Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηAirotel Alexandros Hotel

Airotel Alexandros Hotel

Η ιστορία φιλοξενίας του Airotel Alexandros αντανακλά τη φιλοσοφία του μέσα από μία σειρά από experiential amenities με έμφαση στην τεχνολογία, το digital και τα social media. Το ξενοδοχείο έτσι επενδύει σε καινοτόμες ιδέες διαφοροποίησης και χειροπιαστές καινοτομίες που χτίζονται πάνω στην ιστορία που προσκαλούμε τον καλεσμένο να ζήσει.

Περίοπτα ξενοδοχεία παγκοσμίως, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στην ανάγκη των καλεσμένων να νιώθουν και να είναι ξεχωριστοί μέσα από τη συναισθηματική και συμβολική τους σύνδεση με το brand, επενδύουν σε extraordinary amenities ώστε να καδράρουν ιδιαίτερες μνήμες και ιστορίες για τον καλεσμένο. Mάλιστα τα amenities αυτά είναι εμπειρικά καθότι σήμερα οι παγκόσμιοι ταξιδιώτες δεν αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά εμπειρίες.
 
Από τα πιο ιδιαίτερα amenities ξενοδοχείων ανά τον κόσμο είναι η υπηρεσία Γενεαλόγου στο Trump International Golf Links & Hotel στην Ιρλανδία, το ιδιωτικό studio ηχογράφησης με την music-mixing κονσόλα που χρησιμοποίησε ο John Lennon για να ηχογραφήσει το “Imagine” στο Eden Rock-St Barths στην Καραϊβική, συμμετοχή σε πραγματική ανασκαφή αρχαιολογικών θησαυρών στην Costa Navarino ή ο surf butler στο St. Regis Monarch Beach στην Καλιφόρνια. Με άλλα λόγια, amenities-εμπειρίες που αποτυπώνουν πως μπορούμε να διαχειριστούμε το ξενοδοχειακό τοπίο με τη βασική κατασκευή της «εμπειρίας», που μας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στο τουριστικό προϊόν. 

 

 
Η ιστορία φιλοξενίας του Airotel Alexandros αντανακλά ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία μέσα από μία σειρά από experiential amenities με έμφαση στην τεχνολογία, το digital και τα social media. Το ξενοδοχείο έτσι επενδύει σε καινοτόμες ιδέες διαφοροποίησης και χειροπιαστές καινοτομίες που χτίζονται πάνω στην ιστορία που προσκαλούμε τον καλεσμένο να ζήσει.
                                                 
Η δε δική του ιστορία μοναδική: H συναισθηματική αρμονία του παλιού με το νέο, των τεχνολογικών ανέσεων με την νοσταλγία του κλασσικού, η ζεστασιά ενός high tech «σπιτιού» στο κέντρο της Αθήνας, η σημασία του socializing στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο, ο αναπάντεχος design συνδυασμός ρετρό και pop style.
 
Η πρωτοτυπία του Airotel Alexandros είναι διπλή.
 
Από τη μία οι χειροπιαστές καινοτομίες του μέσω των experiential amenities, που θα απαριθμήσουμε παρακάτω, και από την άλλη η άυλη ουσία του ξενοδοχείου που το διαφοροποιεί.
 
Η άυλη ουσία του ξενοδοχείου είναι ο μύθος του ξενοδοχείου, η μοναδική στον κόσμο ιστορία του, που δεν είναι ούτε υπηρεσία ούτε προϊόν, και είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει και ξεχωρίζει. Τέτοιου είδους άυλες ουσίες είναι το concept της 24ωρης εξυπηρέτησης δωματίου που εφηύρε το Waldorf Astoria αλλάζοντας το σκηνικό της φιλοξενίας για πάντα, η βασιλική φιλοξενία που προσφέρει το Goring στο Λονδίνο εδώ και 105 χρόνια μέσω των footmen του ή το Hôtel du Cap που είναι διάσημο επειδή μέχρι το 2006 δεχόταν μόνο μετρητά.

