Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζGreek Tourism Expo 2016

Greek Tourism Expo 2016

Για μια ακόμα χρονιά η έκθεση Greek Tourism Expo απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου hosted buyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους τουρισμού.

Η 3η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo, η επίσημη τουριστική Έκθεση της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo και την εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.
 
Για μια ακόμα χρονιά η έκθεση απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου hosted buyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους τουρισμού.
 
Mε το σύνθημα ‘Come to meet the Greeks‘ η 3η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2016 μίλησε με τους παρακάτω αριθμούς:
• 120 διεθνείς και υψηλού επιπέδου hosted buyers (tour operators, MICE & associations) από 35 χώρες οι οποίοι κάλυψαν όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού και πραγματοποίησαν νέες συνεργασίες.
• 250 εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού, περιφέρειες, δήμοι, φορείς του Τουρισμού, ξενοδοχεία, luxury boutique hotels & villas, τουριστικά γραφεία, εταιρείες κρουαζιέρας, management, κ.λ.π.
• 5.128 πολύ επιτυχημένα Β2Β ραντεβού πραγματοποίησαν οι εκθέτες με τους buyers με στόχο νέες συμφωνίες για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού σε ξένες αγορές.
• 4.600 περίπου επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας κάλυψαν τις επαγγελματικές τους ανάγκες με νέες συνεργασίες.
• 2.930 προκαθορισμένα ραντεβού έκλεισαν επισκέπτες με εκθέτες από το online πρόγραμμα Visitor’s Matching Program και φυσικά πέραν του αριθμού των λοιπών συναντήσεων που έγιναν στην έκθεση απευθείας στα περίπτερα των εκθετών.
 
Οι συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από επίσημους φορείς (ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΤΕΕ-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΟΔΙΞ-Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, Περιφέρεια Πελοποννήσου) αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις (Expedia Inc., και Google) δημιούργησαν ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τους δεκάδες επαγγελματίες που τις παρακολούθησαν. 
 
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πλαισιωμένη από τον γεν. γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου, τον πρόεδρο του EBEA κ. Κώστα Μίχαλο, τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη, τον πρόεδρο της ΠΟΔΙΞ κ. Γιώργο Πελεκανάκη και άλλους επισήμους.
 
 
 
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου 120 διεθνείς hosted buyers από 35 χώρες ήταν προσκεκλημένοι στην έκθεση και έκαναν επιτυχημένα Β2Β ραντεβού με στόχο νέες συμφωνίες για την ακόμη μεγαλύτερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
 
 
 
Γενική άποψη της έκθεσης με τους επισκέπτες να ενημερώνονται για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.
 
 
 
Στιγμιότυπο από το περίπτερο του India Tourism Board
 
 
 
 
Ακόμα δύο στιγμιότυπα από το χώρο των συναντήσεων με τους hosted buyers
 
 
 
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Expedia
 
 
 
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Evermore Cruises
 
 
 
 

Ακόμα τρία γενικά στιγμιότυπα από την έκθεση

 

 
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 
 
 
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηGreek Tourism Expo 2016

Greek Tourism Expo 2016

Η έκθεση Greek Tourism Expo αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της ελληνικής τουριστικής αγοράς και να αποτελέσει το κορυφαίο τουριστικό επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς. Η φετινή έκθεση θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε τρεις μεγάλους τομείς τουρισμού: Το Leisure, το MICE και το Luxury Travel ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στο Business Travel.

Η Greek Tourism Expo, η επίσημη τουριστική έκθεση της Αθήνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί 25-27 Νοεμβρίου στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, συνεχίζει δυναμικά την προετοιμασία της διοργάνωσής της.
 
