Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΤο καλοκαίρι όπως το έχεις φανταστεί

Το καλοκαίρι όπως το έχεις φανταστεί

Ο χρόνος που μετρά στη ζωή της μπλε αυθεντικότητας των νησιών μας είναι ένας, ο ονειρικός. Ευτοπία. Μία θαλασσογραφία να την πιεις στο ποτήρι. Ιούλιος, καρδιά καλοκαιριού. Και ένας στίχος του Ελύτη: "Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια."

Isola d’Elba

Να περπατάς μέσα σε ηλιοστάλακτα καλοκαίρια, να συναντάς έναν πιτσιρικά που τον έστειλε η νόνα του να πάρει focaccia για το μεσημεριανό τραπέζι και βρήκε ξεχασμένο ένα χάρτη τουρίστα κάτω από τα σκαλοπάτια του σπιτιού του, να ακούς Ιουλιανές αποσπερίδες από γιαγιάδες σε γρήγορα, μουσικά ιταλικά του Έλβα και σε μικρές αυλές, να νιώθεις την αλμύρα του τοσκανικού αρχιπελάγους, να ερωτεύεσαι τη μαγεία του με το πρώτο φεγγάρι του Αυγούστου. Να ζεις το καλοκαίρι όπως το έχεις φανταστεί.

Positano, Ιταλία

Μία φωτογραφία που σε κάνει να χαμογελάς… Οικογενειακή στιγμή της καθημερινότητας και της καρδιάς σε μία osteria. Άλλωστε “η ζωή είναι όμορφη όχι για τα πράγματα που βλέπουμε ή κάνουμε. Η ζωή είναι όμορφη για τους ανθρώπους που συναντάμε”. Τέτοιες συναντήσεις κάνουν τα πιο υπέροχα καλοκαίρια.

Ρώμη, Ιταλία

Οι διακοπές του καλοκαιριού δεν έχουν ακόμα τελειώσει και με τα σχολεία κλειστά δύο μπόμπιρες αφήνουν για λίγο το παιχνίδι με την μπάλα και κάθονται να ακούσουν την μπάντα μιας τρατοριας σε κάποιο στενό στη Ρώμη.

Ιθάκη, Ιόνιο, Ελλάδα

Μερικά πράγματα στην Ελλάδα είναι τόσο συγκινητικά, όπως οι δύο γιαγιάδες της Ιθάκης με τα πανέμορφα ονόματα Ανεζινιώ και Μαλαματένια. Ο χρόνος που μετρά στη ζωή της μπλε αυθεντικότητας των νησιών μας είναι ένας, ο ονειρικός. Ευτοπία. Μία θαλασσογραφία να την πιεις στο ποτήρι. Ιούλιος, καρδιά καλοκαιριού. Και ένας στίχος του Ελύτη: “Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια.”
#thestorytellinghotel #ithaca #greece #asmallstory #once_upon_an_island

Κίμωλος, Αιγαίο, Ελλάδα

VII
Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί
Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στη θάλασσα
Με κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μες στ’ άπατα μιαν ηχώ
Να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ
Να σε βλέπω μισή να περνάς στο νερό..
μες στον Παράδεισο”
(“Το Μονόγραμμα”, Ο. Ελύτης)

Η πιο ρομαντική σελίδα φιλοξενίας είναι βουτηγμένη στην άμμο, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Εκεί που σκάνε οι “λευκοί άγγελοι”, ένα μικρό σπίτι πάνω στη θάλασσα αρχίζει. Το έχεις δει στα όνειρά σου, έχεις ακούσει για αυτό στα παραμύθια, σου το έχουν πει μυστικό στο βιβλίο του Αιγαίου.

Στο μικρό σπίτι στο Ζαχαριά θα ζήσεις την ονειρική γαλήνη του Αιγαίου και την ζωή δίπλα στο κύμα: Το φως του πρωινού που σμαραγδίζει στη θάλασσα, τον οίστρο του μεσημεριού, τον απογευματινό ύπνο του καλοκαιριού, τα γλυκοπαραμυθένια δειλινά και την ομορφιά του σεληνόφωτος που θα σε βρει έτοιμο να πιάσεις το βιβλίο σου από εκεί που το άφησες το προηγούμενο βράδυ. Η αστροφεγγιά τότε ανατέλλει, μία πανσέληνος να την πάρεις μαζί σου φυλαχτό να σου φωτίζει χειμώνες.