 

 
Το ξενοδοχείο χτισμένο το 1972 συνδυάζει την Αθήνα του ’70 με την Αθήνα του 2017.
 
Είναι η Αθήνα του Χατζηδάκι, του θαλάμου του ΟΤΕ με κερματοδέκτη, των περιοδικών του Μικρού Ήρωα και του Μικρού Σερίφη, του Ρομάντζο και των Κλασσικών Εικονογραφημένων, του γλειφιτζούρι κοκοράκι και των καραμελών γάλακτος στο χρυσό τους περιτύλιγμα, της ΕΒΓΑΣ της γειτονιάς, των ρεμπέτικων του Ζαμπέτα, του Ποτέ την Κυριακή της Μελίνας Μερκούρη, του καφέ Λουμίδη ‘Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες’, των παιδικών δίτροχων ονείρων στις μικρές γειτονιές με ποδήλατα eska ή velamos, των Σαββάτων που το σχολείο λειτουργούσε, του Θεοδωράκη, της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Ρίτσου, των αμαξάδων της Κηφισιάς που έγιναν ταξιτζήδες με Plymouth και Chevrolet, της αρχιτεκτονικής του Πικιώνη και της νεοελληνικής ζωγραφικής του Εγγονόπουλου, του Μόραλη, του Τσαρούχη.
 
Και παράλληλα η Αθήνα των start ups, των συνδημιουργικών χώρων, του Al, των smartphones, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, του twitter και του instagram, του Google και του Amazon.
                                           
Αυτός είναι και ο μύθος του.


                                                             

Η εμπειρία του Alexandros ξεκινάει από την εξής, πολλή εύκολη, διαπίστωση: Παντού υπάρχουν πρίζες και ηλεκτρονικές USB υποδοχές, εναρμονίζοντας το ξενοδοχείο με τις οικείες συνήθειες του πελάτη, δηλαδή να μπορεί να φορτίζει τις ηλεκτρικές του συσκευές σε κάθε σημείο του σπιτιού του στην κουζίνα, το σαλόνι, το χολ, το δωμάτιο.
 
Πρίζες που υπάρχουν ενσωματωμένες κάτω από τους ειδικής κατασκευής καναπέδες του lobby και μέσα στην ξύλινη επίπλωση του μπαρ μέχρι τους ηλεκτρικούς διακόπτες για την υπηρεσία καθαριότητας και το “do not disturb” κουμπί στα δωμάτια.

 

 
ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ – ΟΙ ΣΟΥΙΤΕΣ
 
Μοναδικότητες δίπλα στο κρεβάτι σου
 
Τα δωμάτια είναι εξίσου εξοπλισμένα με πολλές πρίζες (ακόμα και αγγλικές) προσφέροντας τη δυνατότητα στον καλεσμένο να φορτίζει κάθε είδους ηλεκτρική του συσκευή σε μια εποχή που ακόμα και παραδοσιακά προϊόντα τεχνολογικοποιούνται (π.χ. ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ηλεκτρονικό τσιγάρο), ενώ η tech εμπειρία απογειώνεται με τους διακόπτες “do not disturb” και “turn down service” (υπηρεσία καθαριότητας) με τον καλεσμένο να επιλέγει την κατάλληλη για αυτόν ένδειξη, καθώς και με το ειδικό σύστημα όπου με application φορτίζει το κινητό του ασύρματα.
 
Στο δωμάτιο και τις σουίτες η υψηλή αισθητική και οι καλές τέχνες αναμειγνύονται με την pop κουλτούρα του σήμερα μέσα από κλασσικά έργα καλών τεχνών και πίνακες που εμπλουτίζονται με μία πινελιά μοντερνισμού, όπως η Μόνα Λίζα και «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι». To δε μίνι μπαρ του δωματίου είναι ασυνήθιστο, εξοπλισμένο με πολύ ιδιαίτερα προϊόντα όπως lentil chips (chips από φακές), humus chips, οργανική cola, μπύρα με παντζάρι, ginger beer, πορτοκαλάδα sparkling κ.α.

