Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΕργασθείτε ταξιδεύοντας: Η νέα τάση του τουρισμού

Εργασθείτε ταξιδεύοντας: Η νέα τάση του τουρισμού

Ζούμε σε μια συναρπαστική νέα εποχή κατά την οποία ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων είναι σε θέση να εργάζεται εξ αποστάσεως. Με αυτή την ευελιξία έρχεται η ελευθερία να σχεδιάσει μια ζωή πέρα από την παραδοσιακή εννέα έως πέντε δουλειά γραφείου. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να ζήσουμε σε διάφορες πόλεις του κόσμου, ενώ συνεχίζουμε κανονικά την εργασία μας, και να ονομαζόμαστε παγκόσμιοι πολίτες.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα τουριστικά γραφεία που προσφέρουν μακροχρόνιες διακοπές στους πελάτες τους σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα παράλληλα να συνεχίσουν να εργάζονται στον κλάδο ή τον τομέα που ήδη εργάζονται και έτσι να αναπτύσσουν και την καριέρα τους αλλά να ταξιδεύουν κιόλας.

Οι εταιρείες αυτές προσφέρουν σε επαγγελματίες, που μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα τους από τον υπολογιστή τους, να ζήσουν και να δουλέψουν σε μια άλλη χώρα εξερευνώντας τη ζωή εκεί και ζώντας με τον τοπικό τρόπο ζωής. Τα πακέτα αυτά έχουν συνήθως διάρκεια 6, 12 ή και 18 μήνες ανά πόλη, και ο πελάτης πληρώνει με τον μήνα. Έτσι λοιπόν, τις ώρες που δε δουλεύει κάποιος, ζει ως τουρίστας. Με δεδομένο ότι πλέον στον τουρισμό το ζητούμενο είναι η εμπειρία, το σύστημα αυτό υπόσχεται και την ανάπτυξη της εργασίας του ανθρώπου, αλλά και την λήψη εμπειριών από διαφορετικά περιβάλλοντα. Τα τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία του ταξιδιού του πελάτη τους, από τη διαμονή, τη συνδεσιμότητα του στο internet σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους co-working places, και τη μεταφορά των αναγκαίων του πραγμάτων, ώστε ο πελάτης να μπορεί να επικεντρωθεί στην εργασία του, τα πάθη του, και να απολαύσει την εμπειρία του ταξιδιού του. Έτσι λοιπόν συνεχίζει αναπόσπαστα την εργασία του, χωρίς να τη διακόπτει για διακοπές, και αναπτύσσει την καριέρα του, ενώ ουσιαστικά ζει και την εμπειρία ενός νέου τόπου.

Τα ταξίδια αυτά προσφέρονται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής, και τη Ασίας, συμπεριλαμβανομένων και γειτονικών μας πόλεων. Το μηνιαίο κόστος για ένα τέτοιο πακέτο διακοπών-εργασίας είναι περίπου 2.000 δολάρια ανάλογα την πόλη που διαλέγει ο πελάτης. Βρίσκουμε και την Αθήνα σε ορισμένα τέτοια τουριστικά γραφεία, μαζί με άλλες πρωτεύουσες βαλκανικών χωρών, με κόστος περίπου 1.200 ευρώ το μήνα.

Μέχρι το 2020, περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου αναμένεται να εργάζονται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με έρευνα του London Business School, το 2014.  Η εργασία εξ αποστάσεως δεν περιλαμβάνει μόνο τις “παραδοσιακές” θέσεις εργασίας γραφείου (π.χ. λογιστική, μάρκετινγκ) αλλά και πιο δημιουργικές όπως καλλιτέχνες, συγγραφείς, φωτογράφους, bloggers και σχεδιαστές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024