Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραCobalt Air, η κυπριακή αεροπορική που δυναμικά καινοτομεί

Cobalt Air, η κυπριακή αεροπορική που δυναμικά καινοτομεί

Η Κίνα δίνει την αφορμή η εταιρεία να προσλάβει σύντομα κινεζόφωνο προσωπικό καμπίνας επιβατών για να ανοίξει τα 'φτερά' της στη μεγάλη υπερδύναμη.

Οι Κύπριοι επιχειρούν με τη νέα τους εταιρεία με διεθνή κεφάλαια και εξαιρετικά ευέλικτο management. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Γρηγόρης Διάκος σκιαγραφεί συνοπτικά αλλά περιεκτικά τους σκοπούς και τους στόχους της εταιρείας, δίνοντας με περισσή ενέργεια το “μέλλον” της αεροπορικής. Από τη δική του σκοπιά και ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Madar αναφέρεται στα τεχνικά επιτεύγματα και την συμμόρφωση της εταιρείας στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας από την IOSA.

Γιατί όπως φαίνεται η ποιότητα είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρείας μαζί με τον σχεδιασμό της πορείας της και το θαρραλέο προγραμματισμό του επιχειρείν της σταδιακά.

Μοναδικό δείγμα πολυποικιλότητας και περιεχομένου αποτελεί η ανά τρίμηνον μπροσούρα που εκδίδει in flight η Cobalt, η οποία στις 102 σελίδες της δίνει το μέγεθος του έργου, ενώνει την Κύπρο με τη “μητέρα” Ελλάδα κατά περιεχόμενον.
 
Η συντακτική ομάδα μιλάει για ταξίδια στην Ελλάδα, για αθλητισμό, για επενδύσεις τουριστικές στην Κύπρο, για το δίκτυο, την επέκτασή του, τα ταξίδια σε μεγάλες πόλεις, τους καλλιτέχνες Ελλαδίτες και Κυπρίους, τον μοναδικό Αγιορείτη πατέρα Παΐσιο και το έργο του.

Εκείνο όμως που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι το δίκτυο (network) της Cobalt Air από Κύπρο (Λάρνακα και Πάφο) για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο.

Για Λονδίνο Γκάτγουϊκ, Μάντσεστερ, Παρίσι, Δουβλίνο, Τελ-Αβίβ, Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη, Γενεύη, Βηρυτό, Μόσχα, Κοπεγχάγη και πολύ προσεχώς Κίνα.

Μάλιστα, η Κίνα δίνει την αφορμή η εταιρεία να προσλάβει σύντομα κινεζόφωνο προσωπικό καμπίνας επιβατών για να ανοίξει τα “φτερά” της στη μεγάλη υπερδύναμη.

Παράλληλα, βέβαια πιστεύουμε ότι και ο εξαιρετικά καινούργιος στόλος της, θα περιλάβει τα κατάλληλα αεροσκάφη για να πετά με αυτό το βεληνεκές.

Η εταιρεία ετούτη ξεκίνησε από ένα “όνειρο υπαρκτό”, ανδρώνεται με σωφροσύνη, περίσκεψη, σχεδιασμό.

Τολμά, προβλέπει, διαβλέπει, ανοίγει ορίζοντες για τον επιβάτη (τουρίστα αλλά και επιχειρηματία), “απογειώνει” τον σοφό προγραμματισμό με τον οποίο ως γνώμονα πορεύονται οι Κύπριοι πάντοτε.

Εμείς που πάνω από 40 χρόνια ασχολούμαστε με την αεροπορική μεταφορά και το μαζικό τουρισμό διεθνώς, ευχόμαστε γιγάντωση, επιχειρηματική επιτυχία, δύναμη, συνέπεια, συνέχεια, αγάπη για το “έργο” που επιτελεί η “συνολική” ομάδα της  Cobalt Air, που τελικά θα ωφελήσει τον κάθε είδους επιβάτη και θα την καταξιώσει ως πρωτοπόρο αερομεταφορέα διεθνώς.

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024