Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΝικόλας Κελαϊδίτης (FedHATTA): Βασική μας θέση και στόχευση η προστασία των μελών μας

Νικόλας Κελαϊδίτης (FedHATTA): Βασική μας θέση και στόχευση η προστασία των μελών μας

Ο αντιπρόεδρος Επιτροπής Εισερχόμενου Τουρισμού στην Ευρώπη (ECTAA Group of European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations within the EU) και αναπλ. γενικός γραμματέας της FEDHATTA, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, τονίζει σε συνέντευξή του στο traveldailynews ότι βασική θέση της Ομοσπονδίας είναι η συνέχιση της δημιουργίας σύγχρονων εργαλείων για τα μέλη της και η συνέχιση των διεθνών συνεργασιών.

TravelDailyNews: Κε Κελαϊδίτη, ποιο είναι το εργο του ΗΑΤΤΑ τα τελευταία χρόνια και τι πρεπει να γίνει για να συνεχιστεί;

Νικόλας Κελαϊδίτης: Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, που έδειξε ιδιαίτερη δράση σε όλο αυτό το χρονικό περιθώριο. Τρία χρόνια με πολλές δράσεις, πολλές ώρες δαπανήθηκαν, πολλά θέματα συζητήθηκαν… Όλα αυτά με ένα όραμα, με έναν σκοπό: πως ο ΗΑΤΤΑ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας της χώρας μας, όπως και στη διαφύλαξη του έργου των τουριστικών γραφείων.

Αναπτύξαμε διεθνείς δράσεις σε στοχευμένες σε ανάπτυξη αγορές, όπως το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, η Ινδία, το Ιράν, η Κίνα… Ενδυναμώσαμε τις σχέσεις μας με τις διαχρονικές συνεργασίες μας, όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ρωσια. Επικυρώσαμε συνεργασίες με αντίστοιχους φορείς της Πολωνίας και της Ισπανίας, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία μας με τους ανάλογους φορείς της Βρετανιας, της Γαλλιας και της Γερμανιας.

TDN: Ποιά από τις δράσεις της FEDHATTA θεωρείτε τη σημαντικότερη;

Ν.Κ.: Το βασικότερο όλων, σε σχέση με το πρώτο σκέλος της στρατηγικής μας για τον ελληνικο τουρισμό, αποτελεί η δημιουργία της Ομοσπονδιας FedHATTA, της οποίας ο Σύνδεσμός μας αποτελεί τον “κορμό” αυτής. Εντάχθηκαν σημαντικοί σύνδεσμοι της περιφέρειας που ισότιμα και με απόλυτη στήριξη, μετέχουν στο όλο αυτό εγχείρημα.

Είναι υπερβολή να αναφέρω όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά επιγραμματικά θα σας αναφέρω στρατηγικές συνεργασίες που έγιναν με τον ΕΟΤ, την Εκκλησία της Ελλάδος, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και εταιρείες τηλεφωνίας, κ.ά., με απόλυτο γνώμονα τη δημιουργία και διαθεση στα μέλη μας, εργαλείων που θα τους φανούν χρήσιμα στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Κορωνίδα όλων αυτών των συνεργασιών και δράσεων, αποτελει το προγραμμα “12”, στο οποίο έχουν γίνει και εκτενείς αναφορές.

Εκτός των συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο και σε διακρατικές συνεργασίες με ανάλογους φορείς, αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της προεδρίας που κατέχουμε στην Οικονομικη Επιτροπη της ECTAA, καταλάβαμε τη σημαντική θέση της αντιπροεδριας για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ευρωπη στην στρατηγικού χαρακτήρα Επιτροπη Destination – Sustainablity & Incoming της ECTAA, όπου έχω την τιμή να έχω αναλάβει αυτήν τη θέση.

TDN: Και τι θα ακολουθήσει στο μέλλον;

Ν.Κ.: Ο ΗΑΤΤΑ, ενδυναμώνοντας τη θέση του στο κοινωνικό και τουριστικό γίγνεσθαι, διαφυλάττοντας -και αξίζει να το σημειώσουμε με έμφαση αυτό- το έργο των τουριστικών γραφείων με την εμφατική επισήμανση στο κράτος, όπως και το έκανε απόλυτα δεκτό, με το Νόμο 393/1976, συνεχίζει μια πορεία ανόδου, μια πορεία στρατηγικού χαρακτήρα για το σύνολο των τουριστικών γραφείων της χώρας, για το σύνολο της τουριστικής οικονομίας.

Βασική μας θέση και στόχευση αποτελεί η προστασία των μελών μας, η συνέχιση της δημιουργίας σύγχρονων εργαλείων για αυτά, εκπαιδευτικά προγράμματα και η συνέχιση των διεθνών συνεργασιών μας.

Όλα αυτά θα συνεχιστούν, με την πεποίθηση ότι οι συναδελφοί μας θα συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται τον χειρισμό, έχοντας ως άμεσο μελλοντικό στόχο roadshows που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, για ελληνικά τουριστικά γραφεία, για τα μέλη του ΗΑΤΤΑ.

Αυτά και πολλά ακόμα στην υπό δημιουργία συνεργασία των αντίστοιχων φορέων της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελούν όραμα του ΗΑΤΤΑ και της FEDHATTA, πάντα με την εμπιστοσύνη των μελών μας και με κύριο σκοπό μας τη βιωσιμότητα και την ευημερία τους.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024