Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςSine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)Μία αμιγώς "Τουριστική Βιβλιοθήκη" είναι απαραίτητη

Μία αμιγώς "Τουριστική Βιβλιοθήκη" είναι απαραίτητη

Ούτε μία αμιγώς "Τουριστική Βιβλιοθήκη" δεν υπάρχει στον τόπο μας για τις ανάγκες τόσων και τόσων ασχολούμενων με τον τουρισμό με πάμπολλες ιδιότητες επαγγελματικές, επιχειρηματικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και διδακτικές.

Ευρισκόμενοι στο 2018, ο τουρισμός σε ιστορικά υψηλά για την Ελλάδα, η ανώτατη τουριστική εκπαίδευση με τρία πανεπιστημιακά τμήματα (έχει ήδη εξαγγελθεί και τέταρτο), με ακόμη 4-5 ακόμη τουριστικά τμήματα ΤΕΙ, με τις σχολές του υπουργείου τουρισμού (ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΑΝ) και τα λοιπά εκπαιδευτήρια, με τεράστιο όγκο πλέον τουριστικών επιστημονικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα και πολλαπλάσια σε άλλες γλώσσες, κι όμως…

Ούτε μία αμιγώς “Τουριστική Βιβλιοθήκη” δεν υπάρχει στον τόπο μας για τις ανάγκες τόσων και τόσων ασχολούμενων με τον τουρισμό με πάμπολλες ιδιότητες επαγγελματικές, επιχειρηματικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και διδακτικές.

Γιατί άραγε; Μήπως φιλοτιμηθεί κάποιος; Κάποιος χορηγός; Κάποιος τουριστικός φορέας; Το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού μήπως; Κάποιος που να αποβλέπει στην υστεροφημία του;

Παρ’εκτός κι αν υπάρχει διαφωνία με το σκεπτικό της πρότασής μου…

Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024