Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΝέος πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΑΙΑ – Δεινός τεχνοκράτης

Νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΑΙΑ – Δεινός τεχνοκράτης

Πως ο νέος διοικητής του ΑΙΑ πρόλαβε όποιο crash test στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του αεροδρομίου.

Με θετικό πνεύμα χαιρετίζουμε την ανάδειξη του δεινού τεχνοκράτη και Επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, κ. Δημήτρη Δημητρίου, ως νέου Διοικητή του ΑΙΑ.

Πλήρης περγαμηνών και επιτυχούς διαδρομής στις μεταφορές και με την εμπειρία ενός ξεχωριστού, παγκοσμίου φήμης ιδρύματος του Cranfield της Βρετανίας, εξαίρετος φίλος και άνθρωπος που ευτύχησε ο υπογράφων να τον έχει στο ίδιο Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης για αρκετά χρόνια, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη θέση-κλειδί.

Ο ορισμός του από τον αρμόδιο υπουργό και η επικύρωσή του αρμοδίως από την παρούσα ελληνική κυβέρνηση, δίνει λύση άμεση, θετική και οριστική σε σενάρια που τυχόν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν “αναταράξεις” στη διοικητική πυραμίδα του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Τα σενάρια ήθελαν θεωρητικά την επανεμφάνιση και ορισμό ως προέδρου του Δ.Σ. του Χάρη Παμπούκη.

Ο καθηγητής, γνωστός για τη θητεία του σε προηγούμενες κυβερνήσεις ως ειδήμων περί τα διεθνή αεροπορικά δρώμενα, υπήρχε πιθανολόγηση ότι ελάχιστη δυνατότητα συναίνεσης και συνεργασίας θα διατηρούσε με τον ενεστώτα CEO του Αεροδρομίου, Δημήτρη Παράσχη.

Μία τέτοια δυνητική εξέλιξη θα εμπόδιζε την ανέλιξη της πορείας της ΑΙΑ με συνέπειες αμφίρροπες.

Έτσι η θετική ανταπόκρισή μας στην ανάδειξη του Δημήτρη Δημητρίου στην κορυφή της διοίκησης είναι διττής σημασίας.

Τώρα όλοι αναμένουμε, μέσα στο πλαίσιο του δυνατόν γενέσθαι, στην δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας, Ελλάδα, να αναδείξει έργα ουσίας ο νέος άξιος πρόεδρος, με τη σωφροσύνη, μεθοδικότητα και επιστημοσύνη που τον διακρίνουν. Άλλωστε, υπήρξε διοικητής και σε άλλον οργανισμό πριν μερικά χρόνια. όπου επετέλεσε έργο ουσίας.

Του ευχόμαστε τα βέλτιστα για τη πρόοδο της μεγάλης αυτής διεθνούς επενδύσεως.

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024