Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΓιώργος Αθανασίου (Alitalia): Επαναφορά δημοφιλών συνδέσεων από Ρώμη Fiumicino προς ελληνικούς προορισμούς

Γιώργος Αθανασίου (Alitalia): Επαναφορά δημοφιλών συνδέσεων από Ρώμη Fiumicino προς ελληνικούς προορισμούς

Με την ευκαιρία του νέου δρομολογίου της Alitalia Αθήνα – Τελ Αβίβ, ο κ. Γιώργος Αθανασίου, Country Manager της Alitalia για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, αναφέρει στο TravelDailyNews του λόγους που επιλέγη το Τελ Αβίβ για τη νέα σύνδεση της εταιρεάις με την Αθήνα, τους εμπορικούς στόχους της Alitalia για το νέο δρομολόγιο, αλλά και την επέκταση του ιταλικού αερομεταφορέα σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Ξεκίνησε στις 2 Μαΐου η νέα καθημερινή, απευθείας σύνδεση της Alitalia από Αθήνα προς Τελ Αβίβ. Η πτήση θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους, με αεροσκάφος Airbus 320. Η πτήση εξυπηρετείται από αεροσκάφη Airbus 320 με δύο επιλογές θέσεων: Business και Economy Class.

Για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η αγορά του Τελ Αβίβ γνωρίζει σημαντική διψήφια ανάπτυξη το 2017 (Ιανουάριος – Απρίλιος 2017, +52%) (2016: +31%), με ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες.
 
Οι ώρες πτήσεων του νέου δρομολογίου δίνουν τη δυνατότητα και σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να επισκεφθούν το Τελ Αβίβ και να επιστρέψουν την ίδια ημέρα:

  • Αναχώρηση από Αθήνα καθημερινά στις 7:30 το πρωί (άφιξη στις 9:20 τοπική)
  • Αναχώρηση από Τελ Αβίβ καθημερινά στις 19:50 (άφιξη στις 21:55)


TravelDailynews: Κε Αθανασίου, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε από την Alitalia το Τελ Αβίβ για τη νέα σύνδεση της Αθήνας με πόλη του εξωτερικού;

Γιώργος Αθανασίου: Η δημοτικότητα του δρομολογίου που αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και  η έντονη δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού, της υψηλής τεχνολογίας κ.ά. αποτέλεσαν αποφασιστικής σημασίας κριτήρια στην απόφαση της Alitalia να συνδέσει απευθείας την Αθήνα με το Τελ Αβίβ.

TDN: Το γεγονός ότι η πτήση είναι καθημερινή, εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους business επιβάτες, καθώς και όσους τουρίστες θα την προτιμήσουν για city break. Τι ποσοστό business και τι leisure υπολογίζετε να έχετε από τα πρώτα δείγματα επιβατών;

Γ.Α.: Το Τελ Αβίβ είναι μία αναπτυσσόμενη μητρόπολη με έντονη νυχτερινή ζωή που ταυτόχρονα διατηρεί τις παραδόσεις της, πιστή στις ρίζες και την ιστορία της. Είναι το οικονομικό κέντρο του Ισραήλ με υψηλό ποσοστό business startups και high-tech εταιρειών. Οι εξαιρετικές ώρες πτήσεων του νέου δρομολογίου δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να επισκεφθούν το Τελ Αβίβ και να επιστρέψουν την ίδια ημέρα. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία της πόλης, την ισραηλινή τέχνη και τον πολιτισμό αλλά και να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους που βρίσκονται κοντά στο Τελ Αβίβ. Από τα πρώτα δείγματα επιβατών υπολογίζουμε να έχουμε ένα ποσοστό περίπου 40% business και ένα ποσοστό περίπου 60% leisure.

TDN: Πόσο ανταγωνιστικό είναι για την Alitalia (σε σχέση με τους άλλους αερομεταφορείς) το δρομολόγιο που συνδέει την Αθήνα με το Τελ Αβίβ και σε τι ποσοστό της αγοράς αυτής στοχεύει;

Γ.Α.: Το δρομολόγιο είναι ανταγωνιστικό, ωστόσο το προϊόν μας είναι εξαιρετικό καθώς η πτήση αναχωρεί από την Αθήνα στις 07:30 το πρωί και φθάνει στο Τελ Αβίβ στις 09:25 και η πτήση από το Τελ Αβίβ αναχωρεί στις 19: 45 φθάνοντας στην Αθήνα στις 21.55. Οι τιμές των εισιτηρίων μας είναι ανταγωνιστικές και με τις ειδικές προσφορές μας το προϊόν μας γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό. Στοχεύουμε για τον πρώτο χρόνο σε ποσοστό 30% μεριδίου της αγοράς

TDN: Αναμένεται σύνδεση της Αθήνας και με άλλο νέο προορισμό/ούς;

Γ.Α.: Την καλοκαιρινή περίοδο η Alitalia θα προσφέρει απευθείας σύνδεση μεταξύ Μιλάνου και Αθήνας με πτήση που θα πραγματοποιείται μέχρι 6 φορές την εβδομάδα από την 1η μέχρι τις  30 Αυγούστου. Εκτός από την Αθήνα, αυτό το καλοκαίρι η  Alitalia επαναφέρει και τις δημοφιλείς συνδέσεις από Ρώμη Fiumicino προς Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Ρόδο, Ηράκλειο και από Μιλάνο Linate προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Επίσης, από τις 31 Οκτωβρίου 2017 και μέχρι τις 24 Μαρτίου 2018 η Alitalia θα συνδέσει την Ιταλία με τις Μαλδίβες. Η πτήση Ρώμη – Μάλε θα πραγματοποιείται τρείς φορές την εβδομάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες από Αθήνα να ταξιδέψουν για Μάλε μέσω Ρώμης Fiumicino.

TDN: Τι δίκτυο διαθέτει αυτήν τη στιγμή η Alitalia;

Γ.Α.: Η Alitalia το καλοκαίρι του 2017 πετά σε 26 ιταλικούς προορισμούς και σε 68 άλλους προορισμούς στον κόσμο με περισσότερες από 4.200 εβδομαδιαίες πτήσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι από πέρυσι η Alitalia έχει ήδη εγκαινιάσει τέσσερις νέους  προορισμούς μακρινών αποστάσεων, το Σαντιάγκο Χιλής, την Πόλη του Μεξικού, το Πεκίνο και την Αβάνα, με πέμπτο νέο προορισμό μακρινής απόστασης το Μάλε που θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου 2017.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024