Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςJACDEC Airline Safety Ranking 2016: Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

JACDEC Airline Safety Ranking 2016: Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Σύμφωνα με έρευνα της JACDEC σχετικά με την παροχή ασφάλειας στους επιβάτες για το 2016, οι κορυφαίες εταιρείες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις το 2016 είναι η Cathay Pacific Airways από την Κίνα, η Fly Emirates από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η Eva Air από την Ταϊβάν.

Τεράστια άνοδο παρουσίασε η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airways σε ό,τι αφορά στην παροχή ασφάλειας στους επιβάτες της για το 2016, κερδίζοντας 35 θέσεις στην φετινή κατάταξη, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες, σύμφωνα με έρευνα της JACDEC.

Η JACDEC είναι ένας πρωτοπόρος οργανισμός που απο το 1989 αναλαμβάνει αναλύσεις για την ασφάλεια που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια γερμανική εταιρεία, η οποία όσα στοιχεία δημοσιεύει προκύπτουν απο ενδελεχή έρευνα και τα αποτελέσματά της είναι αν μη τι άλλο αξιόπιστα. Σε αντίθεση με την άνοδο της Japan Airways, βρίσκεται η πτώση της αυστραλιανής εταιρείας Qantas, καθώς από την 7η θέση το 2015, έπεσε στην 13η φέτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κορυφαίες εταιρείες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις το 2016 είναι ακριβώς οι ίδιες με πέρυσι: η Cathay Pacific Airways από την Κίνα, η Fly Emirates από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η Eva Air από την Ταϊβάν. Σε πολύ υψηλές θέσεις βρίσκονται οι Qatar Airways του Κατάρ, η New Zealand της Νέας Ζηλανδίας και η KLM της Ολλανδίας. Αξιοσημείωτη, αν όχι εκπληκτική άνοδο, έκανε η εταιρεία Japan Airways, η οποία από την 44η θέση το 2015, ανέβηκε στην 9η φέτος. Τη δεκάδα μέχρι πέρυσι συμπλήρωνε μια ακόμη αεροπορική από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Etihad Airways, της οποίας την θέση όμως κατέλαβαν οι νεοεισαχθέντες Πορτογάλοι, με την TAP Portugal.

Παρατηρώντας την 20άδα οι διαφορές είναι λιγότερες, καθώς εναλλαγές στην κατάταξη δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου.

Κλείνοντας την κατάταξη και συμπληρώνοντας τις 60 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου σε θέματα ασφάλειας, η Air India έχει κάνει μεγάλη άνοδο από το 2015 με την αύξηση σχεδόν 20 θέσεων, από την 58η που ήταν πέρυσι στην 39η φέτος. Επίσης, κάποιες έχουν εξαφανιστεί από τη λίστα και κάποιες άλλες καινούριες εταιρείες έχουν εμφανιστεί. Παράδειγμα είναι η απουσία εν έτει 2015 της εταιρείας Aeromexico και η εμφάνισή της στις φετινές λίστες.

Οι πίνακες που ακολουθούν προκύπτουν από έρευνας σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, οι οποίες πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα 7 κριτήρια που έχει θέσει η JACDEC.

1. Ετήσια Ποσοστά των Χιλιομέτρων: το βασικότερο κριτήριο είναι τα που κάνουν οι ταξιδιώτες (Annual Revenue Passengers Kilometers) με την κάθε εταιρία σε βάθος χρόνου 30 ετών.
2. Θνησιμότητα: Κριτήριο που αφορά τα ποσοστά ατυχημάτων που έχουν γίνει από την στιγμή της επιβίβασης μέχρι την στιγμή της αποβίβασης από το αεροπλάνο, επίσης σε βάθος χρόνου 30 ετών.
3. Αριθμός πλήρους απώλειας: Περίπτωση πλήρους απώλειας, δηλαδή είτε ολοκληρωτική καταστροφή του αεροσκάφους, είτε βλάβη που δεν μπορεί να διορθωθεί.
4. Αριθμός σοβαρών περιστατικών. Πόσες είναι οι περιπτώσεις που το μοιραίο γεγονός της καταστροφής αποφεύχθηκε για λίγο.
5. Χρόνια χωρίς ατυχήματα: Πόσα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που έγινε ένα ατύχημα ολοκληρωτικής απώλειας.
6. Χρόνος που έχει περάσει από το τελευταίο ατύχημα: Αν ένα ατύχημα είναι πολύ παλιό χρονολογικά έχει μικρότερη βαρύτητα για την κατάταξη σε σχέση με ένα πιο πρόσφατο.
7. Βραβείο IOSA: Αν μια αεροπορική έχει λάβει το βραβείο IATA Operational Safety Audit έχει προνομιακή θέση απέναντι σε άλλες που δεν το έχουν κερδίσει.

Κατάταξη 2015

Κατάταξη 2016

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024