 

 
ΤΟ LOUNGE-BAR – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
 
Στον ενοποιημένο χώρο του lounge, του bar και του εστιατορίου (που προσομοιάζει ακριβώς το ενοποιημένο χώρο του χολ και του σαλονιού του σπιτιού μας), είσαι plugged in σε οποιοδήποτε σημείο. Η δε μεγάλη πρωτοτυπία δεν έγκειται μόνο στον αριθμό των πριζών αλλά και στις USB υποδοχές που συνοδεύουν αυτές. Μπορείς έτσι να φορτίσεις παντού το laptop, το κινητό σου, το ipod, το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο, το power bank.
 
Ένα κατά ουσία high-tech friendly hotel.

 

 
TO MEETING ROOM
 
Ένα Google workplace μέσα σε ένα ξενοδοχείο
 
Μία πολλή ξεχωριστή πραγματικότητα συμβαίνει εδώ. Ο χώρος του bar και λίγα μέτρα μετά τα εντυπωσιακά arcade παιχνίδια που έφερε ο ιδιοκτήτης από την Αγγλία (οι συσκευές φέρουν μάλιστα και λίστα με recommended games δίπλα τους) καταλήγει σε ένα meeting room με παραλληλόγραμμο τραπέζι που στα διαλείμματα οι σύνεδροι μπορούν να αφαιρέσουν το πάνω τμήμα και να παίξουν μπιλιάρδο, με όλα τα facilities μίας αίθουσας συνεδριάσεων, με pop up art διακόσμηση και πολλές πολλές ηλεκτρονικές υποδοχές.

 

 
Ο high tech χώρος διατίθεται και για εξωτερικούς πελάτες ενώ είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην Ελλάδα ένα ξενοδοχείο να μετατρέπεται και να συστήνει τον εαυτό του σαν ένα hub, ένα συνδημιουργικό χώρο (co-working space) για meetings, συνέδρια κλπ, αντίστοιχο με αυτό του Foundation, του ImpactHub κλπ αλλά μέσα στην καρδιά της φιλοξενίας, σε ένα ξενοδοχείο!

 

 
Οι high tech πρωτοπορίες ολοκληρώνονται με το μοναδικό στο ξενοδοχειακό τοπίο της Ελλάδας ηχομονωτικό προσωπικό locker με πρίζα για να αφήνεις το κινητό σου και να το φορτίζεις, αφήνοντάς το ακόμα στη δυνατή (μη αθόρυβη) λειτουργία του αφού το locker έχει ηχομονωτική επένδυση. Τα ίδια lockers υπάρχουν και σε μεγαλύτερο μέγεθος για τη φόρτιση του προσωπικού σου laptop.
 
ΤΟ FITNESS CENTER
 
That “adorable instagrammable moment”
 
Στον ημιώροφο το γυμναστήριο διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας υδροκίνητα μηχανήματα, καλαθάκια με fitness amenities και ειδικά ξύλινα καθίσματα, ιδίου πρωτότυπου design με τον υδροκίνητο εξοπλισμό, που όταν ο καλεσμένος κάθεται τα τουβλάκια- αντί για μαξιλάρια- υποχωρούν και παίρνουν το σχήμα του σώματος μία ραφιναρισμένη εκδοχή fitness φιλοξενίας. Είναι δε μία παροχή ξεχωριστή που ο καλεσμένος θέλει να απαθανατίσει και να διαδώσει στους φίλους του στα social media.
 
Απέναντι από το γυμναστήριο συναντάμε το meeting room με τους τρεις μαγνητικούς τοίχους πάνω στους οποίους μπορείς να γράψεις, και να σβήσεις, με μαρκαδόρο.

