Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΑνακαλύψτε το Μεσολόγγι

Ανακαλύψτε το Μεσολόγγι

Προσφέρετε στους πελάτες σας ένα ταξίδι στην παράδοση της γεύσης, σε έναν τόπο που έχει αφήσει το πιο ισχυρό «αποτύπωμα» στον ρου της ελληνικής ιστορίας, στο Μεσολόγγι. Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όπως κηρύχθηκε το 1837 σε ιερή πόλη, αποτελεί σημείο αναφοράς στην γαστρονομική παράδοση με γεύσεις από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες από το πιο πλούσιο ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας μας, τη λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται ανάμεσα από τα δέλτα των ποταμών Αχελώου και Εύηνου.

Θέλετε να προτείνετε στους πελάτες σας κάτι διαφορετικό; Το Μεσολόγγι είναι ένας νέος τουριστικός προορισμός που μπορεί να προσφέρει στον ταξιδιώτη αξέχαστες εμπειρίες. 
 
Το τοπικό τουριστικό γραφείο Discover Messolonghi προσφέρει ξεναγήσεις και τουρ στα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της περιοχής, τα μουσεία, τα μοναστήρια, αλλά και υπαίθριες δραστηριότητες. 

 

 
Μεταξύ των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχει το Discover Messolonghi, είναι και οι περιηγήσεις (ιστορικού και γαστρονομικού χαρακτήρα) καθώς και οι ecotourism αλλά και κάθε είδους δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, ιππασία, παραδοσιακοί χοροί, καταδύσεις, φωτογραφία, παρακολούθηση πτηνών κ.α.), που διοργανώνονται στην περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με αξιόπιστους προμηθευτές, γνώστες του είδους.
 
Λίγα λόγια για τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης του Μεσσολογγίου

 

 
 
Ένα ταξίδι στην παράδοση της γεύσης, σε έναν τόπο που έχει αφήσει το πιο ισχυρό «αποτύπωμα» στον ρου της ελληνικής ιστορίας, στο Μεσολόγγι. Δύο εκδρομές, μια 3ήμερη και μια 2ήμερη, με διαμονή και διατροφή, διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο για να ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι τις ομορφιές ολόκληρου του Μεσολογγίου. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο λοιπόν για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για την μαγευτική αυτή πόλη.

 

 
 
Με τις πλωτές διαδρομές που διοργανώνει το τουριστικό γραφείο Discover Messolonghi θα θαυμάσετε το σύμπλεγμα των νήσων της λιμνοθάλασσας με τις γραφικές πελάδες των ψαράδων, την εποχική ορνιθοπανίδα, το ηλιοβασίλεμα με την πανδαισία χρωμάτων του. Θα βιώσετε την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τον υδροβιότοπο μέσα από τις αλιευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του.

 

 
 
Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και προστατεύεται από την σύμβαση Ramsar και την συνθήκη Natura2000. Περίπου διακόσια εβδομήντα είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο, και επωάζουν σε αυτήν, που χάρη στα ασφαλή ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, που δεν ξεπερνούν σε βάθος τα ογδόντα εκατοστά, βρίσκουν άφθονη τροφή από τα 36 είδη ψαριών που ζουν και αναπαράγονται, ενώ στο οικοσύστημα απαντώνται 23 είδη ερπετών και πλήθος θηλαστικών. Μέσω λοιπόν των εκδρομών που διοργανώνονται από το τουριστικό γραφείο Discover Messolonghi, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει όλα αυτά τα είδη πουλιών και θηλαστικών που υπάρχουν στο εθνικό πάρκο.

 

 
 
Ακόμη μια επιλογή είναι η πεζοπορική διαδρομή έξι χιλιομέτρων που οδηγεί στην καρδιά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και στο νησάκι της Τουρλίδας, εύκολη επειδή είναι επίπεδη. Γοητευτική η όψη της λιμνοθάλασσας ολόγυρα, το νησάκι της Κλείσοβας με το εκκλησάκι του. Θαυμάστε τα σπίτια του λιμναίου οικισμού της Τουρλίδας, μετέωρα πάνω από το νερό, στηριγμένα στους πασσάλους, λεπτοί σαν τα πόδια των καλαμοκανάδων και των κορμοράνων που περνούν από τη λιμνοθάλασσα, χαζέψτε τις γαΐτες, ψαρόβαρκες χωρίς καρίνα που γλιστρούν στα αβαθή νερά, περιεργαστείτε τα διβάρια, τα ιχθυοτροφεία χελιών.

 

 
 
Επίσης μια εκδρομή στο Αιτωλικό, το οποίο είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδος, και ο ιδιαίτερα γραφικός του χαρακτήρας το μετατρέπει σε ένα πολύ όμορφο προορισμό για να περάσει κάποιος την μέρα του κοντά στο Μεσολόγγι και να ασχοληθεί με την τέχνη, την θρησκευτική παράδοση, την γευσιγνωσία αλλά και με την εμπειρία της ιππασίας αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τον επισκέπτη του Μεσολογγίου.

 

 
 
Ο Αράκυνθος ή Ζυγός είναι βουνό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, νότια της λίμνης Τριχωνίδας και βόρεια της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και έχει υψόμετρο 984 μέτρων. Στον Αράκυνθο βρίσκεται το στενό φαράγγι της Κλεισούρας μέσω του οποίου συνδέονται η περιοχή του Μεσολογγίου με την περιοχή του Αγρινίου. Μέσα από αυτό το μαγευτικό ταξίδι που προσφέρει το ταξιδιωτικό γραφείο Discover Messolonghi λοιπόν, οι επισκέπτες θα μπορούν να δούνε και την πολύ όμορφη ορεινή πλευρά του Μεσολογγίου.

 

 
 
Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου–Αιτωλικού, που οριοθετείται από τους ποταμούς Αχελώο & Εύηνο, διαμορφώνει μαζί με το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων τη μοναδικότητα ενός υδροβιότοπου, που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας. Ένα οικοσύστημα κατάλληλο να φιλοξενήσει εκατοντάδες είδη άγριας πανίδας, ορνιθοπανίδας & ιχθυοπανίδας, που κατατάσσεται σε έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Ένα περιβάλλον γεμάτο εικόνες φυσικής ομορφιάς, άγριας φύσης, αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο που δραστηριοποιείται και αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον της λιμνοθάλασσας.

Ράφτινγκ, καγιάκ, ποδήλατο βουνού, καταρρίχηση, αναρρίχηση

 
Και για τους λάτρεις των πιο extreme ενασχολήσεων το Discover Messolonghi έχει την λύση, παρέχοντας δύο εξαιρετικές εκδρομές-προγράμματα. Το φωτογραφικό σαφάρι στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου αλλά και μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ράφτινγκ, καγιάκ, ποδήλατο βουνού, καταρρίχηση, αναρρίχηση, τοξοβολία, ιππασία, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα, όλα στην διάθεση του επισκέπτη.
Όπως φαίνεται λοιπόν, το ταξιδιωτικό γραφείο Discover Messolonghi καλύπτει τις επιθυμίες κάθε πελάτη, με πολλές δραστηριότητες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, παρέχοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. 

Discover Messolonghi
Ελεύθερων Πολιορκημένων 6, ΤΚ 30200 Μεσολόγγι
Τηλ: 26310 25545
Φαξ: 26310 25545

  

 

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024