Το μικρό σπίτι στο Ζαχαριά είναι ένα σύρμα, το χειμωνιάτικο καταφύγιο των Κιμωλιατών όπου ρυμουλκούσαν τη ψαρόβαρκα, τα αλιευτικά τους και τα προετοίμαζαν για το επόμενο καλοκαίρι.

Ένα μεγάλο μυστικό σε ένα πολύ μικρό σπίτι…
#thestorytellinghotel #kimolos #greece #asmallstory #once_upon_an_island

Λένε πως “όταν ανοίγεσαι στο Αιγαίο, ταξιδεύεις ίσια στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού”1.

Η “Παναγιά Φανερωμένη”, το πλοίο της γραμμής, θα δέσει στο λιμάνι της Ψάθης. Φτάνεις στην παραλία των Πρασσών. Πόσες ευχές θα κάναμε για μία θάλασσα σαν κι αυτή, αναρωτιέσαι. Το δωμάτιο σου έτοιμο. Το επόμενο πρωί, Γλυκοξυπνάς. Εκεί που στήνονται οι πιο όμορφες στιγμές. Δίπλα στη θάλασσα. Και εσύ εκεί… Σιγοψιθυρίζοντας μία λέξη μικρή, ένα γλυκό σκοπό: “Καλοκαίρι”.

*Η τελευταία ενότητα αποτελεί πορτρέτο αφήγησης του Storytelling Hotel για το “Κιμωλία Γη” http://www.kimoliagi.gr/gr/home.php

1Φράση δανεισμένη από το κείμενο http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=606405.

Η Αλεξία Χαρούπα είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Marketing και Επικοινωνία. Αρθρογραφεί ως Hospitality Writer στο Travel Daily News, στο διεθνές Hospitality Net ενώ είναι Guest Experience Expert στην The Cloud Keys. Έχει διατελέσει Guest Relations Manager στο Rocabella Hotel Santorini, Concierge στην ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino καθώς και Concierge d’hôtel στο Katikies Hotel Santorini. Είναι η εμπνευστής και συγγραφέας του “The Storytelling Hotel”, για το οποίο βραβεύθηκε με Silver Bραβείο στην κατηγορία Ερευνητικό & Συγγραφικό έργο για τον τουρισμό (ενότητα: Στρατηγική & Καινοτομία) στα Tourism Awards 2016.

Για το “The Storytelling Hotel” διακρίθηκε ανάμεσα στους TOP 10 European Finalists στον Τρίτο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Edcom της EACA (European Association of Communication Agencies) για την καλύτερη πτυχιακή εργασία στον τομέα Commercial Communications, όπου και εκπροσώπησε την Ελλάδα. Συστηματική της ενασχόληση είναι το branding narrative management ξενοδοχείων, το experience economy, καθώς και η δημιουργία storytelling και wow factors στο πεδίο της φιλοξενίας.

Αντιμετωπίζει τα ξενοδοχεία σαν αφηγηματικές πλατφόρμες και με κάθε hospitality brand που δουλεύει προσπαθεί να αυξήσει τη μοναδικότητά του με καινοτομία εξυπηρέτησης (service innovation), προσωποποιημένη παροχή εμπειρίας (personalization) και τη συναισθητική σύνδεση του πελάτη με το brand. Τέλος, μέρος της δουλειάς της στο experiential and narrative hospitality έχει δημοσιευτεί στο “International Association of Hotel General Managers”, το “Hospitality Sales and Marketing Association International (HSMAI)” καθώς και το Luxury Hoteliers magazine.

Τέλος, το 2016 αναδείχθηκε “Best Hotel Management Consultant” (silver award) στα Hospitality Awards 2016 ενώ σήμερα είναι σπουδάστρια του Stanford Innovation and Entrepreneurship Professional Certificate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024