Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςSine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)Τουρισμός και 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Τουρισμός και 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Ο χώρος μας, ο τουρισμός, επί του θέματος της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης σχετίζεται με τα κράτη, τις τουριστικές επιχειρήσεις τους, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και το σύνολο της εκπαίδευσης, που εδώ και χρόνια έχουν εμπλακεί με τις προκλήσεις τόσο της Τεχνητής Νοημοσύνης όσο και του αυτοματισμού.

Μια πολύ σημαντική ημερίδα με τίτλο “Τουρισμός και 4η Βιομηχανική Επανάσταση” θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 ημερομηνία που συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Πολλοί και σημαντικοί εισηγητές – καθηγητές του τουριστικού και του τεχνολογικού χώρου θα είναι οι ομιλητές σ’αυτήν, ενώ ο επίσημος τουριστικός τομέας μέσω του ΣΕΤΕ θα είναι επίσης παρών.

Η διοργάνωση και η αιγίδα της ανήκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στον πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού καθηγητή Περικλή Λύτρα σε συνεργασία με το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

“Το Δίκτυο ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, πρώτο από όλα τα ιδρύματα και τους φορείς στην Ελλάδα, τη συζήτηση και την ενημέρωση για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχει στον πυρήνα της τη λειτουργία των ρομπότ στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες αλλά και στα νοικοκυριά και συνδυάζει – με μεγάλη ταχύτητα και επιτυγχάνοντας συγκλονιστικά αποτελέσματα – στην επιστήμη των δεδομένων (Data Science) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence)” ανέφερε σε πρόλογο της σε σχετική με το θέμα έκδοση η πρόεδρος του Δικτύου κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο χώρος μας, ο τουρισμός, επί του θέματος της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης σχετίζεται με τα κράτη, τις τουριστικές επιχειρήσεις τους, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και το σύνολο της εκπαίδευσης, που εδώ και χρόνια έχουν εμπλακεί με τις προκλήσεις τόσο της Τεχνητής Νοημοσύνης όσο και του αυτοματισμού. Στην αλλοδαπή έχει ήδη ανοίξει ένας εκτενής και γόνιμος διάλογος για την επανάσταση αυτή στον τουριστικό τομέα.

Πληροφορίες ειδησεογραφικού χαρακτήρα για την εκδήλωση, τους ομιλητές και τη θεματολογία – λόγω των αδειών διακοπών που “τρέχουν” – αργότερα στις αρχές Σεπτεμβρίου, που έχουν επιστρέψει η πλειοψηφία όλων όσοι έκαναν διακοπές.

Η ημερίδα της 27ης Σεπτεμβρίου 2018 ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο και για τη χώρα μας στον τουρισμό και καλό είναι να είμαστε όλοι εκεί.

Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024