Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηAegli Hotel Volos: Ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στην παραλία του Βόλου

Aegli Hotel Volos: Ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στην παραλία του Βόλου

Το ξενοδοχείο Αίγλη, χαρακτηριστικό δείγμα Art Nouveau, αποτελεί ξενοδοχείο έμβλημα στην πόλη του Βόλου με πρώτο έτος λειτουργίας το 1938.

Το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Αίγλη” είναι το ιστορικό ξενοδοχείο του Βόλου. Κτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, στο κέντρο, μπροστά στην παραλία, το ξενοδοχείο προέκυψε από τη συνένωση δύο ιστορικών ξενοδοχείων, του “Αίγλη” και του “Παλλάς” και αποτελεί μία διαχρονική πρόταση διαμονής στην πόλη του Βόλου. Το ξενοδοχείο “Αίγλη” βρίσκεται στην πιο προνομιακή θέση της πόλης, με μοναδική θέα στο λιμάνι του Βόλου. Με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και την αισθητική όλων των χώρων, παρέχει διαμονή σε ένα φιλικό, μοντέρνο και πολυτελές περιβάλλον.

Η ανέγερση του Παλλάς ξεκίνησε το 1921 και ολοκληρώθηκε το 1928 με το άνοιγμά του. Ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Σκρέτα, από όπου πήρε και το όνομά της η στοά που ενώνει τα δύο ξενοδοχεία. Είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο σε λειτουργία στο Βόλο.

Το Αίγλη, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κασσιόπουλο και χαρακτηριστικό δείγμα Art Nouveau, αποτελεί ξενοδοχείο έμβλημα στην πόλη του Βόλου με πρώτο έτος λειτουργίας το 1938. Φιλοξένησε πολλές σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου.

Το 1977 το Παλλάς έκλεισε, και στα τέλη της δεκαετίας του 1990 τα δύο κτίρια συνενώθηκαν και ανακατασκευάστηκαν ριζικά. Το 2012 και 2016 ακολούθησε εκτεταμένη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ώστε να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Από το 1996, τα ξενοδοχεία Aegli και Palace ακολουθούν κοινή πορεία λειτουργίας, προσφέροντας παροχή υπηρεσιών διαμονής υψηλού επιπέδου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 72 δωμάτια, τα οποία έχουν ανακαινιστεί πλήρως το 2012 και το 2016 και είναι εξοπλισμένα με ατομικό κλιματισμό (ψύξη/θέρμανση), δορυφορική τηλεόραση, ψυγείο, ατομικό μπάνιο με πιστολάκι μαλλιών και πολυτελή είδη προσωπικής χρήσης. Υπάρχει επίσης αμερικανικού τύπου μπουφές για πρωινό και ένα bar του ξενοδοχείου πολύ κοντά στον Παγασητικό κόλπο.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαχωρίζονται σε Superior, Deluxe, Οικογενειακά, αλλά διαθέτει και Junior σουίτες, καθώς και μία Executive σουίτα. Πιο αναλυτικά, τα Superior, τα Deluxe και τα Οικογενειακά δωμάτια διαθέτουν ηλεόραση LCD με δορυφορικά προγράμματα, ψυγείο, γραφείο εργασίας, χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σε διαστάσεις netbook, ρήγορη ασύρματη πρόσβαση (WiFi) στο Internet (Δωρεάν), ανατομικά στρώματα και πολυτελή προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

Οι σουίτες, τόσο οι Junior, όσο και η μία Executive Σουίτα διαθέτουν αυτοελεγχόμενο κλιματισμό ή θέρμανση, ηλεόραση LCD με δορυφορικά προγράμματα, ψυγείο, χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σε διαστάσεις netbook, γρήγορη ασύρματη πρόσβαση (WiFi) στο Internet (Δωρεάν), ανατομικά στρώματα, ξεχωριστό χώρο / σαλόνι, πολυτελή προϊόντα προσωπικής περιποίησης, μπουρνούζια και παντόφλες.

Tο ξενοδοχείο Aegli Hotel Volos είναι μέλος του ΣΕΤΕ.


Αργοναυτών 24, 382 22, Βόλος
Τηλ: 24210 24471
Τηλ: 24210 33006
Email: info@aegli.gr
Website: www.aegli.gr

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024