Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΈνα υπέροχο καλοκαίρι στην Ιταλία

Ένα υπέροχο καλοκαίρι στην Ιταλία

'Η ζωή είναι όμορφη όχι για τα πράγματα που βλέπουμε ή κάνουμε. Η ζωή είναι όμορφη για τους ανθρώπους που συναντάμε'. Τέτοιες συναντήσεις κάνουν τα πιο υπέροχα καλοκαίρια. Στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στη Φιλοξενία, στη Ζωή.

Μάρκε, Ιταλία
Λίγες μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο, κατακαλόκαιρο, μέσα στον Αρχάγγελο του καλοκαιριού και με μία αινιγματική πανσέληνο να στολίζει τον ουρανό, σε μία ιταλική επαρχία του Μάρκε, κοντά στην Ανκόνα και την Εμίλια-Ρομάνια. Μία παράσταση Μότσαρτ σπρώχνει τους ήχους και τα αρώματα της ιταλικής εξοχής στο φεγγάρι. Πότε ήταν η τελευταία φορά που θέλησες να αγγίξεις μια στιγμή και να ζήσεις μέσα σε ένα τεράστιο φεγγάρι; #στιγμεςναερωτευεσαι #ιστοριεςναλες

Burano, Ιταλία
Sτο Burano, το πιο χρωματιστό νησιωτικό χωριό της γείτονας χώρας το οποίο βαφόταν με έντονα χρώματα από τους ψαράδες για να μπορούν να αναγνωρίζουν τα σπίτια τους από μακριά επιστρέφοντας μετά από πολλές μέρες στη θάλασσα και καθότι το νησί τυλιγόταν από ομίχλη και τα σπίτια “εξαφανίζονταν” σε αυτή, με τραγουδιστή φωνή και αλευρωμένα χέρια από τα μπισκότα Bussolà Buranello που έπλασε για την εγγονούλα της, θα βγει στο παράθυρο για να καλωσορίσει μαζί με τη μικρή της συντροφιά τον άντρα της που γυρνά από την ψαριά της ημέρας και να του φωνάξει από μακριά “piatti pronti, nonno” (έτοιμο το φαγητό, παππού). Ο παππούς θα παρκάρει τη βαρκούλα του μπροστά από το σπίτι και κάτω ακριβώς από τη μοσχομυρωδάτη μπουγάδα απλωμένη πάνω από το νερό. Η γιαγιά Αγκοστίνα θα προσκαλέσει τους γείτονες του κάτω ορόφου για βραδινό, η μικρή Αγκοστίνα θα παίξει με τις κούκλες της το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτιάξουν όλοι μαζί δαντέλες, παράδοση του νησιού.

Ρώμη, Ιταλία
Doesn’t this photo just say…Italy!
Η τέλεια ομορφιά είναι η ανεπιτήδευτη, η καθημερινή, αυτή που συναντάς στο δρόμο, στην “ΕΒΓΑ” της γειτονιάς, σε κάποιο στενό κρυμμένο στη Ρώμη, στην αλήθεια των ανθρώπων της, στις συνήθειες της μέρας τους, στη συζήτηση της κάθε γιαγιάς που με γρήγορα Ιταλικά αφηγείται σε μία άλλη γιαγιά τί μαγείρεψε για τα εγγόνια της και για το τραπέζι που θα κάνει για τα παιδιά της την Κυριακή.

Ρώμη, Ιταλία

Οι διακοπές του καλοκαιριού δεν έχουν ακόμα τελειώσει και με τα σχολεία κλειστά δύο μπόμπιρες αφήνουν για λίγο το παιχνίδι με την μπάλα και κάθονται να ακούσουν την μπάντα μιας τρατοριας σε κάποιο στενό στη Ρώμη.

Isola d’Elba

Να περπατάς μέσα σε ηλιοστάλακτα καλοκαίρια, να συναντάς έναν πιτσιρικά που τον έστειλε η νόνα του να πάρει focaccia για το μεσημεριανό τραπέζι και βρήκε ξεχασμένο ένα χάρτη τουρίστα κάτω από τα σκαλοπάτια του σπιτιού του, να ακούς Ιουλιανές αποσπερίδες από γιαγιάδες σε γρήγορα, μουσικά ιταλικά του Έλβα και σε μικρές αυλές, να νιώθεις την αλμύρα του τοσκανικού αρχιπελάγους, να ερωτεύεσαι τη μαγεία του με το πρώτο φεγγάρι του Αυγούστου. Να ζεις το καλοκαίρι όπως το έχεις φανταστεί.
(Photo: BASS_NROLL on Flickr).
#thestorytellinghotel #elba #italy #asmallstory #once_upon_an_island.

Positano, Ιταλία
Μία φωτογραφία που σε κάνει να χαμογελάς…
Οικογενειακή στιγμή της καθημερινότητας και της καρδιάς σε μία osteria. Άλλωστε “η ζωή είναι όμορφη όχι για τα πράγματα που βλέπουμε ή κάνουμε. Η ζωή είναι όμορφη για τους ανθρώπους που συναντάμε”.

Τέτοιες συναντήσεις κάνουν τα πιο υπέροχα καλοκαίρια. Στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στη Φιλοξενία, στη Ζωή.

Η Αλεξία Χαρούπα είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Marketing και Επικοινωνία. Αρθρογραφεί ως Hospitality Writer στο Travel Daily News, στο διεθνές Hospitality Net ενώ είναι Guest Experience Expert στην The Cloud Keys. Έχει διατελέσει Guest Relations Manager στο Rocabella Hotel Santorini, Concierge στην ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino καθώς και Concierge d’hôtel στο Katikies Hotel Santorini. Είναι η εμπνευστής και συγγραφέας του “The Storytelling Hotel”, για το οποίο βραβεύθηκε με Silver Bραβείο στην κατηγορία Ερευνητικό & Συγγραφικό έργο για τον τουρισμό (ενότητα: Στρατηγική & Καινοτομία) στα Tourism Awards 2016.

Για το “The Storytelling Hotel” διακρίθηκε ανάμεσα στους TOP 10 European Finalists στον Τρίτο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Edcom της EACA (European Association of Communication Agencies) για την καλύτερη πτυχιακή εργασία στον τομέα Commercial Communications, όπου και εκπροσώπησε την Ελλάδα. Συστηματική της ενασχόληση είναι το branding narrative management ξενοδοχείων, το experience economy, καθώς και η δημιουργία storytelling και wow factors στο πεδίο της φιλοξενίας.

Αντιμετωπίζει τα ξενοδοχεία σαν αφηγηματικές πλατφόρμες και με κάθε hospitality brand που δουλεύει προσπαθεί να αυξήσει τη μοναδικότητά του με καινοτομία εξυπηρέτησης (service innovation), προσωποποιημένη παροχή εμπειρίας (personalization) και τη συναισθητική σύνδεση του πελάτη με το brand. Τέλος, μέρος της δουλειάς της στο experiential and narrative hospitality έχει δημοσιευτεί στο “International Association of Hotel General Managers”, το “Hospitality Sales and Marketing Association International (HSMAI)” καθώς και το Luxury Hoteliers magazine.

Τέλος, το 2016 αναδείχθηκε “Best Hotel Management Consultant” (silver award) στα Hospitality Awards 2016 ενώ σήμερα είναι σπουδάστρια του Stanford Innovation and Entrepreneurship Professional Certificate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024