Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηAthensWas Hotel

AthensWas Hotel

Το AthensWas είναι το νέο luxury design ξενοδοχείο του Ομίλου Anemi Hotels που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2015 επιδιώκοντας να κάνει την διαμονή των επισκεπτών του μια ξεχωριστή εμπειρία, με διακριτική πολυτέλεια και αληθινές απολαύσεις.

Τα τελευταία 2 χρόνια ένας περίπατος στην ανοιξιάτικη Αθήνα, στον αγαπημένο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου επιφυλάσσει στον επισκέπτη μία ευχάριστη έκπληξη. Ένα πολυτελές, μοντέρνο ξενοδοχείο βρίσκεται στον αριθμό 5, και φιλοδοξεί να κατακτήσει όσους επισκέπτονται την πόλη και θέλουν να ζήσουν ακριβώς στην καρδιά της, μια ανάσα από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τον ιερό βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης. 
 
Το AthensWas είναι το νέο luxury design ξενοδοχείο του Ομίλου Anemi Hotels που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2015 επιδιώκοντας να κάνει την διαμονή των επισκεπτών του μια ξεχωριστή εμπειρία, με διακριτική πολυτέλεια και αληθινές απολαύσεις.

 

 
To AthensWas προσελκύει όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν πραγματικά την γαλήνια και ελκυστική πλευρά της Αθήνας. Η θέση του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ιδανική. Εδώ ακριβώς χτυπά η καρδιά της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εδώ συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των φίλων της μακρόχρονης ιστορίας της, ενώ από εδώ ξεκινά η πιο ωραία βόλτα. Το AthensWas είναι ένα ξενοδοχείο που ζει μέσα στην ιστορία της πόλης, με μια ξεχωριστή φιλοσοφία που αντλεί και εμπνέεται από το γειτονικό περιβάλλον, το μνημειακό και το σύγχρονο μαζί. Ταυτόχρονα το ίδιο το ξενοδοχείο αντιπροσωπεύει το πιο σύγχρονο και διεθνές πρόσωπο της Αθήνας, το οποίο ατενίζει το μέλλον μόνο με αισιοδοξία.
 
Το AthensWas είναι μέλος των Design Hotels και σχεδιάστηκε με πίστη στις βασικές αρχές του κλασικού μοντερνισμού. Οι καθαρές γραμμές, οι λιτοί όγκοι και τα φυσικά υλικά, – κυρίως ελληνικά μάρμαρα και ξύλο -, καθορίζουν την αισθητική των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων. Ωστόσο, η τελική αίσθηση που προκύπτει ξεγλιστρά με χάρη από τον πόλο της μεγαλοπρέπειας, για να χαρεί την πολυτέλεια σε νότες ανάλαφρες και χαρούμενες. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο επισκέπτης νιώθει οικείους και ζεστούς όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, από την πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό προδιαγράφει την πιο σίγουρη ηρεμία και ξεκούραση.

 

 
Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν βεράντα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απολαύσουν μια από τις πιο σπουδαίες πτυχές της αθηναϊκής ζωής, την ευχαρίστηση της χαλάρωσης σε έναν ανοικτό χώρο.
 
Το AthensWas διαθέτει rooftop μπαρ και εστιατόριο με συγκλονιστική θέα προς την Ακρόπολη, τον λόφο Λυκαβηττού αλλά και όλη την υπόλοιπη πόλη, από τα βουνά που την περιβάλλουν γύρω-γύρω, στο βάθος του ορίζοντα, μέχρι τη θάλασσα στα νότια.


Sense Fine Dining Restaurant, το εστιατόριο του AthensWas στο rooftop

 
To Sense Fine Dining Restaurant, – το εστιατόριο του AthensWas – προτείνει μια διαφορετική, σύγχρονη και ελαφριά προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας. 
 