Με την ήδη επιβεβαιωμένη συμμετοχή κορυφαίων εταιριών tour operating, MICE, PCO’s & associations, η έκθεση αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της ελληνικής τουριστικής αγοράς και να αποτελέσει το κορυφαίο τουριστικό επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

 

 
Στη φετινή διοργάνωση:
• 120 επιλεγμένοι Hosted Buyers από 35 χώρες (Ευρώπη, Σκανδιναβία, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Ασία, ΗΠΑ και Καναδά) θα δώσουν το παρόν για Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες στοχεύοντας στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
• Διεθνείς δημοσιογράφοι τουρισμού που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα προβάλλουν στα Διεθνή Μέσα το ελληνικό τουριστικό προϊόν
• Εκθέτες, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούν τους leaders της ελληνικής τουριστικής αγοράς, θα συμμετέχουν δυναμικά στη προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
• Εμπορικοί επισκέπτες του τουριστικού αλλά και άλλων κλάδων της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς θα συναντήσουν τους εκθέτες για να προσφέρουν στην εκθεσιακή τους συμμετοχή πολλαπλασιαστική αξία με νέες συνεργασίες.
 
Η έκθεση θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε τρεις μεγάλους τομείς τουρισμού: το Leisure, το MICE και το Luxury Travel ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στο Business Travel. 

 

 
Καινοτομίες της έκθεσης
Η έκθεση το 2016 επεκτείνεται και θα παρουσιάσει τις εξής μεγάλες καινοτομίες:
 
1. M.I.C.E και Business Travel
Η προβολή και η άνοδος του συνεδριακού τουρισμού και των επαγγελματικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα θα αποτελέσουν δυναμικό στοιχείο της έκθεσης. 
 
Στην έκθεση θα συμμετέχουν εταιρίες που ασχολούνται με την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων παράλληλα, με την μεγάλη προβολή που θα γίνει, θα την επισκεφθούν εκατοντάδες επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίες διοργανώνουν τα δικά τους εταιρικά συνέδρια και επαγγελματικές συναντήσεις, για να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες με τους εκθέτες.

 

 
2. Αρχιτεκτονική και κατασκευές
Η μεγάλη ανάπτυξη του ελληνικού και του διεθνούς τουρισμού άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής και λειτουργικότητας των ξενοδοχείων και των άλλων τουριστικών μονάδων.
 
Οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα προωθήσουν τις ιδέες και τις επαγγελματικές τους δυνατότητες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών τουριστικών μονάδων.
 
Ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτόν θα παίξει και η συμμετοχή του ΤΕΕ το οποίο θα διοργανώσει μία μεγάλη ημερίδα με μεγάλο επαγγελματικό ενδιαφέρον και άριστους ομιλητές από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους.

 

 
3. Γαστρονομία τουρισμού
Ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα του τουρισμού μας είναι και η ελληνική γαστρονομία. Η συμμετοχή στην έκθεση παραγωγών και εμπόρων ελληνικών προϊόντων και κρασιών καθώς και των επιχειρήσεων μεσογειακής διατροφής γενικότερα, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.
 
Παράλληλα η έκθεση θα παρουσιάσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά:
• Το ειδικό section για τους κλάδους luxury hotels, luxury boutique hotels & villas καθώς και το luxury travel. (Για την συγκεκριμένη κατηγορία προσκαλούνται ειδικά Hosted Buyers για τουρισμό πολυτελείας).
• Το ειδικό section για υπηρεσίες hospitality management, e-travel, καθώς και συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών.

 

 
Φυσικά η έκθεση θα πλαισιωθεί από υψηλού κύρους παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του 2016 τιμούν με τη χορηγία τους κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις (Sofitel, Evermore Cruises, IT Concept, AIA-International Airport El. Venizelos, Hydraiki-One Day Cruises, Museum Hotel, Chauffeur Greece, Radison Blu Park Hotel, Tsokas, Grecotel, Domotel, κ.α.).
 
 
 

 

Greek Tourism Expo
LEADEREXPO-LEADERTECH Οργάνωση Εκθέσεων
Βασ. Γεωργίου 3, 15122 Μαρούσι
Tηλ: 210-6141164, 210-6141223
Φαξ: 210-8024267
Website: www.greektourismexpo.gr

  

 
 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024