύνεται στην καρδιά της γαλλικής τουριστικής κουλτούρας. Έτσι, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από τα deals που έχετε αναρτήσει, ανοίγει ο δρόμος για την επιλογή και τη βελτίωση των προϊόντων σας, την αλλαγή ή αναβάθμιση των υπηρεσιών σας, αλλά και τη συνολική σας επικοινωνία και εταιρική ανάπτυξη. 


 

Το ξενοδοχείο του μέλλοντος, σήμερα, με Enterspot Deals Channel. Kάθε Deals Channel αποτελεί ένα μοναδικό κανάλι που γεφυρώνει τη ξενοδοχειακή επιχείρηση με τους πελάτες της και μέσω αυτών με το κοινό στο οποίο στοχεύει σε όλο τον κόσμο. Με τις σωστές κινήσεις αυξάνει το συναισθηματικό τους δέσιμο με την επιχείρηση, ενώ όταν οι κινήσεις αυτές δεν είναι αποδοτικές ενημερώνεται αυτόματα και αποκτά το περιθώριο έγκαιρης και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης της εμπορικής πολιτικής της. Επιπλέον, προσφέρει real time/real life στατιστικά στοιχεία αλλά και δυναμικό και εύστοχο data base με δυνητικούς πελάτες. 
 
Είναι το εργαλείο ανάπτυξης που έλκει τη ματιά και το ενδιαφέρον των υπαρχόντων τουριστών στο χώρο της επιχείρησης, εξαντλεί κάθε πιθανότητα προβολής των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, τα οποία ταξιδεύουν αβίαστα και αυθόρμητα στους ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και τα χαρακτηριστικά για να γίνουν οι επόμενοι πελάτες. Είναι το προσωποποιημένο κανάλι επικοινωνίας για το ξενοδοχείο που θέλει να προσφέρει εξατομικευμένες και tailor made υπηρεσίες στους πελάτες του. Το ξενοδοχείο όπως το φαντάζεται και επιθυμεί κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που επιλέγει ως προορισμό του την Ελλάδα.

 

Το άρθρο δημιουργήθηκε βάσει των πληροφοριών και της ανάλυσης του μοντέλου λειτουργίας του καναλιού Enterspot deals σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, από τους ιδρυτές της Εnterspot, Μ.Παπαμιχαήλ (ΙCT) και Νίκο Γκρίζη (RnD). 

 

Εnterspot
Ρεθύμνης 12, Γαλάτσι 11146
Τηλ: 210 29 29 553, 210 29 29 565
Website: www.enterspot.eu

    

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024