Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΚτήμα Αβαντίς: Ένα οινοποιείο στην καρδιά της Εύβοιας

Κτήμα Αβαντίς: Ένα οινοποιείο στην καρδιά της Εύβοιας

Το Κτήμα Αβαντίς ιδρύθηκε το 1994 από τον οικονομολόγο Απόστολο Μούντριχα και έχει αποσπάσει Παγκόσμιες διακρίσεις και Μετάλλια (άνω των 400) σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού.

Το Κτήμα Αβαντίς βρίσκεται στον Μύτικα (χωριό Αμπέλια), στην καρδιά της Εύβοιας, στον ιστορικό αμπελώνα του Ληλαντίου Πεδίου μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της Χαλκίδας.

Απέχει μόλις 65 χλμ. από την Αθήνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία που συνδυάζει τον καλοκαιρινό ήλιο και τις παραλίες της Κεντρικής και Ανατολικής Εύβοιας και τον χειμερινό τουρισμό του όρους Δίρφη.

Η θέση του οινοποιείου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, που διευκολύνει είτε την επίσκεψή στην Χαλκίδα (μόλις 5 λεπτά) με την πανέμορφη κοσμική παραλία της, το Κόκκινο Σπίτι και το μοναδικό ιστορικό κάστρο του Καράμπαμπα, ή την Ερέτρια (15 λεπτά) με τον αρχαιολογικό της χώρο και Μουσείο. Σε απόσταση λιγότερο μισής ώρας, μπορείτε να κολυμπήσετε στις πεντακάθαρες θάλασσες της περιοχής.

Σε απόσταση μόλις μίας ώρας βόρεια από το οινοποιείο, βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου στο Προκόπι, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το Κτήμα Αβαντίς
Το Κτήμα Αβαντίς ιδρύθηκε το 1994 από τον οικονομολόγο Απόστολο Μούντριχα. Έχει αποσπάσει παγκόσμιες διακρίσεις και μετάλλια (άνω των 400) σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, με κορυφαίες διακρίσεις, PLATINUM μετάλλια από τον Decanter World Wine Awards, και πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους Robert Parker, Jancis Robinson MW, Julia Harding MW και συγκαταλέγεται στα καλύτερα ελληνικά οινοποιεία.

Σταφύλι και κρασί στην υπηρεσία της Ομορφιάς
Εδώ και μια δεκαετία έχει καινοτομήσει και στον τομέα της κοσμετολογίας. Η πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών των σταφυλιών, προερχόμενη από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος εκμεταλλεύεται πλήρως, για την δημιουργία και παραγωγή της Wine & Grape Spa σειρά καλλυντικών, Lenga Grape Spa.

Οινοτουρισμός – Επίσκεψη
Η επίσκεψή σας στο οινοποιείο μας περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, στην κάβα παλαίωσης και στον χώρο εμφιάλωσης. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της κλασικής γευστικής δοκιμής των 5 κρασιών Αβαντίς ή την γευστική δοκιμή 8 κρασιών Αβαντίς, την Μaster wine tasting που δοκιμάζονται τα πιο premium και prestige κρασιά του Κτήματος ή την γευστική δοκιμή Discovery, για πραγματικούς λάτρεις του κρασιού, ένα menu degustation, που συνοδεύουμε αρμονικά τις γεύσεις των κρασιών Αβαντίς με ελληνικούς τοπικούς μεζέδες, απολαμβάνοντας την τοπική γαστρονομία της Εύβοιας.

Μπορείτε να απολαύσετε επιπλέον στο wine bar:

  • Κρασί της επιλογής σας σε ποτήρι
  • Φιάλη κρασί
  • Κάθετη γευστική δοκιμή (παλαιές σοδειές)
  • Πιάτα συνοδευτικών (τυριών – αλλαντικών)
  • Καλάθι πικ νικ (2-4 ατόμων)

*Για τις χρεώσεις ζητήστε τον τιμοκατάλογο του Wine Bar.

Θα ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στο δωμάτιο των καλλυντικών, βιώνοντας την εμπειρία της mini spa εφαρμογής των καλλυντικών Lenga Grape Spa από την αισθητικό του Κτήματος.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής σας, υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε τα κρασιά Αβαντίς, τα καλλυντικά μας Lenga και τοπικά Ευβοϊκά προϊόντα.

Αποστάσεις:

  • Απόσταση από Αθήνα: 80χλμ. – 1 ώρα
  • Από βόρεια προάστια : 65χλμ. – 45’ λεπτά
  • Απόσταση από Αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’: 99χλμ. – 1 ώρα και 15’
  • Απόσταση από Χαλκίδα: 5χλμ. – 5’ λεπτά
  • Απόσταση προς Προκόπι : 50χλμ. – 1 ώρα
  • Απόσταση προς Ερέτρια: 15χλμ. – 15’ λεπτά
  • Απόσταση προς Κύμη: 65χλμ. – 1 ώρα

*Οι αποστάσεις έχουν υπολογιστεί με αυτοκίνητο.
*Άνετος χώρος Parking.

Ανοικτά: Δευτέρα – Κυριακή
Καθημερινές: 10-5 μ.μ.
Σάββατο: 11-4 μ.μ. και Κυριακή : 11-3 μ.μ.
Το ωράριο μπορεί να διευρυνθεί ανάλογα με τη ζήτηση.


Κτήμα Αβαντίς
Μύτικας Ληλάντιο 34100 Εύβοια
Τ. +30 2221055350
info@avantiswines.gr
www.avantisestate.gr

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024