Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςSine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)"Aθήνα Καλεί Αθήνα" / "Athens Calls Athens"

"Aθήνα Καλεί Αθήνα" / "Athens Calls Athens"

Αρχικός στόχος του όλου εγχειρήματος η συνένωση των Πανεπιστημίων των Αθηνών όλου του κόσμου και η δημιουργία διμερών και πολυμερών σχέσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού, της ιστορίας και μιας μικρής ενδεικτικής παραγωγής τοπικών προϊόντων.

Mπορεί, να παραξενεύει ο τίτλος. Όμως πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πριν τρία περίπου χρόνια, όταν 3 – 4 άνθρωποι στο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και σήμερα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποφάσισαν να κάνουν πράξη μία όντως πρωτότυπη ιδέα.
Να ενώσουν δηλαδή σε δίκτυο τις 23 πόλεις στον κόσμο που φέρουν επισήμως το τίτλο “Αθήνα“, στοχεύοντας στο διεπιστημονικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο μιας εκτεταμένης σειράς συνεργειών.
Ψυχή της όλης ιστορίας είναι ο Γιώργος Ψαθάς, Πολιτικός Επιστήμων, που συνεργάζεται με το πρώην ΤΕΙ Αθήνας εδώ και χρόνια σε σχέση με τον τεχνικό ασφαλείας και τον ιατρό εργασίας, δημιούργησε την ΙΚΕ “Αθήνα Καλεί Αθήνα” και με επιμέρους συνέργειες με ορισμένα Τμήματα και Ερευνητικά Εργαστήριά του.

Στις 23 του περασμένου Μαΐου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και υπό την αιγίδα του διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία σημαντική ημερίδα με τίτλο “Παρουσίαση του project Αθήνα Καλεί Αθήνα” με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, σημαντικών ομιλητών και με τη στήριξη των δύο καθηγητών και πρώην αναπληρωτών πρυτάνεων, Παναγιώτη Καλδή και Περικλή Λύτρα.

Αρχικός στόχος του όλου εγχειρήματος η συνένωση των Πανεπιστημίων των Αθηνών όλου του κόσμου (το σύνολο σχεδόν των οποίων βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) και η δημιουργία διμερών και πολυμερών σχέσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού, της ιστορίας και μιας μικρής ενδεικτικής παραγωγής τοπικών προϊόντων.
Στην ιστοσελίδα www.athenscallsathens.gr και στο τηλέφωνο 210-9944859 ο αναγνώστης μπορεί, να εμπλουτίσει την ενημέρωσή του για το όλο εγχείρημα, που μόλις τώρα αρχίζει και απαιτεί σωρεία συνεργειών, όπου πολλοί φορείς και ιδιώτες ενδέχεται, να έχουν ενδιαφέρον.

Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024