 

 
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 
Σπιτένια Φιλοξενία
 
Η γευστική εμπειρία ξεκινάει με ένα όμορφο σκηνογραφικό σύμβολο, μία replica της πρώτης χειροκίνητης κρεατομηχανής.
 
Μπαίνοντας στην αίθουσα βλέπουμε κυκλαδίτικα μοτίβα να στολίζουν το πρωινό με αιγαιοπελαγίτικα αφεψήματα («ανοιξιάτικο λιβάδι με μολόχα και γλυκάνισο», «Red sunset», «Βοτανικός χρυσός») ενώ την ίδια στιγμή ο καλεσμένος μπορεί να απολαύσει όποιο είδος καφέ θέλει χωρίς να πληρώσει επιπρόσθετα.

 

 
Παράλληλα με τους υπόλοιπους χώρους, ο χώρος του πρωινού αναδίδει έντονα ένα συναίσθημα “homemade hospitality” από τα σκεύη που χρησιμοποιούνται (κατσαρολάκι, βραστήρας) και παραπέμπουν στην οικειότητα της κουζίνας του σπιτιού σου, από το concept του Open bar, Open kitchen και της interactive κουζίνας μέχρι το χειρόγραφο με μαρκαδόρο σημείωμα πάνω στο ψυγείο “Dear,I left your juice inside” που προσκαλεί τον καλεσμένο να ανοίξει το ψυγείο και να πάρει μόνος του το χυμό του, μιμούμενο μία σημαντική τελετουργία της καθημερινής ζωής του καλεσμένου.
 
Το σκηνικό της γαστρονομικής εμπειρίας συμπληρώνεται με τις ιδιαίτερες επιλογές πιάτων με superfoods, τη ζεστή κουζίνα, τα δημητριακά σε ποτηράκια- ατομικές μερίδες, τα σαλάμια (μάλιστα τα προϊόντα προβάλλονται με τις συσκευασίες τους σαν πρόσοψη ενός μικρού παραδοσιακού παντοπωλείου) και κάθε είδους λιχουδιά που κόβονται εκείνη τη στιγμή, κουλούρια και σφολιάτες που ψήνονται real time και ευωδιάζουν γευστικά τη σάλα. Έτσι ένα παραδοσιακό ελληνικό παντοπωλείο συναντά τη γοητεία ενός ιταλικού φούρνου.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
 
Να φιλοξενείς με την καρδιά
 
Σε ένα ξενοδοχείο που επενδύει σε τεχνολογικές καινοτομίες για να κάνει ακόμα πιο μοναδική την εμπειρία των πελατών, η καλύτερη καινοτομία παραμένει η ίδια, αυτή που ήταν ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε το ταξιδεύειν τα χρόνια του Ομήρου με το «επί ξενίαν καλείν», αυτή που ξεχώρισε ξενοδοχεία και τα καθιέρωσε σαν σημεία απόλυτης ομορφιάς και προσωπικών αναμνήσεων, αυτή που είναι πάντα εκεί, παρούσα, επιτακτική, σημαντική, τόσο απλή και τόσο δυνατή: να εξυπηρετείς από και με την καρδιά.

 

 
Το Airotel Alexandros Hotel χαρτογραφεί ένα ιδιαίτερο συναίσθημα:
Η γοητεία του κλασσικού, του vintage, του αναλογικού συνδυασμένη με την πρωτοτυπία του σύγχρονου, του high tech, του ψηφιακού. Μα πιο πολύ και πάνω από όλα, η φιλοσοφία που διαπερνάει κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια: Φιλοξενία δεν είναι να καλούμε ανθρώπους στα τέλεια ξενοδοχεία μας, αλλά να προσκαλούμε ανθρώπους στις μη τέλειες καρδιές μας. 

Airotel Alexandros Hotel
Τιμολέοντος Βάσσου 8, Αθήνα 115 21
Τηλ: 210 6430464
Φαξ: 210 6441084

          
 

 
 

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024