Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΗ αειφορία πρωταρχικός στόχος του ομίλου Costa Navarino

Η αειφορία πρωταρχικός στόχος του ομίλου Costa Navarino

Με σεβασμό προς το περιβάλλον και με όραμα τη συνεχή διατήρη και διασφάλιση της αειφορίας στον κλάδο του τουρισμού, ο όμιλος Costa Navarino, μέσα από τις υπηρεσίες και τις δράσεις του αναζητά λύσεις για να συνεχίσει να παρουσιάζει το εξαιρετικό αυτό πρόσωπο στον τομέα της ξενοδοχίας.

Η Costa Navarino αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο, περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Αναπτύσσεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου. Στο κέντρο της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Δημιουργούνται υποδομές που θα διαφυλάσσουν και θα προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής, με όραμα να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως τουριστική περιοχή υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης.


 

Στην Costa Navarino, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας, η τουριστική ανάπτυξη βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης. Με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου, πρότυπου τουριστικού προορισμού που θα διαφυλάσσει και θα προβάλλει το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της Μεσσηνίας, η TEMES, με την υλοποίηση μιας σειράς περιβαλλοντικών δράσεων, έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος ως προτεραιότητα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης της Costa Navarino, από το σχεδιασμό και την κατασκευή μέχρι τη λειτουργία των μονάδων.

 
Ο όμιλος Costa Navarino καινοτομεί σε πολλούς τομείς της εξοικονόμισης ενέργειας όπως για παράδειγμα στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών νερού για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, την εξαιρετική ενέργεια μεταφύτευσης 16.000 ελαιόδεντρων, την ανάπτυξη του μεγαλύτερου υπόγειου γεωθερμικού συστήματος στην Ευρώπη, με δίκτυο αγωγών που εκτείνεται σε 123 χιλιόμετρα κάτω από το γήπεδο γκολφ, καθώς επίσης και την κατασκευή αντλίας θερμότητας 1.750 MW για ψύξη-θέρμανση χώρων, με ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, πράγαματα που καθιστούν τις μονάδες εξαιρετικά φιλικές προς το περιβάλλον.


 

Μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες, οι ποδηλατικές εμπειρίες, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένα φυσικό καταφύγιο για 271 καταγεγραμμένα είδη πτηνών, ευρέως γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, πριν συνεχίσουν για το χωριό της Γιάλοβας για ένα παραδοσιακό, παραθαλάσσιο γεύμα ανάμεσα στους ελαιώνες. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των φιλοξενουμένων, διοργανώνονται επίσης ειδικές ποδηλατικές βόλτες με στόχο την εκγύμναση και ταυτόχρονα την ανακάλυψη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Η περίφημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, που κατατάσσεται ανάμεσα στις ωραιότερες του κόσμου, απέχει μόλις λίγα λεπτά με το ποδήλατο.


 

Τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Costa Navarino που πρόσφατα έλαβαν το σήμα ‘Bike Friendly Hotels’, αποτελούν μεγαλύτερο θέλγητρο για τους λάτρεις του ποδηλάτου, ενώ παράλληλα σημειώνονται οι ίδιες οι μονάδες ως φιλικές προς τον ποδηλάτη αλλά και το περιβάλλον γενικότερα. Με μια διάκριση όπως το Green Key, επίσης, φαίνεται η προτεραιότητα που θέτουν οι μονάδες αυτές σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της αειφορίας του. Είναι γεγονός λοιπόν πως μπορεί να διατηρηθεί η άριστη ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων ενός καταλύματος, ενώ παράλληλα δεν βλάπτεται το περιβάλλον.


 

Η TEMES σε συνεργασία με ΜΚΟ, με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους οργανισμούς και φορείς, υλοποιεί εκτεταμένα προγράμματα για την προστασία των σημαντικών βιοτόπων της περιοχής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση και ανάδειξη του μεσσηνιακού τοπίου, καθώς και μια σειρά δράσεων για την παρακολούθηση και προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta, του Αφρικανικού χαμαιλέοντα και των σπάνιων πτηνών του υδροβιότοπου της Γιάλοβας.

 

 
Επίσης, λειτουργεί το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, του Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) εντός της Costa Navarino. Πρόκειται για πρότυπο συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Αθηνών, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και της TEMES. Παράλληλα με τη λειτουργία του ΝΕΟ, λειτουργεί ένας διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος, το Navarino Natura Hall, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη γνώση, υλοποιούνται για τα παιδιά. Στο Navarino Natura Hall, μαθαίνουν τα πάντα γύρω από το περιβάλλον, την Μεσσηνιακή γη και τους κατοίκους της με έναν απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο.


 

Το ξενοδοχείο The Westin Resort, Costa Navarino, είναι επίσης κάτοχος της πιστοποίησης Travelife Gold, η οποία απονέμεται σε ξενοδοχεία που έχουν αποδείξει το σεβασμό και τη δέσμευσή τους σε βασικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024