AthensWas: Η φιλοσοφία του…επικούρια αταραξία που αποτυπώνεται στον σχεδιασμό του ξενοδοχείου και όχι μόνο! Aρμονία εσωτερικού και εξωτερικού χώρου την οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όπου κι αν κοιτάξει…

 

 
Σχεδιασμένα από το διάσημο ελληνικό γραφείο design STAGEDESIGNOFFICE, τα δωμάτια, οι σουίτες και όλοι οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου AthensWas διακρίνονται από μια ευανάγνωστη, λαμπερή και συγκροτημένη αισθητική άποψη, που γοητεύει με την αδιαμφισβήτητη συνοχή της και την ψύχραιμη αφοσίωση της στην πολυτέλεια. 
 
Κυρίαρχα παντού τα ελληνικά μάρμαρα σε εντυπωσιακές απρόσμενες αποχρώσεις και το ξύλο της ελληνικής καρυδιάς. 

 

 
Στα δωμάτια και στις σουίτες, έπιπλα που συνήθως σήμερα τα περιγράφουμε ως «modern classics», όπως είναι για παράδειγμα οι πολυθρόνες LC3 που σχεδίασε το 1928 ο Le Corbusier, το περίφημο ντιβάνι της Eileen Gray (1925), ή το εκπληκτικό τραπεζάκι καθιστικού που σχεδίασε ο Warren Platner το 1966, συνδυάζονται άψογα με πιο σύγχρονες δημιουργίες του διεθνούς design προσθέτοντας στο σύνολο ζωηρές νότες που εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν. 

 

 
Και τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αρμονικό και πλήρες χωρίς την παρουσία της φύσης. Για το AthensWas, όπως και για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης η «ζωή στην βεράντα» έχει μεγάλη σημασία. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν υπέροχες βεράντες με φυσικές «κουρτίνες» από γιασεμιά, γλυσίνες και άλλα αναρριχητικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Το σκηνικό ολοκληρώνουν  τα υπέροχα, πανύψηλα και φουντωτά πλατάνια, στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που μοιάζουν με μια «αυλαία θεάτρου», χαρίζοντας το πιο ευπρόσδεκτο μικροκλίμα δροσιάς ακριβώς μπροστά από το σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. 

 

 
Το AthensWas είναι το ξενοδοχείο που θα θυμούνται όλοι όσοι έχουν μείνει σε αυτό. Είναι το μέρος όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει την πιο ωραία θέα σε όλον τον κόσμο, αυτή του Παρθενώνα, είναι η τελευταία στάση για τον θεατή των παραστάσεων του Ηρωδείου για ένα cocktail, είναι η επιλογή για ένα υπέροχο γεύμα, αλλά πάνω απ’όλα η αρχή της βόλτας στην πιο διάσημη γειτονιά του πλανήτη. 
 
Το AthensWas  περιλαμβάνει 21 δωμάτια, 8 απο αυτά στην κατηγορία classic rooms, 4 deluxe rooms, 1 superior deluxe room και 8 suites με ξεχωριστά προνόμια η κάθε μία. Στο ξενοδοχείο στεγάζεται μία σύγχρονη και κομψή αίθουσα συνεδριάσεων / συναντήσεων χωρητικότητας 20 ατόμων. Τέλος, διαθέτει Fitness Corner.

Το AthensWas είναι μέλος του Ομίλου Anemi Hotels που ήδη έχει παρουσιάσει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Φολέγανδρο, το Anemi hotel (Design Hotels). Το πρώτο ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 2007 ενώ ακολούθησε το AthensWas τον Απρίλιο του 2015. Τα Anemi Hotels ανήκουν στην «Επιλογή Κτιρίων – K.Mπενακόπουλος Α.Ε.», εταιρεία που δραστηριοποιείται επί 45 χρόνια στην ανέγερση και εκμετάλλευση πολυτελών ακινήτων και διευθύνεται σήμερα απο την κ. Έρρικα Μπενακοπούλου, πολιτικό μηχανικό. Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία, με την δημιουργία της Anemi Hotels, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον ξενοδοχειακό κλάδο υπογράφοντας τη μελέτη, την κατασκευή και την εκμετάλλευση των δύο ξενοδοχείων.

Photo credits: @Margarita Nikitaki 

 
 
 
AthensWas Hotel
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, 11742 Aθήνα
Τηλ: 210 9249954
Φαξ: 210 9245264
Website: www.athenswas.gr

            

 
 
 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024